Octavia I 1.9 Tdi hučí pri zatočení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia I 1.9 Tdi hučí pri zatočení
Ahoj. Moja stará dobrá octávka hučí pri odbočovaní vľavo pri malej rýchlosti 1. a 2. rýchlostný stupeň len pri zahriatom motore (prevodovke) a so zaradeným stupňom, pri vyradenej rýchlosti ticho. Vymenil som olej v prevodovke aj silenblok prevodovky, bez zmeny. Spojku aj zotrvák mám nové. Žeby to bola prevodovka? Ďakujem za postrehy.
-
- Aktivista
Re: Octavia I 1.9 Tdi hučí pri zatočení
pravy homokynetak, jak ho budes mit venku sdelej trmen s dsekama a toc s kotoucem, pokud je to toceni byt i trochu slyset je i lozisko ko
Ďakujem Miloš. Ložiská som menil na oboch stranách, ale na pravej strane len čisto ložisko bez unášača (náboja) a trocha mi hádže kotúč. Skúsim skontrolovať ešte tu pravu poloos.
Pravá poloos vymenená, hučí veselo ďalej, asi to bude prevodovka. 

mno u TDI hodně ojedinělý případ,ale je to možné.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
-
- Aktivista
prevodovka, vzdyt vsechny ty auta uz maji najety pres milion jen o tom nikdo nevi, ja jsem rotackovou prevodovku menil az v milionu a pul, pravdepodobne protoze jsem nevymenil 250 tis olej 

Ďakujem za odpovede, ono sa jedná hlavne o moje ego, skrátka není možné aby som to nevyriešil a po druhé k tomu autu mám doslova citový vzťah. Je to stále kus poctivého železa na rozdiel od moderných plastových hračiek. 

Ešte som vymenil aj ľavú poloos, upravil silenblok na prevodovke a skontroloval celú nápravu a stále hučí len pri rýchlosti do 20km/h a pri zábere(zaradenej rýchlosti)a plnom rejde.
A kdy to začlo? Po výměně spojky a setrváku, nebo z ničeho nic? Nebo se to zhoršovalo postupně?
Oct asv 2000, DieselPower
Asi pol roka po vymene spojky, zotrvaku a prevodovky. Spojka a zotrvak samozrejme nové a prevodovka s funkčneho auta. Prevodovku som menil s dovodu cukania pri akceleracii a deceleracii. Tento problém je popisovaný na mnohých fórach, riešenie vačšinou je výmena oleja za origo, alebo výmena silenbloku na prevodovke.
Taky jsem řešil podobný hučení. O2 1,9tdi, face, 5q. Co to bylo za kód motoru si už nepamatuju. Bylo to podobný jako když hučí ložisko v kole, ale bylo to ložo pod pravým unašečem poloosy v převodovce.
Akce trochu napínavá, protože to bylo až poslední ložisko celý rozborky převodovky. Ale bylo to na něm jasně vidět. Možná, kdybys z převodovky vypustil horkej olej, tak bys měl vidět šupinky. Nemyslím stříbrný blátíčko, ale milimetrový šupiny.
Akce trochu napínavá, protože to bylo až poslední ložisko celý rozborky převodovky. Ale bylo to na něm jasně vidět. Možná, kdybys z převodovky vypustil horkej olej, tak bys měl vidět šupinky. Nemyslím stříbrný blátíčko, ale milimetrový šupiny.
Oct asv 2000, DieselPower
Olej som menil a bol čistý bez známok opotrebenia v prevodovke.
Doplním- dnes začal hučať posilovač riadenia pri otáčaní volantom doprava na mieste.