Divný zvuk z motora 2.0 TDi 125kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Divný zvuk z motora 2.0 TDi 125kW
Zdravím, páni.
Mám passat b6 2.0 TDi 125kW CBBB
Pred nedávnom som si všimol že motor sporadicky vydáva takýto zvuk, ako na videu.
Začal to robiť sem - tam, znamená že niekedy ho nepočuť vôbec a niekedy tak ako je na videu.
https://youtube.com/shorts/qcZtOnvWU2M? ... Zbi-b0zQLp
Výkon je nezmenený, spotreba je stále fajn, asi pred 3000km boli na motore spravene komplet rozvody a vymenený olej.
Ďakujem za akékoľvek rady, skôr mi ide o tip, čo by to mohlo byt a či sa tomu venovať urgentne alebo to nejakých 3-5 tisíc km počká…
Mám passat b6 2.0 TDi 125kW CBBB
Pred nedávnom som si všimol že motor sporadicky vydáva takýto zvuk, ako na videu.
Začal to robiť sem - tam, znamená že niekedy ho nepočuť vôbec a niekedy tak ako je na videu.
https://youtube.com/shorts/qcZtOnvWU2M? ... Zbi-b0zQLp
Výkon je nezmenený, spotreba je stále fajn, asi pred 3000km boli na motore spravene komplet rozvody a vymenený olej.
Ďakujem za akékoľvek rady, skôr mi ide o tip, čo by to mohlo byt a či sa tomu venovať urgentne alebo to nejakých 3-5 tisíc km počká…
Re: Divný zvuk z motora 2.0 TDi 125kW
Nedělá to volnoběžka?
Hmmm neviem, rozvodova sada bola menena od Contitechu, že by klimakompresor alebo alternátor ?
Volnoběžka je na alternatoru 
Shod klinový řemen nastartuj a uvidis.

Shod klinový řemen nastartuj a uvidis.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Nj proto je lepší dělat to vše při rozvodech.nemusis pak pátrat po fórech co tam dělá zvuk
Ta volnobežka umí vydávat hrozné zvuky když je v háji.
- martinsidlo
- Aktivista
Prostriknout z venku WDeckem a pod poklicku trochu vazeliny a uz prezije auto.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Plochý řemen dělám automaticky, volnoběžku jen pokud je seklá nebo se mi nezdá ( orezlá atd ) a i podle nájezdu
Tak vymenil som remeň, napinak a kladku alternátora, zvuk je krásny bez pazvukov, aj napinak vyzeral byt rozšuntený, stal 25€ takze vzal som to jednou ranou. Ďakujem za rady