Informace - úprava na foru - vyžádání nových hesel

Před přispíváním si projděte tuto kategorii!!
Diskuze o tech. problémech fóra, problémech s uživateli, oznámení atd.. Není o autech.

Moderátor: Moderátoři

Behemot
Sběrač informací
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Informace - úprava na foru - vyžádání nových hesel

Příspěvek od Behemot »

takže místo vyžadování dostatečně vysoké entropie na heslo radši cestou security through obscurity? aneb budem pravidelně, po vzoru mistra Feynmana, měnit kód k sejfu mezi datem narozenin ženy a Stalina? (hm) (LOL)
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Velice inteligentní příspěvek, který tu všem vysvětlil vo co gou. Vypovídací hodnota = 0. sem zvědav na styl kterým ze mě bude dělat pitomce
Člověk se pořád učí.
rubensis
Přispěvovatel

Příspěvek od rubensis »

nevidím v tom problém, jednou za 180 dní změnit heslo(no a co). asi ví proč.
octavia combi 1.9tdi 81kw ASV Spider RS-egr.off,čip107kw/310Nm.oil catch tank, trippling on.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Uz se tu objevuji divne prispevky od neznamych,jak z prekladace,tak uvidime.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
rubensis
Přispěvovatel

Příspěvek od rubensis »

komu se to nelíbí, tak může svoji účast zrušit ne?
octavia combi 1.9tdi 81kw ASV Spider RS-egr.off,čip107kw/310Nm.oil catch tank, trippling on.
Behemot
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

jako že admin to neumí vyřešit jedním z desítek příslušnejch pluginů, tak bude nekomu vnucovat pýčoviny? mám svůj systém, kterej používám na stovkách portálů v celým světě už přes 15 let, pokud si někdo nenechá najebat DB, tak to nikdy nikdo neprolomí, tak hrozně potřebuju tydle onanie proto, že vostatní jsou idioti no :) :doh2:
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Tak "chytrej" idiot seš ty. To je vidět na tvých příspěvcích. Pokud se v tom vyznáš, tak víš jak kontaktovat admina a můžeš mu navrhnout co a jak. Tomu se říká spolupráce. Zatím ses tu projevil jako ubohej žvatlal, co nám sdělil že má malýho pinďoura a zde si léčí svůj komplex. Smajlíci místo slov, to jen potvrzují.
Člověk se pořád učí.
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Behemot píše: 15 čer 2024, 22:52 jako že admin to neumí vyřešit jedním z desítek příslušnejch pluginů, tak bude nekomu vnucovat pýčoviny? mám svůj systém, kterej používám na stovkách portálů v celým světě už přes 15 let, pokud si někdo nenechá najebat DB, tak to nikdy nikdo neprolomí, tak hrozně potřebuju tydle onanie proto, že vostatní jsou idioti no :) :doh2:
Dovolím si trošku upřesnit fakta:
O fórum se starám, po technické stránce, já. Je to činnost dobrovolná (sám jsem to založil), neplacená a za těch dvacet let provozu fóra jdou náklady na provoz již do stovek tisíc Kč - fórum po celou dobu dotuji. Nikdy tu nebyly žádné reklamy ani žádný jiný externí zdroj příjmů.

Za svou dobu existence pomohlo fórum tisícům lidí se svými problémy na autech, vyprofilovalo se tu spoustu kvalitních servis-manů a někteří započali díky tomu kariéru a svůj dnes dobře fungující byznys.

Za svou dobu existence pomohlo toto fórum vydělat spoustu peněz velkému množství lidí od fochu, kteří se na této vlně svezli a nějak to uchopili. Někteří slušně, jiní hodně nevybíravým, neslušným, nebo lépe řečeno sprostým způsobem.
Spoustu z těch lidí znám osobně.

Je to skvělá studnice znalostí a také moje dítě, které mě stálo dnes již tisíce hodin času, i když to tak možná nevypadá.
Z výše uvedených důvodů jsem ale také v minulosti několikrát zvažoval úplně zrušení fóra, ale jsem vždy zpětně rád, že jsem to neudělal.

Také mám o tomto fóru úplně jiné představy (možná že i ty), spousta věcí mi tu vážně vadí, chybí a nejde s dobou (wallbash). Není moderní, komplikovaný upload souborů, chybí znalostní báze a spoustu dalších věcí. Vývoj základního systému fóra se dávno zastavil a já řeším co dál - pravděpodobně přechod na jiný perspektivnější systém, který má již pokročilejší funkce s ohledem na zabezpečení.
Ale taky vím, že tím naštvu spoustu lidí, kteří současné fórum mají rádi tak jak je. Nikdy se nezavděčíš všem.

Fórum je samozřejmě dotované, i když všichni kdo se o fórum kdy starali, to dělali také zdarma.

V souvislosti s tím musím poděkovat hlavnímu moderátorovi Šuldovi, bez kterého by tu byl opravdu bordel a fórum by už asi dávno neexistovalo.
:thankyou:

Není problém se tomu věnovat fulltime, ale bohužel to není můj zdroj obživy.

Možná se mi to zdá, možná z toho ten pocit má i Šulda a z toho plyne jeho reakce - ale tvoje příspěvky jsou dost ofenzivní.
Což od člena, s účtem registrovaným cca před 3 roky a se 23 příspěvky na kontě, který za tu dobu nepřinesl komunitě ani žádné hodnotné know-how, je dost neadekvátní chování.
:doh2:

Pokud máš tedy nějaké know-how, které může pomoci - jak řekl Šulda - asi není nic jednoduššího než se spojit se mnou, říct že jsi ochotný investovat do toho čas a využít své znalosti do zlepšení fóra - a můžeme se dát do práce.

:band:
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
Eric_
Přispěvovatel

Příspěvek od Eric_ »

Obmena hesla je hlúposť, a to doslova.
Už teraz fórum upadá a je tu čím ďalej menej návštevníkov.
Keď admin zbadá alebo hoc kto že dakto dava reklamu da sa účet zablokovať, nahlásiť, a keď sa vráti pôvodný užívateľ má kontaktovať admina.
To že stále meniť heslo ja nemám problém ale mnoho mechanikov nesedí pri pc a špekuluje nad hesalmi.
Prispeje to tak akurát k zániku fóra.

Šulda tento nick som zaregistroval aj po iných forach, skús tam hodiť ak si to ty že bude sa heslo meniť každých 180 dní uvidiš kde ta pošlú. :lol2:
rubensis
Přispěvovatel

Příspěvek od rubensis »

reesha, šulda, mají moji podporu, nechci tu rozepisovat román, každý si udělejte úsudek, každému se nezavděčíš, všude jsou, nějací kritici. Za mě nemám s tím problém. :thankyou:
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Eric>> Ano sem. Dnes už moda dělám jenom zde takže to jinde hodit nemůžu, ale znám fóra kde to takto je a nikdo nikoho a nikam neposlal. Důvody Vám tu reesha napsal.
Eric_ píše: 16 čer 2024, 09:20Keď admin zbadá alebo hoc kto že dakto dava reklamu da sa účet zablokovať, nahlásiť, a keď sa vráti pôvodný užívateľ má kontaktovať admina.
Jak myslíš že se to dělalo před tímto opatřením?
Máš představu co to obnáší, respektive kolik to zhltne času aby pro Vás bylo čisté fórum?
Víc už zde vypisovat nebudu protože reesha to tu rozumně vypsal, za což mu děkuji. Btw věřte že moje reakce na lidi typu Behemot jsou vždy s úsměvem.
Člověk se pořád učí.
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Nevidím problém v zmene hesla ak treba.
Ani u servisákov. Bodaj by opravy trvali toľko, čo zmena hesla...
Nie len skrz niektoré fórum.

Niekto možno pochopí ak si pohľadá:
pwned mail
pwned password
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Ještě dodám.

Akce změna všech hesel opravdu pomohla a podařilo se eliminovat nájezdy robotů.

Minulý týden jsem ještě dělal nějaká opatření, která také pomohla (otázka je na jak dlouho).

Prozatím jsem vypl nutnost měnit pravidelně heslo. Uvidíme jak to bude vypadat dál. Pokud se objeví nabourané účty, budeme pokračovat.

K tomu co napsal Eric:
K tomu že servisák nemůže měnit heslo, protože nesedí u PC, se asi nemá cenu vyjadřovat.

K úpadku fóra..
Fórum silně upadalo, to je pravda. Pár let zpátky jsem to opravdu měl chuť zrušit.
Návštěvnost klesla asi na 1/4 (z nevyšších 8000 přístupů za den jsme už měli asi 2000 přístupů za den) a nikdo se tomu nevěnoval. Divím se že to Šulda vydržel.
Pak jsem se rozhodl dát tomu trošku péči, za nevole mnoha uživatelů upgradoval na nový systém a po chvílích dělám více či méně nutné servisní úkony, i když tomu rozhodně nevěnuji tolik času, kolik bych rád.
Návštěvnost se výrazně zvedla a dnes máme podobnou návštěvnost jako v časech nejvyšších čísel.

Nastavil jsem před rokem lepší analytiky, abych se také mohl občas podívat. Tak přikládám screenshot.
dp_forum_stats.png
dp_forum_stats.png (22.41 KiB) Zobrazeno 13545 x
Za posledních 12 měsíců máme růst skoro o 30%.

Jsem z toho celkem potěšený a myslím že je to skvělé - na to jak jsem s fórem a jeho aktuálností nespokojený a jiná fóra opravdu dnes upadají.
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Autá sa kazia čoraz viac - návštevnosť zrejme klesať nebude.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Eric_ píše: 16 čer 2024, 09:20skús tam hodiť ak si to ty že bude sa heslo meniť každých 180 dní uvidiš kde ta pošlú. :lol2:
Ještě je to relativně čerstvé a k tomuto příspěvku, respektive citaci z něj se to hodí. Teď po mě (samozřejmě i po ostatních) pc-help vyžaduje po 180dnech obměnu hesla. Nikde tam nevidím že by kvůli tomu někdo, někoho a někam posílal.
Člověk se pořád učí.
Odpovědět

Zpět na „Pravidla, oznámení a časté dotazy/problémy“