C4 Picasso 2013 Stop-Start porucha

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

C4 Picasso 2013 Stop-Start porucha

Příspěvek od roman1648 »

Kluci, už si s tím nevím rady, přijel tento šperk, závada na EGR P0409 zaseknutý,výměna za starší origo, kontrolka motoru už se nerozsvěcuje,to je cajk
Svítí ale žlutý nápis SERVICE a na palubce to píše porucha motoru
Chyba P1AA1 - odkazuje na jakýsi stabilizátor napětí, je pod LP blatníkem, válec velikosti paliváče, je to tohle :
https://www.partan.de/en/catalogue/peug ... nit_71299/
Vyměnil jsem ten kondík nebo co to je, beze změny,BSM na baterce, beze změny,ještě to má vedle toho kondíku řídící jednotku Stop-Startu jak je vidět na tom obrázku z odkazu, tu mám taky ale ještě jsem ji neměnil
Nezdá se mi že by odešlo tolik věcí najednou??
Zkušenosti - spíš kabeláž někde? Zatím nemám schéma abych to propípal
Takový kokotiny jsem snad ještě neviděl... :x
Pak si ještě stěžuje že se do rána vymaže rádio,hodiny, nevím jestli to má souvislost ale asi jo ?
Do toho kondíku a řídíci jednotky Stop-Startu vedou káble silný tak 12mm...
díky za zkušenosti
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: C4 Picasso 2013 Stop-Start porucha

Příspěvek od roman1648 »

No, tak jsem se s tím pohnul tam, že jsem zjistil že se někdo snažil ten Stop-start systém odstavit, což se mu vlastně povedlo ale neřešil to že svítí servis,závada na motoru tudíž neprobíhají regenerace DPF apod, dal jsem pojistky i kabeláž do původního stavu, závada se změnila na P1A9C která opět odkazuje na ten kondík. On jak byl odstavený a nenabíjel se tak byl asi prázdný, má mít na silových vodičích 5V a má asi 2,6V, tak jsem s tím pojezdil, najednou nápis Service zhasnul,závada se ztratila, takže asi jak se to dobilo tak to dalo pokoj (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Citroën“