Zdravim vo spolok. Mám golfa ktorý už mal niečo za sebou a snažil som sa mu vdýchnuť nový život. Nepýtajte sa preco... mal som k nemu vážny citový vzťah nakoľko je po tatkovi a hodne dlho stal a hnil. Dal som dokopy karosériu, nápravy, brzdy, proste všetko som dal do takého stavu akoby vyšiel z výrobnej linky. Alebo teda aby bol lepší ako ho odtiaľ vypustili. Takže čo sa týka náprav a bŕzd tak sú tam zmeny. Motor mal 270tkm teda aspoň podľa budíkov. Bol v hajzli tak som ho vykotulal z auta a dal som ho dokopy. Tým myslím vybrusy, nové ventily, nove ložiská, vstrekovace po Repase 038 130 073 AJ, turbo po Repase GT1749V. V podstate som spravil kompletnú generálku motora. Po najazde 5000 km žiadna závada. Auto ide ako hodinky. Cez STK ek prešlo bez najmenšieho zaváhania. Začal som riešiť prípravy na zvýšenie výkonu keďže je to relatívne slabé auto. EGR delete, custom FMIC, deCat.... Všetko to funguje dobre bez nejakého zásahu do RJ. Príde mi to aj o čosi živšie ako to bolo. V podstate asi aj kôli tomu že motor má väčšiu zásobu dychatelneho vzduchu. Rozmýšľal som nad zmenou softu, resp premapovanim ale prikláňam sa aj k možnosti ísť ďalej. Mám vstreky AL tiež po Repase, zvažujem čím do toho fúkať a pritom ostať na podtlakovej regulácii keďže sériové turbo je s VGT. Určite ste to tu už niekde rozoberali. Čosi som aj čítal ale veľa príspevkov dopadlo iba radami a nakoniec si pankovia aj tak urobili po svojom bez ohľadu na to ako to môže dopadnúť. To by som bol nerád nakoľko som do toho natlačil dosť peňazí a času aby som sa za to auto skutočne nemusel hanbiť. Má vôbec zmysel mapovať tento setup motora ? Ako sa poznám tak čoskoro budem chcieť ísť ďalej a počítam s tým že to niečo aj bude stáť. Ale aj rybačka je drahý koníček. Do tejto tematiky PD dieslov ja až tak nevidím a rád si neham poradiť.
Celý život som sa venoval vw ale prevažne vzduchom chladeným, oplackym dvojlitrom a poršakom.
Nerozbite ma hneď na kašu za moje básnické črevo. Dúfam že nájdeme spoločnú reč a niekam ma to posunie. Nejdem na hulváta skúšať niečo čo mi poradi pán Google alebo YouTube. Ten je dobrý priateľ ale zlý pán