Hlídání jízdního pruhu AUDI A4 B9

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
fuzzyi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Hlídání jízdního pruhu AUDI A4 B9

Příspěvek od fuzzyi »

Ahoj, rád bych se vás zeptal, zda by někdo dokázal vypnout, respektive posunout časově neustálé upozorňování na držení volantu u AUDI A4 B9, při zapnutém hlídání pruhů. Nejde mi o to, abych nemusel řídit, jen je tato funkce tímto nepoužitelná. Stále musím korigovat a měnit směr i když není třeba, jinak na budíkách vyhodí hlášku i přes navigaci.

Šlo by s tím něco udělat?

Děkuji Vám
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
P
Přispěvovatel

Re: Hlídání jízdního pruhu AUDI A4 B9

Příspěvek od P »

Mělo by to jít na páčce nebo v nastavení deaktivovat vedení v jízdních pruzích.
Nebo pak tuto funkci úplně odkodovat. Ale to si myslím že je zbytečné - musí to jít normálně deaktivovat - aby to nezasahovalo do řízení. Chce si to pročíst návod k obsluze.
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

To je špatně chápáno. Já funkci na dálnici využívám. Aktivuje a vypne se jednoduše snadno na páčce blinkrů.
Jde mi jen o to, že když je funkce aktivní a jedu po dálnici, po 10 vteřinách vyhodí první varování o držení volantu. Musím neustále zasahovat do řízení a nepatrně měnit směr ať je klid. Na některých rovných úsecích je to nepříjemné, neustále uměle měnit směr, aby si nemyslel, že se nevěnuji řízení.

Takže pro shrnutí chci funkci aktivní, držím volant a věnuji se řízení, jen nechci po 10 vteřinách jízdy rovně, bez vlastní korekce směru, upozornění ať se věnuji řízení. Pokud mám navigaci na budíkách nevidím nic jiného,
P
Přispěvovatel

Příspěvek od P »

Teď už ti rozumím co si tím myslel.
Tak že tuto funkci "převezměte řízení - pohnout volantem" nejde deaktivovat, ale jde ji prodloužit. Musí se dohrát do ŘJ A5 nová parametrizace s upraveným prodlouženým intervalem na upozornění - třeba 240 sekund - aby tě to tak brzo neupozorňovalo co 60 sekund.
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

teď to upozorní po 10 vteřinách a je to neskutečně otravné. Přitom mám obě ruce na volantu, jen prostě není třeba korigovat směr a už začne řvát.
Půjde přes VCDS upravit? případně kde konkrétně? Pokud by šlo nastavit 60 vteřin, tak luxus a byl bych moc rád.

Děkuji :)
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

přes vcds rozhodně ne - nemožné.. umím upravit u B9
776200941
P
Přispěvovatel

Příspěvek od P »

Přes ODIS jde dohrát nová parametrizace.
rado.h
Přispěvovatel

Příspěvek od rado.h »

To je zvláštne že sa to takto chová, mne stačí mať ruku na volante a nemusím nič robiť a žiadna hláška, iba keď volant nedržím... A dokonca aj keď nechám urobiť korekciu dráhy auto, tak ju urobí a vie že držím volant a žiadna hláška, veď to je úlohou toho systému. To nefunguje tak ako by malo. Servis čo hovorí?
VW CC 2017, 2.0 TDi 135kw, DSG R-Line, Kessy, ACC, DCC, XDS, Discover Media, R19 AEZ Kaiman, R18 Mallory (zima)
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

ruce na volantu nemají vlit. Musím aktivně měnit směr. Jinak po cca 10 vteřinách hlásí PŘEVEZMĚTE ŘÍZENÍ.
Tímto to dělá naprosto otravným systémem, který raději ani nezapnu.
rado.h
Přispěvovatel

Příspěvek od rado.h »

takto to fungovať nemá...spýtaj sa v servise, hádam to budú vedieť vyriešiť, ja som veľmi spokojný s tým ako to funguje mne a ani jeden krát som nemal dôvod to vypínať
VW CC 2017, 2.0 TDi 135kw, DSG R-Line, Kessy, ACC, DCC, XDS, Discover Media, R19 AEZ Kaiman, R18 Mallory (zima)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“