Od nějaké doby či výměny některých dílů mi auto kouří modře. Chápu nespálený olej, ale začnu popisem popořadě. Hledal jsem na foru, ale nic co by mi mohlo najít správnost řešení mého problému.
Při studeném motoru modrý kouř mám, jakmile se rozjedu na 1.ku vyblafne modrák, ale ohřeje se to, a už to není tak výrazné. Jenže motor je posléze teplý, a né pokaždé mi to vyblafne modře, při jízdě málokdy na tu 3.ku do zatáčky vyblafne modře, pak se ustálý, dále při couvání automaticky modrý kouř jak sviňa. Dnes jsem vyměnil palivový filtr, pročistil jsem vstřiky VIFEM, jinak na diagnostice vstřiky jsou v normě, žádná chyba se zatím neprojevila, auto šlape jak hodinky, volnoběh drží krásně, chování auta celkově no problém, ale vyměnoval jsem podtlakové hadičky, regulaci turba za novou, to rameno táhla jsem nastavil jak předchozí regulaci, ale po delší době co jsem jezdil, ale ne jak hovado jsem narazil na problém - ejhle když vytočím auto do otáček nad 3600rpm tak auto spadne do nouzáku s chybou 16618 ( Turbo/supercharger overboost condition). Ale chybu smáznu, a jedu dál. Jinak když tomu dávám, je to v pohodě, když se loudám, mám pocit že to je horší s tím kouřem... Taky jsem si říkal, že kdyby to náhodou přisávalo někde v trubicích sání, kdyby tam byla dírka, tak by to kouřilo ne?
Za 4 roky co mám auto jsem vyměnil preventivně všechna čidla, egr ventil, váhu vzduchu( ta šla docela na pikaču dostat do toho filtrboxu,ale poradil jsem si) rozvody jsem si dělal sám, nastavení vačky by mělo být oukej, spotřeba auta je v pohodě, vyměnil jsem lambdu sondu, senzory výf.-plynů apod. Jedině co jsem zatím neměnil byl n75 ventil co je u turba a do něj jde několik podtlak.hadiček. Baňka podtlaku nová, klapka sání je v pořádku, neměněna, vyměnil jsem akorát O kroužky všech hadic sání od turba do ICčka, díky tomu mám pocit, že auto lepé táhne a drží výkon. Ale ten modrý kouř nevím kde je problém, olej mi to žere tak jak na začátku tzn. 1L na min 1500km. Turbo určitě nebude úplně top, ale nezdá se mi, že by propouštěl tolik, aby to opravdu žralo olej, ale zároveň to nemohu vyloučit. Předtím jsem jezdil normálně. Ale mám pocit, že to můžou dělat ty nové podtlak.hadičky , ty průměry nesedí, jak u starých. Jsou to univerzální hadičky. Nemůže to být třeba i katalizátorem ??? Smrad vajec ale necítím...

Jako chápu, že moc informací nepodávám, protože diagnostiku nemám, ale jak jsem psal výše, mám pocit, že tam je něco špatně moji vinou, tím že bych něco vyměnil a udělal někde chybu.
Děkuji za odpovědi.