Spojka Focus II 1.6i 85kw

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Spojka Focus II 1.6i 85kw

Příspěvek od roman1648 »

Kluci dovezl to že to občas klouže, pedál trochu padenej, trval na výměně tak jsem to rozházel ale spojku nedávno někdo dělal, přítlačák LUK jak novej ale lamela spálená, hydroložisko hrčelo to asi někdo nevyměnil
Dal jsem novou sadu Valeo i s ložiskem samozřejmě, složil, jako, ten pedál je trochu výš ale pořád se mi to moc nezdá, je to jak kdyby to nebylo úplně sepnutý když pustím pedál, mám rovnou vyměnit válec u pedálu asi co,aby ta lamela znovu neshořela, je to tady teda pěknej voser - tahá se to dovnitř celý i s železnou konstrukcí co drží pedál ale jinak nevím co s tím víc tam toho k výměně není, pedál nemá vratnou pružinu vrací se to jen protitlakem kapaliny/přítlačáku vypadá to :roll:
tomas1s
Nováček

Re: Spojka Focus II 1.6i 85kw

Příspěvek od tomas1s »

Pokud jste při výměně spojky nainstalovali novou přítlačnou desku, lamelu a hydraulické ložisko, ale stále máte pocit, že spojka není úplně zapojena, může to naznačovat problém s hlavním nebo pracovním válcem spojky. Pokud se pedál spojky nevrací automaticky, ale pouze díky protitlakům kapaliny, je možné, že systém není úplně propláchnut nebo jsou problémy s válci, které nezajišťují správný tlak pro úplné zapojení spojky. To může být příčinou toho, že spojka „nechytá“ úplně, což vede k přehřívání a poškození třecích materiálů. Budete muset zkontrolovat a možná vyměnit hlavní válec spojky nebo pracovní válec v oblasti pedálu.
Naposledy upravil(a) tomas1s dne 28 lis 2024, 08:00, celkem upraveno 1 x.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

měl jsem takového pacienta že mi přišel vyreklamovat spojku po 6000 km lamela černá,

hlava mi to nebrala a když přišel tak jsem se jel sním projet, stál pořád na spojce, :o říkám mu proč na té spojce pořád stojíte??? no kdybych sundal nohu z pedálu tak bych se na něj už netrefil

to jsem si vzpoměl na pacoša ještě za komunistů, sem seřídil spojku nebo měnil kapalinu už nevím a borec přišel že je to na pi.. že nejde ani zařadit, tak jsme přijeli k autu, borec měl asi 30 let papíry, šlapal na brzdu a rval tam kvalt :roll: (LOL)

taky jsem měl pacoša černá lamela asi 3000 km přišel reklamovat, mezi řečí že neřadí ani pětku že mu stačí jezdit na čtverku, všiml jsem si že signalizace ruční nefunguje, papíry si dělal v 55 a začal jezdit v 60 ti, problém že jezdil se zataženou ruční brzdou :roll:
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

Ja bych si třeba spojku od valea na svý auto nikdy nedal udělal sem par špatných zkušenosti a na tuto značku zanevřel
Ale treba se zlepšili kdo ví ?
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

p.s. píše: 29 lis 2024, 07:57 Ja bych si třeba spojku od valea na svý auto nikdy nedal udělal sem par špatných zkušenosti a na tuto značku zanevřel
Ale treba se zlepšili kdo ví ?
záleží od koho bereš neni valeo jak valeo, s valeo od kel nikdy problém nebyl, dávám luk nebo starline, když jsem dával sachs od motortexu reklamace na každou spojku, dalo by se říct že reklamace tam byly snad na všechno mimo filtry, super tam byly pneu 165 70 13, ty byly tak slehle že bys je nenafoukl ani na káru
Odpovědět

Zpět na „Ford“