Octavia 1.6TDi CAYC-studený motor=pomalá reakce na uvolnění plynu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia 1.6TDi CAYC-studený motor=pomalá reakce na uvolnění plynu
Zdravím všechny,
zaregistroval jsem "anomálii" u svojeho auta, kdy při jízdě s nezahřátým motorem auto táhne cca 1,5sekundy po uvolnění plynu. Nejcitelnější je to ve městě na 2 a 3 kvalt. Chová se to tak, že jedu na 2kvalt, uvolnim plyn.pedál a je cítit, že auto jede ještě chviličku beze změny a až potom je cítit jak začne zpomalovat.
Tenhle jev se začal dít po úpravě jednotky na před dieselgate soft a chiptuningu. S dieselgate softem nebylo nic znatelné.
Setkal se prosím někdo s něčím podobným?
Zkoušel jsem s tím různý cypoviny, abych zjistil kdy se to jak chová. Na místě když šlapu po plynu, tak reakce okamžitá- Na zahřátým motoru se to chová naprosto normálně, tedy sundám nohu s plynu a auto hned reaguje a začne zpomalovat. Jen jak je motor studený, tak táhne...
zaregistroval jsem "anomálii" u svojeho auta, kdy při jízdě s nezahřátým motorem auto táhne cca 1,5sekundy po uvolnění plynu. Nejcitelnější je to ve městě na 2 a 3 kvalt. Chová se to tak, že jedu na 2kvalt, uvolnim plyn.pedál a je cítit, že auto jede ještě chviličku beze změny a až potom je cítit jak začne zpomalovat.
Tenhle jev se začal dít po úpravě jednotky na před dieselgate soft a chiptuningu. S dieselgate softem nebylo nic znatelné.
Setkal se prosím někdo s něčím podobným?
Zkoušel jsem s tím různý cypoviny, abych zjistil kdy se to jak chová. Na místě když šlapu po plynu, tak reakce okamžitá- Na zahřátým motoru se to chová naprosto normálně, tedy sundám nohu s plynu a auto hned reaguje a začne zpomalovat. Jen jak je motor studený, tak táhne...
-
- Aktivista
Re: Octavia 1.6TDi CAYC-studený motor=pomalá reakce na uvolnění plynu
máš tam palubní počítač na spotřebu? uvolníš pedál a spotřeba hned skočí 0,0? decelerace?
A teď je tam nějaký chip nebo ne?
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ano je tam chip na 105kW, blby, ze tenhle problem se objevil hned druhy den po chipu.
Samozrejme jsem hnedle volal chiparovy co mi to delal, ale prej se s tim nikdy nesetkal a mam s tim jezdit. Tak zkousim, jestli se treba nekomu nestalo neco podobne.
Samozrejme jsem hnedle volal chiparovy co mi to delal, ale prej se s tim nikdy nesetkal a mam s tim jezdit. Tak zkousim, jestli se treba nekomu nestalo neco podobne.
Vyzkousim, tohle me nenapadlo sledovat.slovacek.milos píše: ↑05 pro 2024, 20:10 máš tam palubní počítač na spotřebu? uvolníš pedál a spotřeba hned skočí 0,0? decelerace?
EDIT: tak vyzkouseno dnes rano, okamzita spotreba spadne az pozdeji, az jak je citit, ze auto povoli. Jakmile sundam nohu z plynu, auto chvilku jeste tahne a spotreba se drzi jako za jizdy.
Jakmile se motor ohreje na provozni teplotu, tak se to zacne chovat normalne.
Naposledy upravil(a) TomášB dne 06 pro 2024, 05:57, celkem upraveno 2 x.
Tímto sis prakticky odpověděl na svoji otázku. Problém hledej v čipu a v tom kdo to čipoval. Bůhví co ti tam nalil.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ano, tusim, ze je problem nekde v tomto. Pred upravou se nic nedelo.
Naposledy upravil(a) TomášB dne 16 pro 2024, 21:50, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista
asi máš blbě přepsanou mapu , v mapě je signál volnoběh, otáčky vyšší jak volnoběžné tak decelerace okamžité nastavení dávky paliva 0,