Hučení rozvodů?

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Radomil
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Hučení rozvodů?

Příspěvek od Radomil »

Zdravím. Mám Tourneo custom 2,2Tdci.Motor po repasu. Zvuk motoru je takový divný-jako by tam byl ještě elektromotor 🤣🤣Zjistil jsem od toho člověka co to repasoval, že dal nový rozvodový řetěz+napínák a lišty. Ozubená kola tam ale nechal původní. Nemohly by ten zvuk dělat rozvody? Dělá to při přidání plynu na místě i při akceleraci. Jestli stojím na spojce nebo ne je jedno. Kladky a zbytek příslušenství bych vyloučil, byly sundané oba řemeny a dělalo to pořád...Takže rozvody? Díky...
slovacek.milos
Aktivista

Re: Hučení rozvodů?

Příspěvek od slovacek.milos »

zajdi za tím kdo ten motor repasoval at to dá do pořádku

,objednej si v čajně stetoskop a zaposlouchej se do motoru odkud ten zvuk vycháźí :?

zkus navštívit psychiatra v mistě bydliště

;)
slovacek.milos
Aktivista

pokud slyšíš z motoru bzučení které se neprojevilo hned po repasu tak je dost možné že ti borec vyměnil řetěz a víc nic, řetěz tam dal na sucho a ten prodřel již zeslabené horní vodítko zvané lízátko a ted ti ti jede kov na kov a bzučí,

před montáží se musí řetěz i vodítka napiplat mazelinou která je spravidla v sadě, jinak jede řetěz po startu nasucho, ono trvá než se tam olej z provozu motoru dostane, tím stetoskopem poznáš pokud dáš stetoskop nahoru mezi rozvodové kola je bzučení znatelné víc, prostě slyšíš to horní vodítko
slovacek.milos
Aktivista

no a ak ti pojde z motora zvuk, ako keby padal kovový regál dole schodmi ver tomu že tam je volačo zle , (LOL)
Radomil
Sběrač informací

Příspěvek od Radomil »

No na psychiatra už z toho asi zralej určitě su 😁Máš pravdu, že se to neprojevilo hned, ale třeba po cca 3tis km...Takže si dáme znovu rozvody, to je bomba...🙄
slovacek.milos
Aktivista

Radomil píše: 31 pro 2024, 17:58 No na psychiatra už z toho asi zralej určitě su 😁Máš pravdu, že se to neprojevilo hned, ale třeba po cca 3tis km...Takže si dáme znovu rozvody, to je bomba...🙄
si kup ten stetoskop ted jsem ho viděl na temu čína doprava zdarma 91 korun, taky to lízátko může ýt na jednom šroubku a hraje ti do ucha o hranu, příště si ber staré díly at víš co máš vyměněno, záruku na opravu nemáš žádnou ;) a řeš to kdyby to lízátko padlo může dojít k destrukci motoru
Radomil
Sběrač informací

Příspěvek od Radomil »

Já budu zítra sundávat víko rozvodů protože po tom repasu tama tekl olej 🙄😡 Takže se mrknu jak to tam vypadá...
Radomil
Sběrač informací

Příspěvek od Radomil »

Tak mi to nedalo a podíval jsem se na to 🙄Takže vodící lišta řetězu nebyla dotažená a je možná kvůli tomu ojetá tak jak je (viz foto)A napínací lišta olejového čerpadla je teda taky nějak blbě ojetá(druhé foto) Takhle blbě ojetý lišty jsem neměl ani na tom původním motoru když jsem měnil rozvody ve 220 tis km. Tohle má prosím pěkně najeto 5tis km...😡
Přílohy
20250101_122530.jpg
20250101_122530.jpg (1.11 MiB) Zobrazeno 994 x
Radomil
Sběrač informací

Příspěvek od Radomil »

Napínací lišta řetězu olejového čerpadla...
Přílohy
20250101_122455.jpg
20250101_122455.jpg (2.28 MiB) Zobrazeno 993 x
slovacek.milos
Aktivista

už víš
Radomil
Sběrač informací

Příspěvek od Radomil »

Jo, vím, že ten člověk co ten motor dělal je totální idiot. Zjišťuju, že to co si neudělám sám, stojí za hovno... :rant:
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to bohužel tak, jsou opraváři a "opraváři" , jeden u nás taky 2.2tdci nechal si udělat u odborníků repas protože nástřel ode mě se mu zdál moc levný prý to není možný to za to udělat, do rána pod autem kaluž oleje, gufero na klice to má v těch plechových prsou jakoby na bajonet,nebylo docvaklý a chcalo to jak dunaj,zedníci jezdili jezdili až lehlo turbo,tak přišel že co jako s tím že ti co to repasovali ho poslali do prdele že oni chybu neudělali prý kdo ví kdo se v tom hrabal... :x
Radomil
Sběrač informací

Příspěvek od Radomil »

No mě ten motor stál 50tis což je si myslím "normální " cena...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No, právě, tak by to podle toho mělo vypadat, vím že si za to berou 50 ale dá se to v klidu udělat za mnohem méně i s pěkným výdělkem, už jsem jich "pár" dělal tak vím o čem mluvím ;)
Radomil
Sběrač informací

Příspěvek od Radomil »

To si taky myslím. Za mě je nepochopitelné už jenom to, že dá někdo na repasovanej motor novej rozvodovej řetěz na starý ozubený kola. Ale když je potřeba na tom vydělat co nejvíc... :rant:
Odpovědět

Zpět na „Ford“