Superb II (facelift) - Columbus - problém s nabíháním

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
certok
Nováček
Odpovědi: 0

Superb II (facelift) - Columbus - problém s nabíháním

Příspěvek od certok »

Zdravím ve spolek,

pokoušel jsem se najít zde na fóru i jinde řešení k problému, ale asi zadávám špatné dotazy do vyhledávání.

Dovolím si tedy dotaz a pokud již bylo řešeno, prosím, nekamenujte - odkaz na vlákno potěší, přímá rada zahřeje :-)

Mám Superb II po faceliftu, 2014 - zakoupeno ojetý. Ve výbavě Columbus, několik týdnů funkční. Nyní se projevil problém: Columbus od sepnutí zapalování se stále dokola (cyklicky) snaží "naběhnout", tj. zobrazí se logo škoda a ca po 20-30sekundách displej zhasne a znovu Columbus nabíhá. většinou mi mobil ukazuje i spárováno přes Bluetooth, ale případně hovor nejde do audio.

Tedy vidím pouze logo stále dokola, ovládací rozhraní se na displeji nezobrazí - ani cesta přes ca 1hod jízdy s žádnou změnou.

našel jsem a několikrát vyzkoušel soft-reset (obě šipky + mikrofon současně podržet), ale nepomáhá :-(

Nevíte někdo, co s tím? Nebo je Columbus K.O.?

Díky za rady
Patrik
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

No předpokládám že se to stalo samo?? Nebo byl nějaký zásah?? Nebo už si to s tím koupil??

Na toto by musel někdo zkušenější než já ale předpokládám ze padl fw.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
certok
Nováček

Příspěvek od certok »

zdravím,

po zakoupení vše funkční, tedy nekoupil.

Zásahy byly tyto: deaktivace Start/Stop, nastavení 5.el.ovládaných dveří (zavření přes tlačítko u voliče jízdního režimu), montáž LED osvěltlení exteriéru/interiéru (lampičky)+osvětlení zadní RZ (potvrzení přes diag.) a nastavení 5ti bliku namísto troj (komfortní blikání) přes diag.

Po zakoupení do HDD Columbus ca 50% zaplněno mp3 audio.

DOTAZ: pomůže upgrade FW?

...resp. už se poohlížím po náhradě Columbus za Android zařízení z dálného východu :-)

Díky za podnět k dotazu
Patrik
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Jde to opravit,kontaktuj ''zx6ninja,,
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

certok píše: Po zakoupení do HDD Columbus ca 50% zaplněno mp3 audio.
Jako žes tam měnil disk nebo jen plnil pamět?
certok
Nováček

Příspěvek od certok »

Disk původní, pouze nahrány mp3 soubory se zaplněním ca 50% kapacity disku.
certok
Nováček

Příspěvek od certok »

zizuzidan píše:Jde to opravit,kontaktuj ''zx6ninja,,
Díky, zkusím.
Kendys_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Kendys_TDI »

Tak podařilo se opravit ? mě napadlo jen odpojit rádio na tvrdo od kabelů a druhej den ho třeba připojit, přitom nechat odpojenou i baterku a rádio před chcípnutím vypínat manuálně. Jak tam máš hodně těch funkcí, tak se to spolu pere a nenaběhne a bluetooth odpojit, ten může rádiu dávat falešný signál, na který čeká např. na bootování nebo přenos souborů a tím zabuguje Columbuse.
A disk jsi formátoval někde doma v PC ? Je možný že má pro rádio jinej formát, proto z něj rádio neumí načíst a nebo se ti tam dostali soubory, který rádio nepodporuje a nebo si omylem smazal nebo na HDD přesunul systémovou složku od operačního systému radia.
A nebo nejjednoduší řešení, špatné zapojení např. ovládání na volantu? A nebo pojistka špatný kontakt? Nízké ampéry...
Ten disk si měl zformátovat. Mě taky zkolaboval mobil, když sem tam dal paměťovku pod jinym formátem.
Tak snad už je to na dobré cestě
Octavia 1 TDI AGR, GOLF IV 2.8 V6 4motion
a ještě je tu manželky Fóbia 1.4 16V BKY hatch (LOL)
certok
Nováček

Příspěvek od certok »

Kendys_TDI píše:Tak podařilo se opravit ? mě napadlo jen odpojit rádio na tvrdo od kabelů a druhej den ho třeba připojit, přitom nechat ......
Zdravím a díky za zájem :-)
Asi jsem jen špatně popsal, ale Columbus, HDD, nahrané mp3, GPS navi, BT (2 spárované telefony) bylo vše funkční. Oba telefony přes HF funkční OK, mp3 hrálo, dalo se mazat, GPS naváděla, rádio hrálo, Columbus šel kdykoliv vypnout tlačítkem, nebo sám nabíhal po zapnutí zapalování....jenže náhle prostě nabíhá pořád dokola. ... při tom opakovaném nabíhání (vidím pouze logo škoda, tmu, logo škoda..atd) mi mobil ukáže logo spárování s BT, ale pokud někdo zavolá, přes HF se nepřenáší audio. Columbus nejde ani vypnout tlačítkem (kolečko hlasitosti vlevo dole), nefunkční ani soft-reset (tojhmat - 2 šipky vlevo a mikrofon vpravo, pouze spustím nové nabíhání od černé obrazovky, pak zase logo Škoda ... a pak zase dokola).

....akorát se chystám oslovit doporučené 2 kontakty, zda mi neporadí/nepomůžou.

Ještě jednou díky!

Patrik
laciro
Přispěvovatel

Příspěvek od laciro »

Mám tady touran s columbusem se stejným problémem. Jak jste dopadli s opravou. Nebo prosím do zprávy nějaký kontakt na opravu. Předám zákazníkovi. Děkuji
Nick24
Nováček

Re: Superb II (facelift) - Columbus - problém s nabíháním

Příspěvek od Nick24 »

Zdravím, problém vyřešen ? Mám ten stejný problém a nevim si s tím rady. :-) :-)
exiter
Přispěvovatel

Re: Superb II (facelift) - Columbus - problém s nabíháním

Příspěvek od exiter »

Špatná flash... demontáž a dovézt někomu, kdo se s tím zabývá...rovnou si nech i aktualizace...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“