Ford Fusion 1.4i immobilizer

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
burton.b
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ford Fusion 1.4i immobilizer

Příspěvek od burton.b »

Rok výroby 2008, Kod motoru FXJA, Pro mě zvláštní závada projevující se tak, že špatně startuje když chytne běží na dva válce. Když ho podržím v otáčkách po chvilce se chytne na 4 jakmile klesnou otáčky na volnoběh běží pár vteřin na 4 a pak z ničeho nic vypne 1 a 4 válce a běží na 2. Takto to lze opakovat do nekonečna. Normálně se s tím dá jezdit blbne to pouze na volnoběh. Nijak to při jízdě necuká.
Je tam nová zapalovací cívka, kabely, svíčky, jiná sada vstřikovačů, nový snímač otáček na klice. Prošel jsem všechny kostry a očistil, proměřil snad všechny kabely do ŘJ, měřil jsem tlak paliva. Vše se jeví v pořádku. Prostě to z ničeho nic vypne 1 a 4 válec a to jak jiskru tak vstřikovače. V jednotce je chyba p0351 a občas vyskočí p0300 případně p0301. Osobně si myslím že je chyba v ŘJ. Kdyby tady byl někdo kdo by byl schopen ŘJ zkontrolovat a případně opravit bylo by to fajn nebo zda někdo netuší kde jinde může být zrada. Budu rád za jakoukoliv radu.

Děkuji za odpověď
Naposledy upravil(a) burton.b dne 22 úno 2025, 17:06, celkem upraveno 1 x.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Ford Fusion 1.4i jede na dva válce

Příspěvek od slovacek.milos »

zkus lupu sdělej konektor z řj motoru a prohlížej piny, když najdeš tmavší nebo oxid už víš, na cívku 1,4 napoj na plus žárovešku třeba 5W a ukostři na baterce, žárovečku si dej pod stěrač a pojizdi třeba ti to něco řekne
burton.b
Přispěvovatel

Re: Ford Fusion 1.4i immobilizer

Příspěvek od burton.b »

Tak problém vyřešen výměnou nové zapalovací cívky za novou ale funkční. Nicméně vydrželo to jezdit asi 50km. Z ničeho nic za jízdy auto zhaslo a začala blikat kontrolka immobilizeru. V rj jsou dvě chyby b1601 a b1213. Není zde někdo kdo by uměl vypnout immobilizer v RJ? Nejlépe z okolí Opavy nebo Ostravy. Děkuji za odpověď
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

To je divné imo ti za jízdy auto nezastaví co je v gem?
burton.b
Přispěvovatel

Příspěvek od burton.b »

Co jsem četl tak u Fordu snímá kód z klíče i během jízdy. Je to docela častý problém. Nicméně aktuální stav je že po zapnutí klíčku bliká kontrolka immo a netoci ani startér. (Mám k tomu dva originální klíče, které před tím normálně fungovaly). V dig naskočí ty dvě chyby. Procházel jsem kabeláž ale nic nenašel.

Co je to gem?

Děkuji za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Ford“