O 1 81kW TDI padání do nouze
Moderátoři: šulda, Moderátoři
O 1 81kW TDI padání do nouze
Čau. Jsem tu nový. Koupil jsem Ovcu 1 ,81kw TDI. Vyměnil jsem podtlakové hadičky které byly bídné za silikonové -jela. Vyměnil olej- jela, vyměnil jsem palivový filtr. Jel jsem po dálnici cca 25 km,jela normálně a pak přestala jít za plynem. Druhý den jsem rozhýbal ovládání turba,start na 10x a jela bez výkonu. V práci jsem zjistil, že mám přehozené palivové hadičky do filtru. Dal jsem správně a už ani nejela. Potom jsem zjistil, že je někdo přehodil už vzadu na nádrži. Takže zapojit správně a startuje na drc. Ale problém je pořád nouze,nad 2500ot cuk,a už to nejde vůbec za plynem a je problém to rozjet na kilo. A myslím, že co jsem rozhýbal a prostříkal to táhlo na turbu,tak jde už i slyšet , že tlačí. Regulace jde rukou tam i zpět a po nastartování a přidání i podtlakem v celém rozsahu. Předtím zůstávala při vracení zhruba v půlce.
Naposledy upravil(a) šulda dne 13 bře 2025, 16:22, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Padání do nouze
No,zrejme to stale prefukuje. Dej novou baňku ovladani turba a vyzkousej N75. Ten treba jen stlacenym vzduchem profouknout a striknout trochu WDčka.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Děkuju za radu, právě mi to tak přijde jak kdyby tlakovalo moc. Odpoledne mám právě v plánu půjčit si N75 od kolegy a zkusit. Ale je to děs, včera po cestě domů jsem měl problém předjet kamion na dálnici
Zajed za někým kdo ti udělá log a budeš vědět co to je. Za 5 minut budeš vědět po čem jít......
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Re: O 1 81kW TDI padání do nouze
Díky, rád bych. Akorát nevím kdo tady z okolí je šikovný. Nechci jezdit k matlalovi jak jsem já
co mi řekne výměn turbo a hotovo.
Tak musíš napsat odkud seš, třeba se někdo ozve.
Oct asv 2000, DieselPower
ja bych to videl na regulaci turba, ikdyz si myslis ze se hejbe. Zene taky 81 kolem 2500 padala do nouze, vyndal jsem turbo, podlozil lopatky a uz snad 6 let to vrni
Zdravím. Tak nějaký pokrok se stal. Kolega donesl z domů podtlakovou pumpu a zjistili jsme, že baňka turba nedrží a má asi prasklou membránu. Zítra snad vyměnit a doufám , že to je ono. Regulaci jsem zatím bloknul dole a byl projet a do 3000 celkem jede.
Jinak regulace bez baňky chodí krásně rukou.
- martinsidlo
- Aktivista
No,tak to takto hoň a rozlítne se turbo. Max 2000ot.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Ne. Jel jsem domů Téčkem. Pro jistotu. Dneska by měla baňka přijít tak uvidíme. Jinak ošidit váhu diodou jsem zkoušel taky. Nepatrně lepší, takže váha asi taky nebude úplně v kondici.
Ty závady jsou tady pořád stejné, zarostlé sání,zatuhlá regulace,prorezlá baňka na turbu,popraskaný hadičky,mrtvá vývěva atd..
Není to raketoplán, kdo se v tom trochu vyzná dá to do kupy
Není to raketoplán, kdo se v tom trochu vyzná dá to do kupy
Tak hovno. Baňka nová. Nastavená podle původní. Chování úplně stejné.Kurva už jsem myslel, že závada odstraněna. 
Sání vylučuju, páč to do teď jezdilo normálně, regulace turba chodí rukou volně,baňka nová a hadičky nové -silikonové. Vývjeva funguje brzdí bez problémů Právě, že tady ty motory jsou jednoduché,jen mě se to musí posrat, že nevím co s tím