Rozvody

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Kačka 1731978.
Nováček
Odpovědi: 0

Rozvody

Příspěvek od Kačka 1731978. »

Dobrý den dala jsem auto na výměnu rozvodu a škrtici klapky. Auto mi bylo vráceno s hroznym zvukem motoru jako by zvuk traktoru. Na dotaz co to je tak jsou to hydroštyly a časem to přestane. Ujela jsem necelých 20 km a z motoru se ozvala rána a auto zůstalo stát. Po kontrole motoru prý na svičce se upadl ten konec a spadl dovnitř motoru a rozletel se píst. Svíčky byli rok staré. Celé se mi to nezdá může prosí. Někdo poradit děkuji
Marek77
Aktivista

Re: Rozvody

Příspěvek od Marek77 »

Při výměně rozvodů mechanik obvykle musí svíčky demontovat. Je to proto, aby motor neměl kompresi a dalo se s ním při nastavování řemenu snadno otáčet klíčem.
Je možné, že mechanik při zpětné montáži svíčku poškodil. Samozřejmě to nikomu neřekl a problém je na světě. Jenže se obávám, že tohle se bude těžko dokazovat.
Pravdou ovšem je, že motor před opravou pracoval, po opravě měl špatný zvuk a nakonec se poškodil. Takže by to servis řešit měl.
A to se radši ani neptám, kolik za tu srandu ten servis účtoval....

Říkám to pořád, že servisu z principu nevěřím. Na autech si všechno dělám sám a mám klid. Nejen, že vím, jak jsem to provedl a jaké díly jsem tam dal, ale hlavně ušetřím desítky tisíc korun.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

Dle mě to servis dojebal a snaží se báchorkou o svíčce zbavit zodpovědnosti za drahou opravu
Pokud auto melo hrozny zvuk neměla ste si ho přebírat
Za mě reklamace a trvat na opravě vozu na zaruku
Pokud je auto nakej starej vrak tak se hadat asi moc cenu mit nebude ale pokud bylo auto novější v pěknym stavu tak bych asi bojoval
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to tak no, pokud to mělo hrozný zvuk až po opravě a pak se to potkalo asi s tou výměnou něco nebude v pořádku takže řešit a nenechat se odbýt, na druhou stranu prokázat někomu chybu nebude jednoduché..
Já mám podobnou zkušenost, kdysi jsem dělal rozvody na Thalii 1.4 72kw, vše proběhlo v pohodě, auto jezdilo asi 5tis.km a pak se to potkalo, po demontáži jsem zjistil že řemen sjížděl směrem ven a brousil se až se ubrousil a prasknul,dodnes nechápu proč :? , nebyl přepnutý ani nic podobného,fakt nevím, tehdy reklamováno autorozvody.cz i s pumpou a uznali mi to, jestli tam fakt bylo něco špatně :?
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“