straci se olej

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hrby.l.j
Nováček
Odpovědi: 0

straci se olej

Příspěvek od hrby.l.j »

Mam problem,straci se mi olej s auta,motor je cisty,turbo mam nove,auto nekouri,auto ma naj. tachometrove 140tis,motor 81Kw ASV.najel jsem 10tis a vzalo mi to tak 2-2.5l olej.
warhead_cz
Přispěvovatel

Re: straci se olej

Příspěvek od warhead_cz »

asi by bylo dobry juknout jestli to odnekad tece nebo ho "zere" ;)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
hrby.l.j
Nováček

Re: straci se olej

Příspěvek od hrby.l.j »

netece nikde,u turba byla jen kapicka od oleje
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

Když neteče, tak ho holt papá, asi bude mít o pár settisíc km nalítáno víc než ukazuje tacho. Pokud ho máš z druhé ruky, tak jako skoro všechno co se v čechách prodává je stočený. Bohužel. Jsme hol malí, ale šikovní.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

jj začni tím, že vyčteš km odjinud, než z budíků (LOL)
GIV Variant TDi ???kW
MvD
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MvD »

Já bych řekl že 2 litry za výměnu se dají snést... ale ty kilometry asi fakt nebudou origo.. pokud jsi musel aj měnit turbo... mám v práci oktávku s kterou se nikdo nemazlí, dostává naprdel, plné otáčky, nechladí se po dojetí turbo a má nalítané 200tisíc a olej není potřeba do výměny dolívat a na motoru se ještě nic nedělalo.
hrby.l.j
Nováček

Příspěvek od hrby.l.j »

ty km uz jsem skousel zjistit a prej to nejde.
jaryfuk
Sběrač informací

Příspěvek od jaryfuk »

Zkus to napíchnout a podívat se do paměti řídící jednotky, není to úplně přesné +- 10 000 a jestli se do toho někdo hrabal tak ani 100% ,ale uvidíš co ti ukáže.
octavia asv TDI 81kw
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

jaryfuk píše:Zkus to napíchnout a podívat se do paměti řídící jednotky, není to úplně přesné +- 10 000 a jestli se do toho někdo hrabal tak ani 100% ,ale uvidíš co ti ukáže.
no mam pocit ze nenajde nic....teda nevim co to je za auto a jeho rok ale do roku 2000 bude asi hledat marne. :roll: V kazdym pripade tech 140tkm je blbost....mozna pokudn to jeste bylo koupený tady a jezdil s nim nejaky postarsi pan do kostela tak mozna......ale pokud je to z nemecka tak sehnat to u nejaky 99 pod 200000km poctivejch je malej zazrak.
Taky mi to zere v alhamrbe olej mozna i trochu vic na tacho 210000km ale nedelam si iluze......myslim ze ma tak o 200000 vic (LOL) a tak to neresim....startuje to OK a tak to proste doleju a je to ;) furt to vyjde lacinejc nez delat motor.
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

Ale notak pánové,u nás se prodávají pouze kvalitní nebourané a nefalšované vozy. :roll:
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

pajda píše:Ale notak pánové,u nás se prodávají pouze kvalitní nebourané a nefalšované vozy. :roll:
(noteeth) (noteeth) (noteeth) tohle povidej nekomu kdo neni z oboru nebo tomu nerozumi a nevi jak to chodí....tim v zadnym pripade nerikam ze dovozy stoji za prd...jen rikam ze ceskej clovek jak vidi na tacho 200 000tkm a nedej boze vic tak automaticky to auto je odjete a jde od toho i kdyz to auto ma poctive vedenou servisku....coz je podle me blbost.Situace se ale zmeni kdyz ma na tacho tak do 120000km a auto je bez servisky.To je vse OK i kdyz je to na prvni pohled nesmysl. Proste se obchodnici jen prizpusobuji tomu co zakaznik vyzaduje.
Ja osobne radeji vemu passata z 250 000km rok 2000 s poctive vedenou serviskou a jasnou servisni historii vozu nez to samí ale se 140000 bez servisky.
Tuhle jsem shanel pro sebe syncro a tak jsem zkusil annonci.Nasel jsem si tam jednoho zelenýho od Jicina a koren mi do telefonu tvrdil super stav nebouranej zarucený kilometry178000 nebouranej atp.Nedalo mi to a podle vinu jsem si to vylustroval ve Vw a co jsem nezjistil....v roce 2005 to melo posledni servis pri 350000km.Takze dal uz jsem to neresil....a sehnal si ho v nemecku ;) Kazdej si to preberte jak chcete....je to jen muj nazor a zkusennost...
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

pajda píše:Ale notak pánové,u nás se prodávají pouze kvalitní nebourané a nefalšované vozy. :roll:
To jsem myslel ironicky.
Pracuju s Fiatama a vším okolo.Tam se kilomerty celkem jednoduše zjistí.A jsou to fakt brutály.Ale jak píšeš.Jezdil k nám chlapík se 166,byla asi 5 let stará a měla v hrbu 300tis.Ale jezdil pravidelně na servis a kdybych o takovým autě přemejšlel ,tak bych neváhal.Projdeš se po bazarech,a 99,5% je těžkej podvod.Kolikrát jen na pohled a někdy už i na fotce.Ale lidi jsou nepoučitelný a poradit si nenechaj.
Hold kdo chce kam,pomůže si tam (LOL)
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

vsetko je to pravda,km sa tu stacaju,ale ja mam napr.najazdene na aute 280.000km,ale vymeneny motor ktory mal 200.000km,ale keby ste ho videli,tak odpadavate,v akej super kondícii je.Teraz som menil olej a nedolial som ani kvapku,nikde netecie,na 2,5TDI je to rarita.Akurat po vymene mi roztrhlo rozvodak,takze vsetky ventily,semeringy atd boli menene,takze zvuk ma skoro ako novy.naschval som dal budiky na 0km a teraz je tam nejakych 20.000km a kamarat mi ho stale vypytuje aj ked vie kolko ma km. Novo nastriekane,nove vyskovo nastav.tlmice /nastav.na normal/,sportove brzdy Zimmerman,origo 17" kolesa,nova elektrika z B5plus,nove xenon.svetla,sedadla Alcantara z B5plus atd,proste nikto by nepovedal ze ma tolko najazdene.
Ale idem ho predat,lebo predsa len roky neoklames,ale je mi ho luto. Ale zase ja si na rozdiel od inych mozem povedat,ze je v super stave a nie je do coho pichnut.
Keby som tam dal ze ma 100.000km,tak by nikto nemohol povedat ani pol slova,ze ma viac.
Ale bohuzial ludia na SK a CZ stale nechapu ze auto ktore ma 350.000 km moze byt velakrat lepsie ako auto so 150.000km.
_
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Proctor
Přispěvovatel

Příspěvek od Proctor »

A najeto 120-130000km- i po 15 letech (noteeth)
VW Passat, Golf, Sharan, T4 tdi
hrby.l.j
Nováček

Příspěvek od hrby.l.j »

auto byl dovoz ze svicarska a byla k tomu servisni knizka do 2006,pak to jezdilo asi pul roku u nas.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“