Octavia II TDI chcípá, kdy se ji zachce
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Octavia II TDI chcípá, kdy se ji zachce
spiš aby nebyl v budikach studenak a v tu chvili to nevidi ecu motoru vždy když to chcipne je v budikach chyba jednotka motoru bez komunikace
Tiguan 2 2.0 tdi
Aha. Je fakt že do budíků jsem nekoukal. Ani mě to nenapadlo. Zkusím mrknout na nějaký schéma, co tam všechno vede
To by asi něco napsalo ale jako jednotka blokovaná imobilizérem nebo tak, ale neříkám že to není možný
Jo, hlavně immo nastartuje a hned chcípne. Alespoň mě to třeba někdy běží 5 minut, někdy minutu, někdy vůbec…
-
slovacek.milos
- Aktivista
podle mě to dělá ten nímač vačky
Tak většinou tyhle jebky nastartujou jen na kliku. Bez vačky to jen dlouho točí.
U vstřiků, v kanále 18, je kód 128 u všech vstřiků. Měla by tam být všude 0, to se ale neděje. Jak tam 0 dostat, to nevím. Asi sundám i víko a mrknu na kabeláž ke vstřikům, ale to taky většinou nevypne motor tak rychle..
je to zabava to luštit asi naletuju před jednotku motoru kabliky a žarovičky jetli když ta jebka zdechne jestli je ecu napajena 
Tiguan 2 2.0 tdi
-
slovacek.milos
- Aktivista
proč žárovečku vag a přestane komunikova s adresou 01 se nelze spojit
Teď je otázkou jestli se jenom na okamžik odpojí a tim pádem zresetuje a chcípne a nebo ne. Protože mě s ní jde i po tom chcípnutí normálně spojit. Ještě pak zkusim vytahovat každý čidlo na 5V jestli mi to něco nezkratuje celou větev, když se to trochu zahřeje. Divný je, že když sem odpojil celej ten svazek na vstřiky, tak to nenapsalo žádnou chybu. Takže buď ta jednotka nevidí vstřiky, nebo je ani nenapájí.
neni ta jednotka zatečená?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
128 v 18 na všetkých PD jednotkách sa objaví vtedy, ak to nemá dostatok nafty. Vzduch, alebo veľmi malý/žiadny tlak. Vypína ti relé čerpadla. To je podľa mňa príčina, nie následok. Hľadaj dôvod.
-
slovacek.milos
- Aktivista
i když je to jen okamžik tak to na vagu vždy poznáš, jednoduché vypni zapni klíček hned zas vag hledá adresu 01
můj důvod jsou průhledné hadičky na sání a vratku, pokud nejsou bublinky tak palivo neřeším
Naposledy upravil(a) šulda dne 04 úno 2026, 08:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
Důvod: Sloučeno.
Spojí se to vždycky. Takže tam asi problém není.
Přímo do jednotky nevidim, ale kolem ní žádna voda není, ani v celým to waserkastnu ne. Konektory jsou čistý, žádná oxidace.
Co se toho čisla 128 týče, chápu že to znamená, že BIP nebylo možné zjistit, ale nevím jestli to tak není pokaždé když to neběží. Neviděl jsem co tam svítí, když to zrovna běží. Nicméně, kdyby to mělo málo nafty, tak by to přece trochu zacukalo nebo by se to začlo nějak dusit ne? Tohle je jak když utneš.
Přímo do jednotky nevidim, ale kolem ní žádna voda není, ani v celým to waserkastnu ne. Konektory jsou čistý, žádná oxidace.
Co se toho čisla 128 týče, chápu že to znamená, že BIP nebylo možné zjistit, ale nevím jestli to tak není pokaždé když to neběží. Neviděl jsem co tam svítí, když to zrovna běží. Nicméně, kdyby to mělo málo nafty, tak by to přece trochu zacukalo nebo by se to začlo nějak dusit ne? Tohle je jak když utneš.