Motor někdy za jízdy vynechá
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Motor někdy za jízdy vynechá
Poslední dobou se mi stává že motor během jízdy zcela ztratí výkon a dojíždí až do chcípnutí. Prostě jedu 90-100 a najednou jakobych tahal 10 nákladních Tatrovek, musím stále podřazovat aby to nezdechlo, auto vůbec nereaguje na plyn a zpomaluje (vynechávání není cukavé). Za pár sekund se chytí a jede zas jak má. Stal ose mi to už asi pětkrát a všiml jsem si že to dělá od té doby co vyměnili na OMV AlpinDiesel za SprintDiesel (letní naftu) - stalo se to asi 10km po natankování letní nafty když jsem se potřeboval rychle zařadit z vedlejší cesty do pruhu na dálnici a dále pak asi 3x během 150km cesty do Brna a teď mi to vynechalo v prudším kopci v Husovickém tunelu (brňáci ví). Může to být tím přechodem na letní naftu? Palivový filtr jsem měnil v létě, má najeto asi 20tisíc KM. Doufám že neodchází čerpadlo 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
-
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
Nepláva Ti nejaká nečistota v nádrži? Tá sa pri sklone dostáva ku plaváku a blokuje Ti prívod nafty? Neviem ako je to na Alfe, ale na Brave sa do nádrži dostaneš za pár minút. Za zadným sedlom v pravej časti je čierne plastové veko 3 skrutky. Pod ním najdeš veľkú plastová matica normálny závit tú pomocou kladiva a nejakého dreva alebo silonu uvolníš. Odpojíš hadice sú tam rýchlo spojky, zatlačíš a je to. Odpojiš káblové konektory. Vyberieš opatrne celý sací kôš aj s plavákom. A si v nádrži. Pokial Ti tam bude plávať nejaký sajrajt všetko vytiahni von. Sací kôš s plávákom ponor do teplej vody nech sa ohrejú plasty a môžeš ho opatrne rozobrať a nechať vymočiť vo vode. Pokial to bude zasr... zmeň benzinku! Ten palivový filter treba odkrutiť vybrať vonku a cez ten spodný otvor to vypusti. Potom nalej novú naftu až po vrch filtra naskrutkuj ho späť a toč s maximálnym plynom. Pokial budeš čistiť nádrž doporučujem dať paliváč úplne nový.
No tankuju pořád jenom u OMV, vždycky jsem si myslel že mají kvalitní pohonné hmoty. jj, teď jak jsme vyvařovali zadní blatníky tak při rozebírání auta jsem si všiml plastového víčka na podlaze mezi sedačkama a kufrem. Naftový filtr byl měněn v létě.Pokial to bude zasr... zmeň benzinku!
Zkusím to omrknout jestli není koš zanesený. Ještě musím podotknout, že když natankuju např. 1/4 nádrže tak to nedělá!
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V