Elektrické schema
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Elektrické schema
Prosím o informaci, zda není někde na webu ke stažení nebo aspoň k nahlédnutí elektrické schema k Seat Toledo 1,9 TDi r.v. 2002. Přestaly mi svítit brzdová světla / LED lišta svítí/ a současně mi na palubní desce začala blikat kontrolka žhavení. Ač je to nelogické a odporuje to návou k vozidlu, údajně tato kontrolka signalizuje i tento problém. Potřeboval bych nahlédnout do schemat. /žárovky a pojistky OK/
díky za informaci, VK
díky za informaci, VK
Koukal jsem na vlákno, měřil je ohmicky, a protože mám ujeto již 140.000 km , preventivně jsem obě vyměnil. Jinak jsem koukal na starší příspěvky a vše nasvědčuje na spínač brzdových světel. Jen mě mate proč LED lišta normálně svítí, proto jsem se chtěl podívat na schema zda je to vůbec možné.Huml píše:a žárovky jsou ok, že jsi tam zkusil jinou nebo jen koukal jestli má vlákno?
Dnes asi koupim nový spínač. Jak jsem včera koukal spodní kryt je vcelku se spodní čísti palubní desky /pokud jsem se dobře díval/ doufám, že půjde vyměit přes otvory v krytu.
Díky všem za odpovědi.
VK
Abych to uvedl na pravou míru, neb je spínač brzdového pedálu rozpínací + spínací, domníval sem se, že normální brzdovky jsou na jeden a lišta na druhej, aby při výpadku jedné části byla zajištěna funkce alespoň nějakého brzdového světla (lišty, anebo p+l světla) páč, kdyby to nesvítilo ani jedno ani druhé, tak by to bylo docela vo držku, kdyby na to musel někde šlápnout, světla by se nerozsvítily a ten vzadu by to do něj napasoval.
P.S. - oni v tom jsou LEDky ? já myslel že v liště sou normální skleněné 2,3W žárovky.
P.S. - oni v tom jsou LEDky ? já myslel že v liště sou normální skleněné 2,3W žárovky.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Mam presne ten isty problém s brzdovymi svetlami. Zhavenie blika. Pri zoslapnuti pedalu mi svieti len LED svetlo. Spinac som vymenil, nepomohlo. Takisto som aj premeral jeho kontakty v prevadzke(spinaci + rozpinaci = OK). Privod napatia =OK. Ziarovky a poistky =OK.
Vsimol som si aj, ze pri zapnuti svetiel slabo svietia okraje LED listy.
Mam G IV variant a nejak sa mi nedari rozobrat prechodka do piatych dveri - vyzrea ze ju skor ulomim, mam podozrenie, ze tam moze predraty kabel.
Mam G IV variant a nejak sa mi nedari rozobrat prechodka do piatych dveri - vyzrea ze ju skor ulomim, mam podozrenie, ze tam moze predraty kabel.
Tak uz to ide...exo11 píše:Mam presne ten isty problém s brzdovymi svetlami. Zhavenie blika. Pri zoslapnuti pedalu mi svieti len LED svetlo. Spinac som vymenil, nepomohlo. Takisto som aj premeral jeho kontakty v prevadzke(spinaci + rozpinaci = OK). Privod napatia =OK. Ziarovky a poistky =OK.
odisiel predsa len ten brzdovy spinac. V predajni mi dali novy ale uz bol vadny-ulomeny vnutorny kontakt - asi viete o com hovorim. Ked som im ho doniesol reklamovat, zobrali ho ako keby s tym ratali a cakali kto im ho donesie naspat. Ktomu mi odisli v obidvoch brzdovych ziarovkach iba vlakna brzdovych svetiel. Obidve naraz, je to mozne? Ale uz to ide.
preco obidve naraz ? najprv jedna ziarovka a poom druha akurat ze si si to nevsimolexo11 píše:Tak uz to ide...exo11 píše:Mam presne ten isty problém s brzdovymi svetlami. Zhavenie blika. Pri zoslapnuti pedalu mi svieti len LED svetlo. Spinac som vymenil, nepomohlo. Takisto som aj premeral jeho kontakty v prevadzke(spinaci + rozpinaci = OK). Privod napatia =OK. Ziarovky a poistky =OK.
odisiel predsa len ten brzdovy spinac. V predajni mi dali novy ale uz bol vadny-ulomeny vnutorny kontakt - asi viete o com hovorim. Ked som im ho doniesol reklamovat, zobrali ho ako keby s tym ratali a cakali kto im ho donesie naspat. Ktomu mi odisli v obidvoch brzdovych ziarovkach iba vlakna brzdovych svetiel. Obidve naraz, je to mozne? Ale uz to ide.

na tom variante je to fakt za trest. ja stiahnem radsej dole tu gumenu priechodku a opravim kable, ale potom ju dat spat je riadna pakarenexo11 píše:Mam presne ten isty problém s brzdovymi svetlami. Zhavenie blika. Pri zoslapnuti pedalu mi svieti len LED svetlo. Spinac som vymenil, nepomohlo. Takisto som aj premeral jeho kontakty v prevadzke(spinaci + rozpinaci = OK). Privod napatia =OK. Ziarovky a poistky =OK.

asi ano, nevsimol som si to, urcite si pred kazdou jazdou nekontrolujem funkcnost vsetkych zariadeni. Ved kto ano. Ale urcite medzi vypalenim jednej a druhej nepretieklo vela vody v potoku...kevino píše:preco obidve naraz ? najprv jedna ziarovka a poom druha akurat ze si si to nevsimolexo11 píše:Tak uz to ide...exo11 píše:Mam presne ten isty problém s brzdovymi svetlami. Zhavenie blika. Pri zoslapnuti pedalu mi svieti len LED svetlo. Spinac som vymenil, nepomohlo. Takisto som aj premeral jeho kontakty v prevadzke(spinaci + rozpinaci = OK). Privod napatia =OK. Ziarovky a poistky =OK.
odisiel predsa len ten brzdovy spinac. V predajni mi dali novy ale uz bol vadny-ulomeny vnutorny kontakt - asi viete o com hovorim. Ked som im ho doniesol reklamovat, zobrali ho ako keby s tym ratali a cakali kto im ho donesie naspat. Ktomu mi odisli v obidvoch brzdovych ziarovkach iba vlakna brzdovych svetiel. Obidve naraz, je to mozne? Ale uz to ide.![]()
az ked odisla aj druha a zacalo blikat zhavenie. keby neblikalo tak na kasles