Prosím o radu, upgrade 330dA
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o radu, upgrade 330dA
Prosím o radu, jsem tu nový a ještě jsem nestihl vyčíst vše co potřebuji k upgrade výkonu na motoru 3.0d origo 184PS v BMW 330dA rv.2001. Mám to už celkem hodně načipovaný tzn. už několikrát zvýšený tlak myslím něco do 25něčeho
nevím co je to za jednotky,samozřejmě přidaný i palivo, potom jsem zaslepil EGR, pak je v tom KN filtr, oba katy vyndaný atd. Ale moje otázka zní co dál musím udělat pro další zvýšení výkonu ? např. mě napadlo koupit větší intercooler ale kde a jaký? pak jsem tady četl něco o tryskách, ale nevím zda je to na tomto motoru nutné, pak ještě co dělat aby mě neprasklo to plast. sání, protože mě při tomto tlaku tohle stávající už prasklo tak nevím jestli koupit nové nebo nechat udělat ? a kde ? atd.

BMW M3 e46 Cup
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
no docela by mě zajímalo kam by ses rád s výkonem dostal?? jestl ito máš kvalitně čiplé tak to musí jet moc pěkně.. tenhle motor je už od serie moc pěkně udělaný a navíc se u tohohle motoru úpravama nikdo moc nezabývá ve větší míře, takže upravené komponenty stojí moře peněz.. větší turbo v podstatě neexistuje, nebo aspon normálně dostupné, takže bys musel koupit nějakého hybrida od nějakého úpravce což bude stát nesmysl.. trysky se větší co já vím nedělají, takže to je další problém, který značně limituje výkon.. jestli ti prasklo sání tak to musíš tlačit opravdu moc.. zkus sehnat sání z 535D mělo by být stejné a ten motor tlačí v sérii přes 2 bary, takže by to mělo snést. jinak výroba toho sání by byla poměrně složitá. jestli jsi ho viděl tak to jistě sám uznáš.. a za další jestli to takhle čipuješ tak už šetři na automat, nebo rovnou vyměn měnič než ti uddělá celou převodovku.. a ten intercooler tam o moc větší nedáš.. není tam na něj místo.. jedině sehnat podobný akorát silnějsí a o chlup větší, ale i tak to bude problém. ten chladič je pod vosním a nějakej velkej před vodní nedáš. to bys muse značně upravovat.. takže asi tak..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi
BMW R1150GS
BMW R1150GS
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
kvalitně čiplé to mám, co se týče turba tak to dokáže tlačit až až podle nastavení softu s tím problém není takže turbo zůstává orig. a vstřiky taky. Problém je trochu to sání, protože jak píšeš vyrobit je složité a z 535 je už jiné to tam nepůjde si myslím, leda jsem uvažoval o koupi nového které nebude tak stvrdlé takže by to mohlo udržet. Automat ted budu mít po repasi a nechám zas předělat soft aby to nemělo takovej krouták hned od spodu ale aby to nastupovalo až tak ve 2500tis Ot. protože to ten měnič ani nepřenese v těchto nižších otáčkách. Co se týče intercooleru tak jediné co jsem našel tak jsou ty na "SaabtuninG" takže si potřebuju vybrat jeden z nich který bude co do rozměrů nejlepší, místo tam je před tím vodním chladičem. Jediný co tak nevím jaký vybrat, mám v nárazníku "M-Packet" průduch cca 70cm x 12cm. Ty intercoolery tam jsou vysoké 18cm, 23cm a 30cm tak nevím jestli má cenu kupovat vysoký když ta je ten průduch jen 12cm takže přímý proud vzduchu půjde stejně jen na těch 12cm intercoleru, co myslíš ?go.vojta píše:no docela by mě zajímalo kam by ses rád s výkonem dostal?? jestl ito máš kvalitně čiplé tak to musí jet moc pěkně.. tenhle motor je už od serie moc pěkně udělaný a navíc se u tohohle motoru úpravama nikdo moc nezabývá ve větší míře, takže upravené komponenty stojí moře peněz.. větší turbo v podstatě neexistuje, nebo aspon normálně dostupné, takže bys musel koupit nějakého hybrida od nějakého úpravce což bude stát nesmysl.. trysky se větší co já vím nedělají, takže to je další problém, který značně limituje výkon.. jestli ti prasklo sání tak to musíš tlačit opravdu moc.. zkus sehnat sání z 535D mělo by být stejné a ten motor tlačí v sérii přes 2 bary, takže by to mělo snést. jinak výroba toho sání by byla poměrně složitá. jestli jsi ho viděl tak to jistě sám uznáš.. a za další jestli to takhle čipuješ tak už šetři na automat, nebo rovnou vyměn měnič než ti uddělá celou převodovku.. a ten intercooler tam o moc větší nedáš.. není tam na něj místo.. jedině sehnat podobný akorát silnějsí a o chlup větší, ale i tak to bude problém. ten chladič je pod vosním a nějakej velkej před vodní nedáš. to bys muse značně upravovat.. takže asi tak..
BMW M3 e46 Cup
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
to dej klidně širší i než tech 12cm. nejvíc chlazený bude samo těch 12cm, ale i ta zakrytá část bude chladit.. to turbo to sice natlačí, ale otázka jestli i v otáčkách a druhá jak dlouho to vydrží?? jinak 535 bude mít to sání stejné, akorát má jinou přírubu na rxchlospojku a ty novější mají elektrický ventil EGR, ale to by tě trápit nemuselo.. akorát nevím jestl to má stejný snímač tlaku, nebo aspon stejný rozměry a máš vůbec odskoušený kolik ten origo snímač odměří?? jinak tím palivem si trochu pomůžeš změnou mapy tlaku v liště.. a popřemýšlej o výfuku, ten taky pomůže..
BMW R1150GS
BMW R1150GS
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
který s těch tří rozměrů intercooleru by jsi doporučil? I ve vyšších ot to turbo bez problému natlačí, někde jsem četl že dokáže 2.5bar doufám že to mám správně napsanýgo.vojta píše:to dej klidně širší i než tech 12cm. nejvíc chlazený bude samo těch 12cm, ale i ta zakrytá část bude chladit.. to turbo to sice natlačí, ale otázka jestli i v otáčkách a druhá jak dlouho to vydrží?? jinak 535 bude mít to sání stejné, akorát má jinou přírubu na rxchlospojku a ty novější mají elektrický ventil EGR, ale to by tě trápit nemuselo.. akorát nevím jestl to má stejný snímač tlaku, nebo aspon stejný rozměry a máš vůbec odskoušený kolik ten origo snímač odměří?? jinak tím palivem si trochu pomůžeš změnou mapy tlaku v liště.. a popřemýšlej o výfuku, ten taky pomůže..

BMW M3 e46 Cup
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
no u bmw nevím přesně, ale dost pochybuju, že odměří 2.5 baru a taky pochybuju, že to to turbo snese.. to novější turbo není o moc větší. ale určitě to v sérii tlačí víc, takže i víc snese. výfuk se může zdát průchozí, ale pokud tolik tlačíš tak musíš i zvětšit průměr, ale to už je skutečné laborování a tady ti konktrétně neporadím, protože takhle bmw nikdo co já vím neladil. ten chladič stlačeného vzduchu tam dej podle toho jakej se tam vejde. budeš to muset poměřit a pak podle toho vybrat konkrétní rozměr..
BMW R1150GS
BMW R1150GS
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Výfuk má velké průměry a hlavně až do zadního tlumiče jdou samostatně dvě silné trubky, s tím si myslím že problém taky nebude "BMW" ale maximálně bych dal např. od supersprintu zadní tlumič. Napiš mě něco o tom snímači tlaku a jaký to má vliv nebo jak bych měl řešit atd.go.vojta píše:no u bmw nevím přesně, ale dost pochybuju, že odměří 2.5 baru a taky pochybuju, že to to turbo snese.. to novější turbo není o moc větší. ale určitě to v sérii tlačí víc, takže i víc snese. výfuk se může zdát průchozí, ale pokud tolik tlačíš tak musíš i zvětšit průměr, ale to už je skutečné laborování a tady ti konktrétně neporadím, protože takhle bmw nikdo co já vím neladil. ten chladič stlačeného vzduchu tam dej podle toho jakej se tam vejde. budeš to muset poměřit a pak podle toho vybrat konkrétní rozměr..
BMW M3 e46 Cup
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
Na prodej je.WinCent píše:Pan Hajro z "bmwpower". Jaké jsou všechny rozměry toho intercooleru ? je na prodej ?Dukes píše:Kdo ti to chipuje?
Co tenhle intercooler?

Rozměry chladící plochy jsou 500x320mm a vstupy mají průměr 57mm.
Jeho chladící plocha je zhruba dvojnásobná oproti origo IC.
Jedná se o IC kit dělaný přímo pro BMW 320/330D, takže neni potřeba vymýšlet jak to vhodně napasovat místo původního IC-pasuje na původní vedení.
Cena je 16900,-.
V ceně mimo samotného IC obsahuje i 2 nové větráky, které je potřeba vyměnit za origo, spony a 4 držáky.

-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
díky za nabídku ale za 10 tis mohu mít nový kit také přímo pro 330d, netvrdím že je to tento ale je technicky stejný...Dukes píše:Na prodej je.WinCent píše:Pan Hajro z "bmwpower". Jaké jsou všechny rozměry toho intercooleru ? je na prodej ?Dukes píše:Kdo ti to chipuje?
Co tenhle intercooler?
![]()
Rozměry chladící plochy jsou 500x320mm a vstupy mají průměr 57mm.
Jeho chladící plocha je zhruba dvojnásobná oproti origo IC.
Jedná se o IC kit dělaný přímo pro BMW 320/330D, takže neni potřeba vymýšlet jak to vhodně napasovat místo původního IC-pasuje na původní vedení.
Cena je 16900,-.
V ceně mimo samotného IC obsahuje i 2 nové větráky, které je potřeba vyměnit za origo, spony a 4 držáky.
BMW M3 e46 Cup
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Tlak na turbu budu mít 1.5 Bar, víc nebudu riskovat
. Můžete mě poradit jestli jsou tyto budíky "viz odkazy" dobré nebo kvalitní ? nebo TIP na nějaké jiné 
http://www.rusmich-tuning.cz/Raid/Palub ... g5134.html
http://www.rusmich-tuning.cz/Raid/Palub ... g5133.html

http://www.rusmich-tuning.cz/Raid/Palub ... g5134.html
http://www.rusmich-tuning.cz/Raid/Palub ... g5133.html
BMW M3 e46 Cup
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd
BMW 325i Touring
VW Sharan 1.9Tdi
Fiat Ducato 2.8jtd