A je to venku!

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vecernicek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

A je to venku!

Příspěvek od Vecernicek »

Věděl jsem to! Vyšší moc se snaží z nás udělat ovečky!!! Hodné mírumilovné ovečky co dostanou napapat a pak z nich udělají obětní beránky!!!
říkal jsem to celou dobu že něco je ve vzduchu, že to jde cítit v chování lidí. Sám na sobě pozoruji změny co se týká úbytku % tuku v mém těle. Nebo když se zastavíte ve městě a stojíte a pozorujete lidi jak bezmyšlenkovitě jako duchové se vznášejí městem bez cíle. Je to tady!!! Konečně si někdo dal tu práci a vytáhl to na světlo. Jasně že to jsou stopové prvky, ale pokud je pijete každý den, musí se to projevit. Vemte si kolik vody takový město spotřebuje to musí být tuny a tuny léků. To musí být celý kamiony leků.

Účinné látky z desítek různých léků se objevují v pitné vodě v USA. Podle pětiměsíčního výzkumu agentury AP nejméně 41 miliónů Američanů pije vodu, v níž se objevují stopy antibiotik, antidepresiv, léků proti revmatu i pohlavních hormonů. Přestože jde o stopová množství, lékaři před nimi varují.
10. 3. 2008 11:27

Lékaři se obávají důsledků, které bude mít dlouhodobé užívání stopových množství léků. Nejde jen o známý ibuprofen, ale také o různá antibiotika, u nichž hrozí, že ztratí účinnost. Už nyní se objevují kmeny tuberkulózy odolné proti antibiotikům.

I malé hodnoty léčiv navíc mohou působit na embrya, na buňky ledvin, jejichž růst se zpomaluje, i na krev. Krvinky na ně mnohdy reagují jako na infekci.
V pitné vodě jsou léky proti většině nemocí

Stopy léků nebyly objeveny jen ve vodovodních sítích padesáti největších měst USA, jako je Los Angeles nebo New York a Chicago, ale úplně ve všech 50 státech unie a v některých případech i v malých lokálních vodárnách.

Ve vodovodní síti ve Filadelfii byly nalezeny ve vodě stopy 56 léků včetně medikamentů na snížení hladiny cholesterolu, léků proti bolesti, proti astmatu, epilepsii, na srdce a duševní nemoci. V místních řekách bylo dokonce zjištěno 63 druhů léků.

V New Yorku byla zjištěna přítomnost léků proti infekci včetně antibiotik, léků na srdce, hormon estrogen a uklidňující léky i léky na zlepšení nálady.

Léky proti úzkosti a epilepsii byl zjištěny v pitné vodě v síti, která zásobuje 18,5 miliónů obyvatel jižní Kalifornie.

Pohlavní hormony byly zjištěny v pitné vodě v San Francisku.
Pitná voda se na přítomnost léků většinou netestuje

Pro množství léků v pitné vodě nejsou v USA stanoveny žádné normy. Jen 28 z 62 největších vodárenských společností testuje jejich přítomnost, většinou však jen na jedno nebo dvě léčiva.

Ani filtrační systémy prodávané pro domácnosti účinné látky z léčiv nezadrží a nemusí pomoci ani nákup balené vody. Ta kolikrát také pochází z povrchových zdrojů a není na přítomnost účinných látek testována.
Spotřeba léků roste

Problémem je růst spotřeby léků, za posledních pět let vzrostl počet předepsaných léků v USA o dvanáct procent. Ne všechny látky tělo stráví, řada z nich je vyloučena a dostane se do odpadních vod. Čističky však nejsou zaměřeny na jejich likvidaci, takže se chemikálie dostanou do řek.

Léky snižujících hladinu cholesterolu, léky na uklidnění a léky proti epilepsii přitom nezachytí ani moderní filtrační stanice, v nichž se čistí pitná voda. K nárůstu množství léků v pitné vodě přispívají i veterinární léčiva, v nichž se často užívají stejné účinné látky jako v lécích pro lidi.

Situace se však netýká jen Spojených tátů. Stopy více než sta přípravků byly zjištěny v povrchových vodách na celém světě, od Asie přes Austrálii až po Evropu. Přítomny jsou i ve švýcarských jezerech nebo v Severním moři.
zdroj
smoula
Přispěvovatel

Re: A je to venku!

Příspěvek od smoula »

[quote="Vecernicek"]Věděl jsem to! Vyšší moc se snaží z nás udělat ovečky!!! Hodné mírumilovné ovečky co dostanou napapat a pak z nich udělají obětní beránky!!!
říkal jsem to celou dobu že něco je ve vzduchu, že to jde cítit v chování lidí. Sám na sobě pozoruji změny co se týká úbytku % tuku v mém těle. JA SPIS ZJISTUJI NA SOBE VELKY NARUST TUKU V % :( TAKZE TI TISE ZAVIDIM
Co nejde silou jde jeste vetsi silou :) :) :)
Mongo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mongo »

mhmmmm co ja viem... ja na sebe ziadne extra zmeny necitim... akurat ta posrana vodka v obchode je coraz horsia... predtym hlava nebolela a zrazu hej..... tak neviem ci tam skordaco nedavaju.. :-D (LOL)
Octavia Combi AGR face- Faza 1 in progress (288/232) co nevidiet VA, S764 , Bilstein B4
Passat B5.5 2.8 V6 4motion so skromným nájazdom 574000km
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

"Pohlavní hormony byly zjištěny v pitné vodě v San Francisku. "

Tak ted mi to vsechno teprve dava smysl (LOL) (rofl) (LOL)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
Sifon
Přispěvovatel

Re: A je to venku!

Příspěvek od Sifon »

smoula píše:
Vecernicek píše:Věděl jsem to! Vyšší moc se snaží z nás udělat ovečky!!! Hodné mírumilovné ovečky co dostanou napapat a pak z nich udělají obětní beránky!!!
říkal jsem to celou dobu že něco je ve vzduchu, že to jde cítit v chování lidí. Sám na sobě pozoruji změny co se týká úbytku % tuku v mém těle. JA SPIS ZJISTUJI NA SOBE VELKY NARUST TUKU V % :( TAKZE TI TISE ZAVIDIM
Treba zacat sportovat :D
Kolotoč TUNING
Vecernicek
Přispěvovatel

warhead_cz píše:"Pohlavní hormony byly zjištěny v pitné vodě v San Francisku. "

Tak ted mi to vsechno teprve dava smysl (LOL) (rofl) (LOL)
že jo taky jsem si říkal...

btw. kluci měřím 175, vážím 65 takže mám podvahu. BMI mi ukazuje na hranici s chudostí. před půlrokem jsem si nechal změřit všechny parametry v takovým tom přístroji co jsou v hypermarketech. měl jsem hladinu tuku v těle 12% normální je 22%!!!! před dvěma měsícama jsem měl 10%tuku a dneska 9,5% umírám.... (wallbash) :(
Mongo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mongo »

ja som mal mat podla lekarov XY chorob..... a pri mojej vyske 190 cm a vahe 93,7 kg moje BMI je ze vraj nad hranicou... ale tak vo fitku sa mi to tak nezda.... :-D
Octavia Combi AGR face- Faza 1 in progress (288/232) co nevidiet VA, S764 , Bilstein B4
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Ked som bol na sportovej prehliadke - ludskej brzde(beziacom pase) :D a robili mi testy tak pri vyske 185cm a vahe 80kg mi namerali 6,6% tuku (LOL) Atletika robi divy ;)
Kolotoč TUNING
Vecernicek
Přispěvovatel

Sifon píše:Ked som bol na sportovej prehliadke - ludskej brzde(beziacom pase) :D a robili mi testy tak pri vyske 185cm a vahe 80kg mi namerali 6,6% tuku (LOL) Atletika robi divy ;)
myslíš že jako neumřu když dosáhnu 0% tuku? z čeho bak bude moje tělo získávat živiny ?
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Vecernicek píše:
Sifon píše:Ked som bol na sportovej prehliadke - ludskej brzde(beziacom pase) :D a robili mi testy tak pri vyske 185cm a vahe 80kg mi namerali 6,6% tuku (LOL) Atletika robi divy ;)
myslíš že jako neumřu když dosáhnu 0% tuku? z čeho bak bude moje tělo získávat živiny ?
Vystihol si to spravne...ak by si mal 0% tuku tak by si zomrel...v tukoch sa rozpustaju vitaminy a je to zasobaren energie pre telo :) ale zas ked som bol v Osviencime na exkurzii tak som len kukal co vydrzi ludske telo pri inych podmienkach ;)
Kolotoč TUNING
Mongo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mongo »

nuz tuk je pre cloveka nieco ako ochrana pred smrtou pokial netrpi nejakou chodobou a pobodne... je to sice mozno divne.. ale tak stari polarnici ked isli na vypravu mali zo sebou povacsine len losi alebo tuleni tuk z ktoreho prijmali ziviny....no a len tak pre zaujimavot... to ze clovek na pohlad moze vyzerat chudo neznamena ze ma nizku hladinu tuku... jeho organy mozu byt tymto tukom obalene a je to horsie ako mat obezitu...
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Mongo píše:nuz tuk je pre cloveka nieco ako ochrana pred smrtou pokial netrpi nejakou chodobou a pobodne... je to sice mozno divne.. ale tak stari polarnici ked isli na vypravu mali zo sebou povacsine len losi alebo tuleni tuk z ktoreho prijmali ziviny....no a len tak pre zaujimavot... to ze clovek na pohlad moze vyzerat chudo neznamena ze ma nizku hladinu tuku... jeho organy mozu byt tymto tukom obalene a je to horsie ako mat obezitu...
Nemyslis skor cholesterol? :) Ja som v tom ze sa tuk uklada pod kozu aby fungoval ako izolacia v zime a aby bol hned nablizku svalom ako zdroj energie... :)
Kolotoč TUNING
Mongo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mongo »

nooo u niekoho obaluje organy a to je ta horsia varianta.... pri ktorej z vonka nic nevidno.
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Mongo píše:nooo u niekoho obaluje organy a to je ta horsia varianta.... pri ktorej z vonka nic nevidno.
Myslim ale ze vacsina ludi co su tak maju problem prave s tym ze to vidno ;) dost zalezi od genetickych predpokladov a metabolizmu
Kolotoč TUNING
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

co je to za blábol (noteeth) (noteeth) já mam kolem 3 % a bratr kolem 1,2 kámoš horolezec dokonce 0,7 % tohle tak nefunguje
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“