Castrol SLX LonglifeII, motor ASV 81 KW r.v. 03, Zkušenosti
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Castrol SLX LonglifeII, motor ASV 81 KW r.v. 03, Zkušenosti
Castrol SLX Longlife II nebo Castrol Longlife 2 Topup prosím o radu, auto má najeto 120 000 km výměnu chci dělat sám, v servisce je psán olej Castrol SLX Longlife II. Octávku mám 14 dnů a zatím jsem olej nedoléval. Motor má prodloužené servisní intervaly. Také zvažuji nastavit na pravidelnou výměnu každých 15 000 km ale ročně najezdím 45 000 km.
Prosím o Vaše rady a zkušenosti co se týká olejů do tohoto motoru a také zda mám servisní intervaly zkrátit nebo nechat prodloužené? Předem všem děkuji za rozumné informace.
Prosím o Vaše rady a zkušenosti co se týká olejů do tohoto motoru a také zda mám servisní intervaly zkrátit nebo nechat prodloužené? Předem všem děkuji za rozumné informace.
to Znamky
Castrol SLX Longlife II nebo Castrol Longlife 2 Topup by mely byt dle uvadenych specifikaci totozne, Topup je o neco levnejsi, jedna se o oleje urcene k dolevani a prodeji u benzinek (Top up=dolít).
Osobne nejsem priznivcem Longlife, protoze tyto oleje si sice zachovavaji dele svoji mazaci schopnost, ale vzhledem k tomu, ze se pri provozu do oleje dostava velke mnozstvi sazi z nafty, radeji jsem presel na pevne 15.000 intervaly.
Pri Tvem mnozstvi najetych kilometru bych interval vymeny po 45.000 km videl jako limitni i pri "longlife" oleji...
Castrol SLX Longlife II nebo Castrol Longlife 2 Topup by mely byt dle uvadenych specifikaci totozne, Topup je o neco levnejsi, jedna se o oleje urcene k dolevani a prodeji u benzinek (Top up=dolít).
Osobne nejsem priznivcem Longlife, protoze tyto oleje si sice zachovavaji dele svoji mazaci schopnost, ale vzhledem k tomu, ze se pri provozu do oleje dostava velke mnozstvi sazi z nafty, radeji jsem presel na pevne 15.000 intervaly.
Pri Tvem mnozstvi najetych kilometru bych interval vymeny po 45.000 km videl jako limitni i pri "longlife" oleji...
Můžeš buď překodovat palubovku, viz VIS nebo najeď do palubky 17, přizpůsobení 10, kanál40 je ujetá vzdálenost, 41 uplynulý čas, 42 min. vzdal. ujetá na olej, 43 max. vzdál. ujetá na olej, 44 kvalita oleje. Zadej do kanálu 43 stejnou hodnotu jak ve 42(15000km) a ve 44 by měla naskočit 1, pokud ne ,tak ji tam zadej a máš to předělaný na 15000km.Doufám, že to bylo aspoň trochu srozumitelný.zdenace píše:Potřebuju poradit jak změnit prodloužený servisní interval na normální v budíkách. Co tam zadat- změnit v přispůsobení. Je to audi allroad 2.5 tdi rv 02. Dík