tom4550 píše:elit píše:Je to normalni, studenejsi vzduch ma vetsi hustotu a "vleze" se ho do valce vic.
nebavim se o fyzikálních zákonech, ale o míře snesitelnosti.
Ale vsak se bav o cem chces

Moderátoři: šulda, Moderátoři
domlovám si VAG na změření, zatím bych mohl otestovat to zrychlení, akorát si nedokážu představit jak to mám měřit sám v autě.Možná spíš naložím rodinu a polovičce dám do ruky stopkyKornout píše:neřikejte mi nikdo, že je změna o cca 15st. takto znát na výkonu, měl jsem aut opravdu dost, změna to je, ale minimální, to ten klimakompresor pociťuji víc. Když si pořádně přečtu prvotní dotaz, tak s tím nemohu souhlasit, já bych to typoval na váhu. Ta spotřeba je jasná, to je klima, ale ten výkon (3x menší zrychlení) to není hustotou ani vlhkostí vzduchu!
Já bych si změřil zrychlení 0-100km/h ráno a v poledne a pak bych viděl. Samozřejmě bych vypnul klima. A ať mi nikdo neříká, že tam bude rozdíl větší jak 1.5 sec!
Při prvním měření to nevypadalo zas tak špatně, že by to mělo jet špatně, váha OK , turbo OK. Zkusili jsme i novou váhu, došlo k nepatrnému zlepšení, ale po chvíli svižnější jízdy se stalo, že hodnoty na váze o něco klesly, i když tlak přeplňování byl OK (požadovaný versus naměřený hodnoty) a bylo cítit, že i akcelerace je o dost nižší, vše měřeno s novou váhou, takže jak jsem si zpočátku myslel, že to bude jen vadná váha, tak bohužel nebyla. O dalších zjištěních budu informovat, za předpokladu, že se na to budu moct kouknout.tom4550 píše:takže zdravím po delší odmlce a přináším nové poznatky.
dnes jsem byl na VAGu u Humla a zaujali jsme stanovisko, že důvodem mého "problému" může být zaprasená mřížka Intercooleru, jelikož mám prasklý pravý přední podběh v právě v místě IC a lítá tam bordel z pneumatiky. k tomuto jsme přišli po té co jsme měřili teplotu nasávaného vzduchu za jízdy. více technických informací bych směřoval na Humla, kterého tímto prosím v případě zhlédnutí o doplnění informací.
dalším krokem je tedy vyčistění chladiče IC a pak se uvidí.
toť zatím vše.
Huml píše:Při prvním měření to nevypadalo zas tak špatně, že by to mělo jet špatně, váha OK , turbo OK. Zkusili jsme i novou váhu, došlo k nepatrnému zlepšení, ale po chvíli svižnější jízdy se stalo, že hodnoty na váze o něco klesly, i když tlak přeplňování byl OK (požadovaný versus naměřený hodnoty) a bylo cítit, že i akcelerace je o dost nižší, vše měřeno s novou váhou, takže jak jsem si zpočátku myslel, že to bude jen vadná váha, tak bohužel nebyla. O dalších zjištěních budu informovat, za předpokladu, že se na to budu moct kouknout.tom4550 píše:takže zdravím po delší odmlce a přináším nové poznatky.
dnes jsem byl na VAGu u Humla a zaujali jsme stanovisko, že důvodem mého "problému" může být zaprasená mřížka Intercooleru, jelikož mám prasklý pravý přední podběh v právě v místě IC a lítá tam bordel z pneumatiky. k tomuto jsme přišli po té co jsme měřili teplotu nasávaného vzduchu za jízdy. více technických informací bych směřoval na Humla, kterého tímto prosím v případě zhlédnutí o doplnění informací.
dalším krokem je tedy vyčistění chladiče IC a pak se uvidí.
toť zatím vše.