Ford Galaxy - tempomat - vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ford Galaxy - tempomat - vyřešeno
Potřebuji poradit nejde mi tempomat a po napíchnutí na diagnostiku a zadání skupiny 066 to píše že je nepřístupná neví někdo proč? Jde o Ford Galaxy 2,0/85kW r.v.2002. Díky za rady
Naposledy upravil(a) Kip dne 14 kvě 2008, 17:39, celkem upraveno 1 x.
Re: Ford Galaxy - tempomat
skus blok hodnot 6 (asi)Kip píše:Potřebuji poradit nejde mi tempomat a po napíchnutí na diagnostiku a zadání skupiny 066 to píše že je nepřístupná neví někdo proč? Jde o Ford Galaxy 2,0/85kW r.v.2002. Díky za rady
Re: Ford Galaxy - tempomat
Jo tak to jde s toho zjistím akorát že je aktivní ale nejde zkontrolovat jeho funkcekevino píše:skus blok hodnot 6 (asi)
Tak spínač spojky byl opravdu ve stavu smáčknutá spojka - když jsem ho prozváněl a tak při vymáčklé spojce (stojím na ní nohou a řadím) je spínač rozpojen. Při uvolněné spojce (noha z pedálu pryč) je spínač spojen a prochází přes něj proud.
Musel jsem na tlačítko spínače přilepit 5mm tlusté kolečko gumy, stejně jako to mám na brzdovým spínači.
Problém to ale nevyřešilo. tempomat stále nefunkční ale aspoň jsem se posunul kousek dál.
Pánové příležitost pro vás: PORAĎTE!!!! Prosím
Díky Kipovi za radu.
Musel jsem na tlačítko spínače přilepit 5mm tlusté kolečko gumy, stejně jako to mám na brzdovým spínači.
Problém to ale nevyřešilo. tempomat stále nefunkční ale aspoň jsem se posunul kousek dál.
Pánové příležitost pro vás: PORAĎTE!!!! Prosím
Díky Kipovi za radu.

ALHAMBRA II, PD 85KW(AUY), rok 2001 standard
Stejně je to zvláštní. Nás na školení VW učili, že pokud je sepnutý spínač brzd nebo spojky, dojde k omezení vstřikovaného množství nafty a motor nemá výkon.
Asi nám kecali, protože jinak bys musel jezdit celou tu dobu na čtvrt výkonu (což bys nejspíš poznal).
Asi nám kecali, protože jinak bys musel jezdit celou tu dobu na čtvrt výkonu (což bys nejspíš poznal).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
to bych poznal, a hlavně by to mělo bejt někde v paměti závad ne? Po zprovoznění spínání spojkového spínače nárust výkonu nepociťuju.
Co ještě může souviset s tempomatem?
spínač spojka: vyřešeno
spínač brzda: funkční - měněn před rokem
plynový pedál: bez něj bych nejezdil
Co dál?
Co ještě může souviset s tempomatem?
spínač spojka: vyřešeno
spínač brzda: funkční - měněn před rokem
plynový pedál: bez něj bych nejezdil
Co dál?
ALHAMBRA II, PD 85KW(AUY), rok 2001 standard