Automatická převodovka - olej
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Automatická převodovka - olej
Víte prosím někdo jaký olej patří do automatické převodovky. konkrétně Audi obyčejný čtyřrychlostní automat typ DMX 19049 kód oleje dle výrobce ATF G 052 162. nebo co tam dáváte vy. Děkuji všem za odpověď.
Děkuji za odpověď. Lepší je předpokládám použít Dextron III, všude se píše, že je lepší než Dextron IID? Další problém mám ještě stím, že nevím jaký tam má být filtr. V jedné publikaci jsem četl, že by v té převodovce měl být také filtr, ale když jsem se ho pokusil sehnat, tak mi všude řekly, že nic takového nemají. Nevíte jaký filtr tam má být a kde bych ho sehnal. Ještě jednou děkuji.
Dexron II D je něco jiného než Dexron III, to není o tom že jeden je lepší a jiný horší. Musíš to srovnat s tím co tam doporučuje výrobce, jakou normu má splňovat. Pokud jsou možné náhrady (ovšem od renomovaných výrobců) tak to vyjde asi levněji než kupovat u Audi.foot píše:Děkuji za odpověď. Lepší je předpokládám použít Dextron III, všude se píše, že je lepší než Dextron IID? Další problém mám ještě stím, že nevím jaký tam má být filtr. V jedné publikaci jsem četl, že by v té převodovce měl být také filtr, ale když jsem se ho pokusil sehnat, tak mi všude řekly, že nic takového nemají. Nevíte jaký filtr tam má být a kde bych ho sehnal. Ještě jednou děkuji.
S filtrem je to podobné, zajít do Audi a zjistit co tam patří a kolik za to chtějí. A pokud se ti to zdá drahé, zkusit to samé koupit jinde.
A ještě taková , možná hloupá , otázka. Kam chodíš nakupovat, že tam nic neví a ani nic nemají ??