Automatická převodovka - olej

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
foot
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Automatická převodovka - olej

Příspěvek od foot »

Víte prosím někdo jaký olej patří do automatické převodovky. konkrétně Audi obyčejný čtyřrychlostní automat typ DMX 19049 kód oleje dle výrobce ATF G 052 162. nebo co tam dáváte vy. Děkuji všem za odpověď.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Dexron II D nebo Dexron III / Mercon.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
foot
Sběrač informací

Příspěvek od foot »

Děkuji za odpověď. Lepší je předpokládám použít Dextron III, všude se píše, že je lepší než Dextron IID? Další problém mám ještě stím, že nevím jaký tam má být filtr. V jedné publikaci jsem četl, že by v té převodovce měl být také filtr, ale když jsem se ho pokusil sehnat, tak mi všude řekly, že nic takového nemají. Nevíte jaký filtr tam má být a kde bych ho sehnal. Ještě jednou děkuji.
martinv12
Sběrač informací

Příspěvek od martinv12 »

foot píše:Děkuji za odpověď. Lepší je předpokládám použít Dextron III, všude se píše, že je lepší než Dextron IID? Další problém mám ještě stím, že nevím jaký tam má být filtr. V jedné publikaci jsem četl, že by v té převodovce měl být také filtr, ale když jsem se ho pokusil sehnat, tak mi všude řekly, že nic takového nemají. Nevíte jaký filtr tam má být a kde bych ho sehnal. Ještě jednou děkuji.
Dexron II D je něco jiného než Dexron III, to není o tom že jeden je lepší a jiný horší. Musíš to srovnat s tím co tam doporučuje výrobce, jakou normu má splňovat. Pokud jsou možné náhrady (ovšem od renomovaných výrobců) tak to vyjde asi levněji než kupovat u Audi.
S filtrem je to podobné, zajít do Audi a zjistit co tam patří a kolik za to chtějí. A pokud se ti to zdá drahé, zkusit to samé koupit jinde.
A ještě taková , možná hloupá , otázka. Kam chodíš nakupovat, že tam nic neví a ani nic nemají ??
:D
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“