Koupě KWP2000

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
chucky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Koupě KWP2000

Příspěvek od chucky »

Co si myslíte o levných řešeních KWP?

Viděl jsem nějáké za 3,500,-

Pak jsou ty věci z Polska... fungujou?

Jaký je rozdíl mezi těmi za sedm?

Nemá náhodou někdo kábl za dobrou cenu?
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Hlavně pozor na domácí bastly! Vesměs vycházejí ze schématu od Radiuse, které ale není úplně ideální. Některé jednotky to nenačte vůbec, nebo to dělá chyby v komunikaci a to je problém.

Bohužel při výběru není cena jediným vodítkem, ikdyž může napovědět.
Jinak se nabídky liší vybavením. Někdy dostaneš jen "holý" kabel bez konektoru jen s piny na koci /oblíbené u Poláků/ a konektor/y si musíš dokoupit, jinde dostaneš třeba kompletní sadu.

Takže má rada: Kup KWP2000 Flasher tam, kde ti zaručí, že to můžeš po zevrubném vyzkoušení vrátit, pokud by to nefungovalo podle tvých představ!

Myslím, že u solidního výrobku se zárukou v ČR se musíš vejít do 5 tisíc i s DPH.
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

vagus píše:Hlavně pozor na domácí bastly! Vesměs vycházejí ze schématu od Radiuse, které ale není úplně ideální. Některé jednotky to nenačte vůbec, nebo to dělá chyby v komunikaci a to je problém.

Bohužel při výběru není cena jediným vodítkem, ikdyž může napovědět.
Jinak se nabídky liší vybavením. Někdy dostaneš jen "holý" kabel bez konektoru jen s piny na koci /oblíbené u Poláků/ a konektor/y si musíš dokoupit, jinde dostaneš třeba kompletní sadu.

Takže má rada: Kup KWP2000 Flasher tam, kde ti zaručí, že to můžeš po zevrubném vyzkoušení vrátit, pokud by to nefungovalo podle tvých představ!

Myslím, že u solidního výrobku se zárukou v ČR se musíš vejít do 5 tisíc i s DPH.
se kterýma jednotkama to má problém? jde mi hlavně o VW/ŠKODA
jojco
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jojco »

...mal som s kwp problem nacitat alfu 147 1.6TS, nacitalo rj ale neodblokovalo tlacidla read/write, rozsvietila sa len moznost rozpojit komunikaciu.

...moze to byt chybou prevodnika?
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Měl jsem problémy s beznínovým Oplem Vectrou 1.6 a jednou Octávií TDI. Neživím se chiptuningem, takže rozsáhlé zkušenosti taky nemám. Vím ale, že semtam lidi nadávají, před časem prý dokonce někdo na internetu prodával flashery, které prakticky vůbec nechodily.
Pokud si vzpomínám, tak tam bylo nějaké kritické místo s hradlem a operákem na výstupu K-linky, na některé citlivější řídící jednotky byl signál moc deformovaný. Dá se to asi vyřešit nějakou úpravou, ale za ty prachy bych už čekal poněkud vychytanější výrobek. Zdá se mi, že se na tom dost rejžuje. Jedno FTDIčko s pamětí a pár součástek navrch není taková věda. Takovej HEX-CAN-USB kabel je asi tak 3xsložitější a obsahuje daleko víc a dražších součástek a přitom, když kouknu na ceník www.motordiag.cz , tak vidím, že stojí o tisícovku míň než KWP2000 Flasher. Jo fajn, dávají k tomu navrch sadu kablíků s pinama, ale stejně to nechápu. Nebo je ten flasher stále takové terno?
chucky
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

vagus píše:Měl jsem problémy s beznínovým Oplem Vectrou 1.6 a jednou Octávií TDI. Neživím se chiptuningem, takže rozsáhlé zkušenosti taky nemám. Vím ale, že semtam lidi nadávají, před časem prý dokonce někdo na internetu prodával flashery, které prakticky vůbec nechodily.
Pokud si vzpomínám, tak tam bylo nějaké kritické místo s hradlem a operákem na výstupu K-linky, na některé citlivější řídící jednotky byl signál moc deformovaný. Dá se to asi vyřešit nějakou úpravou, ale za ty prachy bych už čekal poněkud vychytanější výrobek. Zdá se mi, že se na tom dost rejžuje. Jedno FTDIčko s pamětí a pár součástek navrch není taková věda. Takovej HEX-CAN-USB kabel je asi tak 3xsložitější a obsahuje daleko víc a dražších součástek a přitom, když kouknu na ceník www.motordiag.cz , tak vidím, že stojí o tisícovku míň než KWP2000 Flasher. Jo fajn, dávají k tomu navrch sadu kablíků s pinama, ale stejně to nechápu. Nebo je ten flasher stále takové terno?
A na co je tenhle kabel?

Když budu mít kwp2000 tak mi to s tímhle kabelem bude chodit?

http://www.motordiag.cz/motordiag/produ ... statni/010
jojco
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jojco »

....ale mne to len nechcelo odomknut read/write, inicializacia prebehla ok, to znamena ze to kununikuje.
...som ztoho blazon.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

To, že se to spojí nestačí. Prostě ta komunikace neprobíhá podle protokolu.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Mě se stalo, že mi to vycrashovalo i během komunikace s nějakou chybou. Tomu flasheru z www.motordiag.cz bych celkem věřil. Mají solidní výrobky a hlavně je celkem bez problému dohoníš, kdyby to nefungovalo dobře :)
MKTech
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MKTech »

www.motordiag.cz Můžu jen doporučit.
budhaauto
Přispěvovatel

flasher

Příspěvek od budhaauto »

cau je to stim flasherem slozity cipovat??nebo jednoduche??
vagus
Přispěvovatel

Re: flasher

Příspěvek od vagus »

budhaauto píše:cau je to stim flasherem slozity cipovat??nebo jednoduche??
Záleží na tom, co všechno zahrnuješ pod pojem "čipovat". Stáhnout nebo nahrát soft do řídící jednotky je s KWP2000 Flasherem velmi jednoduché. Zvládne to i solidní nemehlo.
Mapy to za tebe ale neupraví. Na to musíš mít jiný soft, ale hlavně znalosti a zkušenosti, které přes noc nenabereš. Ideální je sehnat někoho opravdu dobrého, kdo ti tenhle servis poskytne. Pak to tam během chvilky naflashuješ a už jen inkasuješ ;)
budhaauto
Přispěvovatel

flasher

Příspěvek od budhaauto »

no jedna se mi o cipovani skodovek ja o cipovani nic neznam predstavoval sem si to asi takhle koupit flasher +ciplisw.a pak jenom vysosnout a zase druhy nahrat muzes mi otom neco napsat blizsiho??ja delam akorad autodiagnostiku airbagi a tachace o cipovani fakt nic vubec neznam.dik
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“