Problém s passatem 1Z-vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém s passatem 1Z-vyřešeno
Tak jsem chtěl dnes načipovat pašíka ale byl mi vrácen s tím že se ulívá naftou a s chipem by to nejelo.A dělá mi to i s normálním softem jednu závadu když motor vytočím jak na volnoběh tak i třeba se zařazenou rychlostí přes 4000ot/min a pustím plyn tak z toho vylítnou hrozný saze motor klesne zpět na volnoběh a chvilku běží na 3 válce diagnostika nic nehlásí a jediné co tam mám jiné jsou vstřiky z 81kW a dával jsem tam obtokové turbo z octávky protože moje žralo olej.A po nachipování to prý dělalo už při 3000ot/min.Poradíte mi co s tím moc děkuju.
Naposledy upravil(a) OldaT dne 03 kvě 2009, 20:17, celkem upraveno 1 x.
přesně, vypadá to na to, že se vyvěsí ventily, nicméně bych nechal zkontrolovat tlak oleje v systému, teď jsem řešil něco podobnýho, nešlo to vytočit nad 4000ot., hned to začlo jet na 3 válce, po kontrole tlaku jsem zjistil, že je tlak příliš vysokej, na voloběh to bylo schopný natlačit 7 baru, po výměně, vše ok, dá se vytočit i za studena, předtím jen po lehkým přidání plynu začlo hned koktat
Jenže já když to podržím přes 4000ot tak to nic neudělá byl jsem s ním v chorvatsku a nic to nedělalo přijde mi jako kdyby se to ulilo naftou.Huml píše:přesně, vypadá to na to, že se vyvěsí ventily, nicméně bych nechal zkontrolovat tlak oleje v systému, teď jsem řešil něco podobnýho, nešlo to vytočit nad 4000ot., hned to začlo jet na 3 válce, po kontrole tlaku jsem zjistil, že je tlak příliš vysokej, na voloběh to bylo schopný natlačit 7 baru, po výměně, vše ok, dá se vytočit i za studena, předtím jen po lehkým přidání plynu začlo hned koktat
Jo a ještě ten co mi to chipoval tak říkal že je problém v čerpadle že tam je něco co nezavře při ubrání plynu naftuHuml píše:přesně, vypadá to na to, že se vyvěsí ventily, nicméně bych nechal zkontrolovat tlak oleje v systému, teď jsem řešil něco podobnýho, nešlo to vytočit nad 4000ot., hned to začlo jet na 3 válce, po kontrole tlaku jsem zjistil, že je tlak příliš vysokej, na voloběh to bylo schopný natlačit 7 baru, po výměně, vše ok, dá se vytočit i za studena, předtím jen po lehkým přidání plynu začlo hned koktat
Ten už mám vyřazenej dávno.Myslím že čerpadlo by v některých případech to neukázalo jen by mě zajímalo jestli v tom čerpadle je něco co by mělo zavřít naftu při ubrání plynu.conti píše:Cerpadlo by to delat mohlo, ale urcite by se to zapsalo v jednotce jako zavada. Hledal bych asi jinde. Zkus vyradit na zkousku EGR ventil.
-
go.vojta
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
je to jak píše huml.. klasika u těchhle motorů.. mě to dělá taky.. a řešil jsem snad všechno. je to tímhle.. velký tlak oleje, k tomu velká špička na turbu, nebo aspon u mě to tomu dost pomáhá... a unavenějšá pružiny na ventilech.. osobně si myslím, že když tomu zkusíš šlápnout studenějšímu, tak ti to udělá mnohem dřív...
Passat B5 tdi, passat B4 tdi
BMW R1150GS
BMW R1150GS
Ale je mi divný že když to čipnul co by se do toho vešlo tak mu to dělalo už mnohem dřív ale zkusím ten tlak oleje.Kolik to má mít tlak???a kde ho je nejlepší změřit jestli místo toho spodního čidla nebo až toho vrchníhogo.vojta píše:je to jak píše huml.. klasika u těchhle motorů.. mě to dělá taky.. a řešil jsem snad všechno. je to tímhle.. velký tlak oleje, k tomu velká špička na turbu, nebo aspon u mě to tomu dost pomáhá... a unavenějšá pružiny na ventilech.. osobně si myslím, že když tomu zkusíš šlápnout studenějšímu, tak ti to udělá mnohem dřív...
-
go.vojta
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
když to načipoval tak zvedl plnící tlak a to taky pomáhá tomu aby ty ventily nedovřely... a jak nedovřou tak to hned hydroštel dorovná a ventil už se nezavře a pak ti to jde na 3 válce.. nebo to udělá víc válců a pak to ani nenatočíš, než hydra povolijou.. k tomu větší tlak oleje a je to doma 
Passat B5 tdi, passat B4 tdi
BMW R1150GS
BMW R1150GS
Takže zkusit ten tlak a pak kdyžtak vyměnit pružiny.Moc díky dám vědět jak to dopadlogo.vojta píše:když to načipoval tak zvedl plnící tlak a to taky pomáhá tomu aby ty ventily nedovřely... a jak nedovřou tak to hned hydroštel dorovná a ventil už se nezavře a pak ti to jde na 3 válce.. nebo to udělá víc válců a pak to ani nenatočíš, než hydra povolijou.. k tomu větší tlak oleje a je to doma