tak sem motor zahřál a zkusil nastartovat.točí,ale nechytá. Zkusil sem teda odpojitto čidlo teploty a úplně stejný. neřeší to odpojení náhodou problém jen u aut s ŘJ? vodou jsem ho nepolejval, protože bylo studený. motor rozpálenej jak pětník, ale čerpadlo studený. nějaký další nápady? mám podezření na nastavení předvstřiku, ale to nevím jak mám přesně nastavit. Když se to dělá stroboskopem, tak se to dělá jak? kam se svítí, kam se připojuje?
Musis mat stroboskob pre diesle. Na trubku 1.valca sa pripne piezosnimac a svieti sa na remenicu kluky na rysku. Aka hodnota sa tam nastavuje, to neviem. Tie tlaky za tepla si meral??
Který čidlo si odpojil? to na budík nebo to na žhavení?
Po odpojení správnýho čidla ti bude při zapnutém klíčku pořád svítit kontrolka žhavení, teplý motor nech zažhavit 3-4s a pak zkus start.
Bych to videl na uchcavajici vstrikovaci trysky.Delalo mi to i na 1,5D i na 1,6TD.Po vymene trysek chytali na drc teple bez zhaveni.Pripadne by mohlo stacit je jen doladit na spravny otviraci tlak.
mám doma čerpadlo na 1,6TD je po GO
nelítáno tak 15 000km nechám ho za 800,. + poštovné
možná by se našel i doklad o opravě
jinak mám i dělaný vstřikovače
Fantik: odpojil sem ten drát od čidla, co vede k relé. Jinak by se nerozsvítila kontrolka žhavení.
becin: jak poznám uchcávající vstřiky? to je, že to nerozprašuje, ale ukapává do válce nebo že to teče někde bokem? ten otvírací tlak doma asi neudělám, co?
bombastiq: schovej ho, asi se bude hodit. vyzkouším to se starým čerpadlem z 1.6D. na stat by to nemělo mít vliv a tím bych poznal, že je to opravdu čerpadlem. Když by to tím čerpadlem bylo, tak bych tě oslovil:)
Pohledem na motor to nepoznas.Musi se vytahnout vstrikovace ven a hodit na zkousecku a tam se uvidi jak prasi.Pokud nemas zkousecku na vstrikovace(+ serizovaci podlozky),tak sam to nezmaknes.Nekomu to sver,nemela by to byt takova darda.I kdybys musel davat vsecky 4 nove trysky,nejake podlozky + prace...pocitam tak kolem 2k.Nevim jak se ted hybou ceny.....