trasenie volantu pri jemnom brzdeni

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

SCorp
Sběrač informací
Odpovědi: 0

trasenie volantu pri jemnom brzdeni

Příspěvek od SCorp »

Ahojte,

mam zas problem s trasenim volantu, ale tento krat to trasie iba pri vyssich rychlostiach ked jemne stupim na brzdu...

Neviem ci mam dat presustruzit kotuce lebo na brzdovom pedali moc vibracie necitit, tak neviem ci to nebude daco s riadenim.

Capy a loziska su nove...

Nema s tym niekto skusenosti?

Mam GIV TDI 81 kW
Plech
Sběrač informací

Příspěvek od Plech »

No já mám ten samý problém, na podzim jsem dával nové kotouče a destičky a při přibržďování se mi taky roztřese volant, čepy a ložiska jsou OK tak poraďte. Dík Tom.
GIII 1,9 Tdi
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Možná to jsou zvlněný kotouče.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
pavolz
Sběrač informací

Příspěvek od pavolz »

Mal som podobny problem. Po samotnej vymene kotucov to bolo v poriadku. Potom som ale menil aj loziska a pro nasazovaní kotucov som odtrhol tu zaistovaciu skrutku brzdoveho kotuca, kedze to nijak nevadilo a ponahlal som sa - nechal som tak. Potom so mal ale citil pro jemnom brzdeni lahke chvenie vo volante. - Toto zmizlo po tom , co som odvrtal odtrhnutu skrutku a kotuc znova zaistil...
Skuste teda zhodit kolesa dolu, povolit zaistovaciu skrutku a znovu nasadit.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

niekedy sa vam moze stat ze sa kotuce pri dlhom brzdeni najme z dlheho kopca dobre rozzeravia a mozu sa zvlnit este horsie je ked sa vam kotuce rozzeravia a prejdete cez vodu to sa vam cele zakalia ale samozrejme zalezi od vyrobcu ci to je kvalita alebo SHIT potom jedine stocit na sustruhu
scream
Přispěvovatel

Příspěvek od scream »

to je prece blbost. ten zajištovací sroub tam taky nemam. kotoc se pritahne srouby kol at tam ten zajistovací šroub je nebo neni.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Při montáži nutno zajistit maximální čistotu dosedacích ploch. Stačí malá nečistota a kotouč začne házet, v tu chvíli se začne nerovnoměrně opotřebovávat a je to čím dál horší. Končí to přesoustružením, nebo výměnou. Když přesoustružit, tak někým, kdo to umí. Ve fabrice, nebo ve statku, kde s tím nemají zkušenosti se to nemusí podařit.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Batistuta
Aktivista

Příspěvek od Batistuta »

Ten kousek toho šroubu tomu nevadí,pokud tam dáš kotouč,jak tam patří(na díry,včetně té malé). Je jasný,že když nasadíš kotouč blbě,tak ti ho pak ten šroubek na jedný straně nenechá pořádně sednout,máš ho nakřivo a háže to. Jinak ten zajištovací šroubek tam být nemusí,drží to disk.
FABIA 1,6tdi - soft dieselpower
pavolz
Sběrač informací

Příspěvek od pavolz »

Batistuta píše:Ten kousek toho šroubu tomu nevadí,pokud tam dáš kotouč,jak tam patří(na díry,včetně té malé). Je jasný,že když nasadíš kotouč blbě,tak ti ho pak ten šroubek na jedný straně nenechá pořádně sednout,máš ho nakřivo a háže to. Jinak ten zajištovací šroubek tam být nemusí,drží to disk.
To mi je jasné. Kotuc bol nasadeny spravne. Faktom zostava, ze po odvrtani utrhnutej skrutky a tejto manipulacii s kotucom sa chvenie pri lahkom brzdeni stratilo a je vsetko OK.
SCorp
Sběrač informací

Příspěvek od SCorp »

mozu nerovne kotuce sposobovat trasenie aj ked nebrzdim?

lebo som prehodil predne gumy za zadne a teraz sa mi zda ze ked zmenim smer jazdy tak citim zatrasenie vo volante... resp ked idem rovno a mierne otocim volant tak citim slabe vibracie...

Uz fakt neviem co s tym... chcem vylucit vsetko nez dam kotuce presustruzit...
pavolz
Sběrač informací

Příspěvek od pavolz »

SCorp píše:mozu nerovne kotuce sposobovat trasenie aj ked nebrzdim?

lebo som prehodil predne gumy za zadne a teraz sa mi zda ze ked zmenim smer jazdy tak citim zatrasenie vo volante... resp ked idem rovno a mierne otocim volant tak citim slabe vibracie...

Sú vyvážené???
pavolz
Sběrač informací

Příspěvek od pavolz »

SCorp píše:mozu nerovne kotuce sposobovat trasenie aj ked nebrzdim?

Sú vyvážené???
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

A´t Ti někdo pújčí úchylkoměr s magnetickým stojánkem, pak sundej kolo, pžes nějaké podložky (třeba matky M16) přitáhni kotouč a úchylkoměrěm změř házení kotouče na obou stranách a křídou poznač místo největší odchylky. Pokud značky nebudou o 180 stupňů a odchylka bude větší, než 5/100 mm, tak to dej přetočit.
Podle toho, co píšeš bych to viděl na nevyvážená kola.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Csala
Přispěvovatel

Re: trasenie volantu pri jemnom brzdeni

Příspěvek od Csala »

SCorp píše:Ahojte,

mam zas problem s trasenim volantu, ale tento krat to trasie iba pri vyssich rychlostiach ked jemne stupim na brzdu...

Neviem ci mam dat presustruzit kotuce lebo na brzdovom pedali moc vibracie necitit, tak neviem ci to nebude daco s riadenim.

Capy a loziska su nove...

Nema s tym niekto skusenosti?

Mam GIV TDI 81 kW
Ja som mal podobny problem, zistil som volu v loziskach prednych kolies. Po vymene lozisk je to OK.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
SCorp
Sběrač informací

Příspěvek od SCorp »

VYRIESENE!!

Takze boli to tie kotuce.
Dali mi ich stocit a uz je to v pohode... este to sice nebrzdi jak ma lebo si to musi este sadnut.

HURA... o jednu zavadu menej :lol:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“