Poradte co se starterem.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Poradte co se starterem.
U trojkovýho golfa se kamošoj neustále stává že startér místo točení s motorem jenom cvakne ,roztočí se naprázdno, pastorek nevysune, čím větší zima tím častěji. Dvakrát jsme ten startér měli venku, zdá se být v pohodě při zkoušení na baterii funguje pokaždý, nestane se že by jenom cvaknul. neměl jste někdo podobný problém? 
-
sharik4x4
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to párkát spravoval.Venku to fachá protože to není zatížený.Je potřeba,aby pastorek chodil jak má,zkontroluj pouzdra jestli nejsou vyběhaný,dále indukční cívka na starteru nemá sílu-napečený kontakty uvnitř-rozpertlovat vyčistit a pak by mělo být vše ok. 
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Jednou jsem to resil sice na jinym typu,ale asi po stopadesati demontazich jsem zjistil,ze to dela vysouvaci vydlicka(deformace+opotrebeni)ale nova to neresi,protoze je opotrebeny i protejsek,oboje na nezmeritelnou miru.Kdyz tu vidlicku skusis trochu upravit a bude to reagovat(k horsimu nebo lepsimu),musel bys trefit spravnou polohu-to je ma skusenost.Vychazim z predpokladu,ze je to jak rikas,tj.starter se toci s nezasunutym pastorkem nebo jen cvaka
A co takhle úbytek napětí někde mezi baterkou a startérem, pokud po vyndání(a vyčištění) napřímo funguje ok a v autě už ne ... porovnal bych napětí na baterce a u startéru při startování a hledal příčinu ... připomíná mi to moje první auto ... problém byl nejspíš ve spínačce(starter už měl taky svoje odstartovano a podle toho, co jsem z něj vysypal nebyl už moc v kondici
), ale pro předchozího majitele bylo jednodušší přidělat drát k plusu na baterce a když to nešlo klíčkem, šup s drátem na startér a už to jelo
... když už i to přestávalo fungovat, bylo po ruce kladivo, kterym se lehce "poťukalo" na startér a jelo se dál - a přece se točí!

... když už i to přestávalo fungovat, bylo po ruce kladivo, kterym se lehce "poťukalo" na startér a jelo se dál - a přece se točí!