Poradte co se starterem.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JARDA2
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Poradte co se starterem.

Příspěvek od JARDA2 »

U trojkovýho golfa se kamošoj neustále stává že startér místo točení s motorem jenom cvakne ,roztočí se naprázdno, pastorek nevysune, čím větší zima tím častěji. Dvakrát jsme ten startér měli venku, zdá se být v pohodě při zkoušení na baterii funguje pokaždý, nestane se že by jenom cvaknul. neměl jste někdo podobný problém? :?
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Už jsem to párkát spravoval.Venku to fachá protože to není zatížený.Je potřeba,aby pastorek chodil jak má,zkontroluj pouzdra jestli nejsou vyběhaný,dále indukční cívka na starteru nemá sílu-napečený kontakty uvnitř-rozpertlovat vyčistit a pak by mělo být vše ok. :)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

ano, niekedy stačí rozobrat a vyčistit, premazat a ide ako nový a chytá na brnk. je tam bordel zo spojky a ten v zime stuhne a je problém.
haldex
Přispěvovatel

Příspěvek od haldex »

Jestli ti to dělá co jsi psal tak je na 100pro špatná volnoběžka startéru. Pastorek do věnce zaskočí a jak je motor ztuhlý povolí volnoběžka a točí se jen startér a klouže to ve volnoběžce. Starter se NEMUZE roztocit pokud není pastorek ve věnci, protože silový stykač sepne až je pastorek vysunutý.
passik 94
Přispěvovatel

Příspěvek od passik 94 »

Tak,tak před nedávnem jsem to dělal na Golf II.Vyčistil jsem ho,řádné promazání a fachčí mu to do dnes jak nový.Většinou to stačí,pokud to neni už na oko v prd...
haldex
Přispěvovatel

Příspěvek od haldex »

Podle mě to nemá cenu tu volnoběžku oživovat. Jestli to dělá delší dobu tak jsou ty válečky s pružinkama vevnitř vyhřátý. A bude ten startér tahat pořád dokola. Kup novou.
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

Jednou jsem to resil sice na jinym typu,ale asi po stopadesati demontazich jsem zjistil,ze to dela vysouvaci vydlicka(deformace+opotrebeni)ale nova to neresi,protoze je opotrebeny i protejsek,oboje na nezmeritelnou miru.Kdyz tu vidlicku skusis trochu upravit a bude to reagovat(k horsimu nebo lepsimu),musel bys trefit spravnou polohu-to je ma skusenost.Vychazim z predpokladu,ze je to jak rikas,tj.starter se toci s nezasunutym pastorkem nebo jen cvaka
milan59
Přispěvovatel

Příspěvek od milan59 »

Podle toho,co popisuješ,je to vadná volnoběžka pastorku.Dej novou,není co řešit,není to žádná darda.
Octavia I Tour PD 74 kW AXR
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

A co takhle úbytek napětí někde mezi baterkou a startérem, pokud po vyndání(a vyčištění) napřímo funguje ok a v autě už ne ... porovnal bych napětí na baterce a u startéru při startování a hledal příčinu ... připomíná mi to moje první auto ... problém byl nejspíš ve spínačce(starter už měl taky svoje odstartovano a podle toho, co jsem z něj vysypal nebyl už moc v kondici :-) ), ale pro předchozího majitele bylo jednodušší přidělat drát k plusu na baterce a když to nešlo klíčkem, šup s drátem na startér a už to jelo (noteeth) (LOL) ... když už i to přestávalo fungovat, bylo po ruce kladivo, kterym se lehce "poťukalo" na startér a jelo se dál - a přece se točí! (rofl) (LOL)
fero204
Nováček

Příspěvek od fero204 »

uz som to parkrat riesil a ked to vyberes tak sa to sprava normalne ale ked je to v zatazi tak presmykuje ta spojka daj novy pastorok ked to nechces zase rozoberat nestoji to vela ,ked to len vycistis tak to je docasne riesenie a problemy sa vratia
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“