Fabie 1.9 TDI PD - škube pořád víc a jakoby se dusí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabie 1.9 TDI PD - škube pořád víc a jakoby se dusí
Zdravím vás všechny,
mam už 4 rokem fabku 1.9 TDi, ma najeto 190tis. km, a poslední měsíc se auti behěm rozjezdu poškubáva, občas nereaguje na prudké přidaní plynu a jediné co produkuje je velké množství černého kouře po takovém pokusu o rychlejší přidaní plynu.Váha měněna před pul rokem, čerpadlo plus palivový filtr taky.Servis diagnostikoval chybu v jednom vstřikovačí paliva, udajně odchazí věkem že se zasere.Cena sady nových vstřiku přes 20 k, máte jiné nápady jak se vyhnout tédle mega super investici, a proč nejde koupit jeden vstřikovač a musí se brát hned sada .(((
Díky za jakekoliv pozitivní informace k tomudle tematu
mam už 4 rokem fabku 1.9 TDi, ma najeto 190tis. km, a poslední měsíc se auti behěm rozjezdu poškubáva, občas nereaguje na prudké přidaní plynu a jediné co produkuje je velké množství černého kouře po takovém pokusu o rychlejší přidaní plynu.Váha měněna před pul rokem, čerpadlo plus palivový filtr taky.Servis diagnostikoval chybu v jednom vstřikovačí paliva, udajně odchazí věkem že se zasere.Cena sady nových vstřiku přes 20 k, máte jiné nápady jak se vyhnout tédle mega super investici, a proč nejde koupit jeden vstřikovač a musí se brát hned sada .(((
Díky za jakekoliv pozitivní informace k tomudle tematu
fába 1.9TDi PD
Mám za 7000 kompletní osazenou Hlavu na Fábii TDI-PD.Když tak na cosby@centrum.cz
Tak dneska rano v šest po cestě do práce, při zařazené trojce, to v tom škublo, vyvalilo se dýmu jako z tatry 815, a do servisu ke známemu dojela snad s polovičním výkonem a maximálně rychlosti 80 km, ale opravdu za vydatného doprovodu černého kouře. Dal jsem mu tipy na vše co jste mi řikali, odpo nejpozději zítra bych měl vědět co s tím je.
Díky všem za pomoc
Díky všem za pomoc

fába 1.9TDi PD
Je to v pořádku??
Ahoj, nedávno jsem koupil ojetou fabku (120000km). TDI jsem nikdy nevlastnil a dotaz zní: Při akceleraci turbo vydává nerovnoměrný zvuk, nevím jak to popsat, ale podle mě, by měl být zvuk - stále hvízdajícího turba a ne jak když se nemůže rozhejbat. Přitom zátah je rovnoměrný a nehulí (teda když se tomu nenaloží plnej). Při ustálený jízdě není slyšet nic. Je to normální, nebo mám zajet do servisu?? Díky
Fabia combi Elegance 96Kw
To Huml:Tryska je sice tlacena do spodu,ale je v hlave osadena cez tesniace kruzky co znamena ze v hlave musi byt diera na trysku vacsia nez je telo trysky a potom pri jej stlacani dochadza k jej bocnemu vychylovaniu a najprv sa poskodia tesniace kruzky a nasledne sa poskodi aj diera v hlave.Ak sa mi to podri nafotit tak to sem dam.
tento problém je mi znám, vymačkání vedení v hlavě, viz. časopis Autoexpert č.9 to rozebírají, ale převážně tento problém způsobí nesprávná montáž PD vstřikovačů a v reakci napříspěvek jsem měl na mysli netěsnost do spalovacího prostoru, jak se někdo zmiňoval, ne netěsnost O krožku, to je bohužel bolest