Ahoj
Po 7 rokoch a najazdenych 130tkm na tomto super aute by som chcel vymenit olej v prevodovke ale netusim co za typ tam ma ist. Nikde to nemozem najst na nete a tusim ani v manuali to nieje spomenute. Jeden automechanik povedal ze 75W90 G4 ale chcem si to overit. Vdaka za odpoved
Prevodovy olej do SEAT Alhambra 85 kw PD rv 2001
Moderátoři: šulda, Moderátoři
specifikace ti můžou být jedno, když se ten olej v náhradě nevyrábí a jedině kde ho seženeš je u autorizovanýho prodejce VW, Škoda, Seat a Audi, objednací číslo je G052 171 A2 a vejde se tam 2,7lSwarz píše:ano je to 6 kvalt. co to znamena originalny olej? jake ma specifikace vykonostne a vizkozitne?
ok samozrejme nebudem spekulovat a zoberem ten origo. Len mi je divne ze nahrada sa nevyraba, to sa do tychto prevodoviek leje nieco specialne? alebo len nepustaju na verejnost specku toho oleja a pritom je to len nejaky obycajny 75W90 v inom obale.
Marek77: tak ako kazdy olej aj prevodovy olej straca svoje antioderove vlastnosti kedze je vystavovany teplu. Vyrobca auta sice pise ze napln je dozivotna ale to ze zivotnost auta je udavana na 5 rokov to uz ktomu nepripisu. Pri takomto zmyslani sa potom nevidim ze ludia maju problemi s prevodovkou.
Marek77: tak ako kazdy olej aj prevodovy olej straca svoje antioderove vlastnosti kedze je vystavovany teplu. Vyrobca auta sice pise ze napln je dozivotna ale to ze zivotnost auta je udavana na 5 rokov to uz ktomu nepripisu. Pri takomto zmyslani sa potom nevidim ze ludia maju problemi s prevodovkou.