Bouchnutí motoru při startu G4 66kw 99"
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Bouchnutí motoru při startu G4 66kw 99"
Chtěl bych poprosit o radu, při studeném startu se motorového prostoru ozve nepříjemný zvuk..náraz kov na kov.řekl bych že při ohřátém motoru je ten zvuk ještě horší..Rekl bych že start je nejochotnějí cca při 60 stupních co mi ukazuje teplměr vody.Silentblock motoru jsem měnil ale žádná změna..máte někdo podobný problem..děkuji
Re: Bouchnutí motoru při startu G4 66kw 99"
Dvouhmotak kaput.cbpepe píše:Chtěl bych poprosit o radu, při studeném startu se motorového prostoru ozve nepříjemný zvuk..náraz kov na kov.řekl bych že při ohřátém motoru je ten zvuk ještě horší..Rekl bych že start je nejochotnějí cca při 60 stupních co mi ukazuje teplměr vody.Silentblock motoru jsem měnil ale žádná změna..máte někdo podobný problem..děkuji
Nevím jestli jsem to správně pobral,ale znamená to že je chyba ve vyvážení setrvačníku.?To znamená převodovka + spojka pryč..
Nemám s tím žádnou zkušenost ..a to tato nevyváženost se projeví pouze při startu..na volnoběh běží uhlazeně a při jízdě taky žádné vybrace nepozoruji.Nemohlo by to být ještě něco jiného ..s autem jezdím 2 roky.Typ motoru je ALH

to na chod motoru nemá až takoví vliv. Ale třeba dojiždíš ke křižovatce vyřadíš dvojku a motor se třeba tak na sekundu na dvě zaskáče a pohádá se,co tohle? Nedělá?
VW Golf IV 1.9,race 520,12mm hlava,hybrid turbo+chip MV,sání ARL,FMIC,,jednohmota spojka VR6,výfuk 60mm.MAHA 220PS
Seat Leon Cupra 1.9 ARL 4x4,GTB2264VK,Firad 80%.vyfuk 60mm,FMIC,soft MV
VW Golf VI,2.0 TDI GTD-125kw.úprava profituning--209PS
Seat Leon Cupra 1.9 ARL 4x4,GTB2264VK,Firad 80%.vyfuk 60mm,FMIC,soft MV
VW Golf VI,2.0 TDI GTD-125kw.úprava profituning--209PS
O tom vyřazení a nasledném jako by chvikovém "zatřepání" motoru v siletblocích jsem slyšel,ale právě jsem to u mého motoru nepozoroval.Bězí normálně v cyklu volnoběhu.Co nesmím je při startování třeba jen jako šktnout o startér..to přijdou tak silné vybrace jako by motor šel snad na dva válce..rychle chcípám...a snažím se tomu vyvarovat a startuji raději déle...nevím co to může být. 

- daniel.987
- Přispěvovatel
Ano to jak píše "tyfusxy" je přesně ono co se mi čas od času přihodí,zejména když je motor startován po delší cestě.Auto se celé roztřese jak kdyby chtěl motor utéct
.Trochu nerozumím ,kdyby to byla chyba v nevyváženosti setrvačníku,musím kupovat nový nebo lze někde stávající vyvážit..? Ještě mně napadly trysky..nikdy jsem je nenechal přeměřit ..nemohlo by to být tím..?