Nestartuje 1,9 TDI PD Touran

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tiba
Nováček
Odpovědi: 0

Nestartuje 1,9 TDI PD Touran

Příspěvek od Tiba »

Ahoj mám takový větší problém nastartuji auto a hned zhasne. Vag bez závad. Začalo to tím, že turbo spínalo až od 3000 ot - byly zanesené lopatky- vyndáno turbo a vyčištěno. Občas to za studena zaklapalo jako by 1 vstřik nedostával naftu po zjištění byl KO. Ten se vyměnil a jakoby se nic nevyměnilo. Vyměnil jsem zbývající 3 vstřiky a nyní to nastartuje a hned zhasne. Dnes jsem vyměnil tandemové čerpadlo. Pořád stejná závada. Čerpadlo v nádrži tlačí tak jak má. Vstřiky tam jsou nové se stejným číslem i pismeny. Nevím jestli by se neměli přizpůsobit k jednotce? Stejně nevím jak by se to mělo dělat. Řeším to 3 týden a už nevím jak dál.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

a ty vstřiky byly opravdu ty správný co tam mají být?
Tiba
Nováček

Příspěvek od Tiba »

Ano ty vstřiky mají jak bosch tak i orig číslo stejné a jsou nové. Mám ještě podezření na lištu ke vstřikům. Jestli není kabeláž KO, ale ta by něco napsala, alespoň sporadicky. Vstřiky seřízené. Než se všechno žačalo srát, auto občas ráno zacvakalo jako když nemá 1 vstřik naftu, ale za 5 min ok. Nekouřilo, jelo normálně až na to turbo.
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

zacvakalo jako když nemá vstřik naftu? To mi nepřijde, že cvaká, maximálne se to pajtluje. Nemůžou se ti třeba po startu vyvěsit ventily?
***VAG,PSA,Renault***
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Nemůže to být imobilizér ?
dodiak
Přispěvovatel

Příspěvek od dodiak »

nestartuje ti to ako keby si mal slabu bateriu?
Tiba
Nováček

Příspěvek od Tiba »

Ne ani jedno co jste napsali. Immobilizer je ok, ventily to takto nedělají. Baterka je ok. Dnes jsem objednal svazek co je v hlave a vede ke vstřikům. Doufám, že to tím bude. Je to poslední věc co mě napadá
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

já bych hledal radši někde jinde, ten svazek nevim, zkusil bych proletovat ten kostřící uzel, ale že by nešel ani jeden válec, to je divný
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
vinek
Přispěvovatel

Příspěvek od vinek »

ve vagu zkontroluj kanály 13 a 18 v měřených hodnotách
go go go diesel :)
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

divne ze to hned zhasne. Ked to zhasne, ide to hned znova nastartovat? Zo SW RJ nerobil nikto nic?
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
vinek
Přispěvovatel

Příspěvek od vinek »

ja bych na prvni pohled rekl immo ale kdyz rikas ze ne
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

takhle jakoby immo se to chová, když jsou namontovaný jiný vstřiky než maj být, na Passatu B5,5 jsem to řešil, po zahřátí, start, chytne a do vteřiny zdechne, když podržíš klíč tak to šlo jakoby rozstartovat, ale musel se dýl držet klíč, i když motor už jakoby běžel ;)
vinek
Přispěvovatel

Příspěvek od vinek »

ja mel u alhambry jiny vstriky nez tam meli byt a bezela hezky ale sla strasne pomalu do otacek dali se spravne a jela jak fik :D
dodiak
Přispěvovatel

Příspěvek od dodiak »

skus odpojit RJ abs a skus nastartovať
Higins77
Přispěvovatel

Příspěvek od Higins77 »

Měl jsem podobný problém, po delším stání mě to po nastartování hned zhaslo a pak jsem musel dlouho startovat než motor znovu naskočil. Bylo to prodřeným o-kroužkem na vstřicích, ani ne tak ty větší jako ty menší dole u trysky, hlavně jeden byl hodne odrbanej. Po výměně ok.
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“