Havarijní pojistka - rozdíly !!!!

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fire
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Havarijní pojistka - rozdíly !!!!

Příspěvek od Fire »

Ahoj, chci havarijní pojištění na své auto, ale :
jak je možný, že komplet havárka (cena autacca 160tis.) vyjde u Allianz, ČP, Kooperativa cca na 15tis. ??? Chápu, jsou to giganti, ale na druhou stranu to je opravdu darda !!!!

Na druhou stranu, menší pojíšťovny jako jsou ČPP ( to ale nechci !!!!), Maxima a.s., Triglav nabízejím komplet havárko za 5 tis. !!!!! to jako tomu nemám věřit a sponzorovat vydřiduchy od ČP ???

Děkuji za názory, zkušenosti apod.. ;)
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Jj, přesně jak píšeš, vydřiduchy z ČP. Vím o tom, ale mám to u nich. Prostě mám klidnější spaní. Nedělám reklamu, ale kdyby byl problém, tak se snad vyřeší rychleji než třeba u ČPP.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

Mam od Kooperativy uplne vsechno co tam slo dat, predni okno, kradez, zavazadla atd odhad ceny auta 199tis a platim 16tis a to mi tam strejda dal nakou slevu.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

norok86 píše:Mam od Kooperativy uplne vsechno co tam slo dat, predni okno, kradez, zavazadla atd odhad ceny auta 199tis a platim 16tis a to mi tam strejda dal nakou slevu.
No tak koukám, že u ČP nejsou až takový zloději. Teda pokud jsi nezapomněl na to pojištění proti bouračce. Takhle mě vyjde pojištění proti krádeži (na 340tis.), vykradení, rozbití okna na 6tKč ročně. Komplet by to bylo cca za 18tis. ;)
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

nogis píše:
norok86 píše:Mam od Kooperativy uplne vsechno co tam slo dat, predni okno, kradez, zavazadla atd odhad ceny auta 199tis a platim 16tis a to mi tam strejda dal nakou slevu.
No tak koukám, že u ČP nejsou až takový zloději. Teda pokud jsi nezapomněl na to pojištění proti bouračce. Takhle mě vyjde pojištění proti krádeži (na 340tis.), vykradení, rozbití okna na 6tKč ročně. Komplet by to bylo cca za 18tis. ;)
Je to havarijni + povinny. Neprijde mi to jako moc.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Jak havarijní? Havárií označují každou škodnou událost, tj. krádež i bouračka. To je komplet?
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

nogis píše:Jak havarijní? Havárií označují každou škodnou událost, tj. krádež i bouračka. To je komplet?
JJ je to komplet, povinny + ukradeni, vandalismus, ziv pohromy, okno, zavazadla, kdyz sam nabouram (to doufam potrebovat nebudu :D) atd
cippis
Přispěvovatel

Příspěvek od cippis »

obecmě je cena závislá na:
pojišťovně
na výši spoluúčasti
na rozsahu pojištění
jestli máš u nich třeba i povinný
ale hlavně značce
mimo jsou ceny pro někoho, kdo tam někoho zná a umí dát slevy, který ti normálně nikdo nenabídne, přesto, že to má v kompetenci, protože by se obral o provizi.

Když přemýšlíš o ceně, tak přemýšlej i o zadních kolečkách. Protože až je budeš potřebovat, obvykle ti "giganti" to řeší s jinou nonšalancí než pojišťovna Méďa a Béďa

Zatracovaná ČP má podle mne dnes nejpší proces řešení PÚ a nikde jsem nenarazil na servis, který by nebyl jejich smluvní partner.
U mně si nejhůž vede Kooperativa, který po mně všechno chtějí poštou a telefon- o mailu ještě neslyšely nebo webovým formuláři
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Když si tak vezmu, že v Kooperativě chtějí za komplet havárku 16tis. na cenu auta 199tis., tak v ČP za 18tis. to není na hodnotu auta 340tis. žádná zlodějina. Povinný si udělám jinde, to je zbytečný dávat ročně o 2tis. víc, ale havárku nechám, ať mám klid. ;)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

nogis píše:Povinný si udělám jinde, to je zbytečný dávat ročně o 2tis. víc, ale havárku nechám, ať mám klid. ;)
Zkus si to nechat zpočítat dohromady, protože ty 2tkč by s klidem mohla být sleva na havárce, pokud u nich máš i povko 8) ... jinak pokud jezdíš hodně ven, tak je dobré mít nějakého "giganta", protože pak zjišťovat, kdo v Mongolsku zastupuje pojišťovnu Méďa-Béďa je problém. Dokud jsem jezdil hodně venku, tak ideál byla Allianz... sice dražší, ale filiálky všude a zákaznický servis naprosto bezchybný :D
GIV Variant TDi ???kW
Zbyšek
Přispěvovatel

Příspěvek od Zbyšek »

Rozhodně vyjde lépe komplet balíček allrisk+povinné, než každé zvlášť, protože se na to vždy nabalí spousta slev.
Já teď řešil něco podobného (nové auto, cena 360kkč), kde jsem požadoval allrsik (havárie, vandalismus, živel, krádež...) + pojištění čelního skla + povinné ručení. Spoluúčast mám na 5% a vyšlo to nakonec na nějakých 12k od ČP, 10k od Alianz, 11k od Uniqua. Ovšem vše jsou to ceny přímo přes dealera nového auta, takže kdo ví jaké slevy navíc. Když jsem to byl nechat počítat rovnou na ČP, tak to vyšlo na 15k s 50% bonusem za 128 měsíců bezeškodky.
Tedy určitě nechat napočítat přes někoho kdo se v tom vyzná, vyjde to lépe než cokoli přes net nebo přes samotnou společnost.
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

Tak půjdu asi do Triglavu, mám nabídku havarijní + povinné za cca 8 tis., máte někdo zkušenosti s Triglavem ???
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Jen tu, že z minulého roku na letošní zdražil povinný nejvíc ze všech pojišťoven v ČR. Taky jsem tam chtěl jít, ale moc důvěry tím ve mně nevzbudil. ;)
David Vosicky
Nováček

Příspěvek od David Vosicky »

ja pro cpp delam a nevidim v tom nic nebezpecneho cpp je ve stejne skupine jako kooperativa a pojistovna ceske sporitelny (vienna insurance group) s plnenim jsem problem zatim nezazil pokud by jste mel nekdo zajem ozvete se na mail davidvosicky@seznam.cz poslu nejakou zajimavou nabidku na povinny i havarijni...
BEDA
Sběrač informací

Příspěvek od BEDA »

Hosi ja mam na passat r. v. 2004 pojistku komplet povko i hav za 14500 u jednoho z uvadenych gigantů a spoluúčast na Hav 0% takze je to jen to tom jak ze sebou nechate zametat....
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“