Mondeo 1.8TD - problem ve spalovaci soustave
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mondeo 1.8TD - problem ve spalovaci soustave
Soupis problemu:
-nizky vykon (vykon stoupa linearne bez ohledu jak moc se slape na plyn)
-turboefekt je neznatelny, dokonce je i problem "zagumovat"
-špatně jde do otacek ale myslim ze i pomalu padaji
-celkově nevyrovnany chod, pri razeni se musi se spojkou hodne pomalu a citlive jinak docela škube
-v poslednich tydnech se vyrazne prodlouzily studene starty (5sekund) + po startu vyleti oblak modreho koure
Podtlakovy system byl prohlednut a mel by byt ok.
Selenoid cvrlika pri startu ale i za behu (nevim zda to tak ma byt)
Olej neubyva
filtry vymeneny
nafta nepada a vzduch vylucuju (pal. hadice meneny za gumove+2te svorky dotahle nakrev
Potrebuju radu proto ze v okoli meho bydliste neni krom PENTA jiny dieselservis a ani solidni garaznik a ja nehodlam dat 1500-2000 za "diagnostiku"
Muj tip jsou vstriky, muze me tim nekdo zkuseny ujistit?
Nejake jine napady ci tipy?
-nizky vykon (vykon stoupa linearne bez ohledu jak moc se slape na plyn)
-turboefekt je neznatelny, dokonce je i problem "zagumovat"
-špatně jde do otacek ale myslim ze i pomalu padaji
-celkově nevyrovnany chod, pri razeni se musi se spojkou hodne pomalu a citlive jinak docela škube
-v poslednich tydnech se vyrazne prodlouzily studene starty (5sekund) + po startu vyleti oblak modreho koure
Podtlakovy system byl prohlednut a mel by byt ok.
Selenoid cvrlika pri startu ale i za behu (nevim zda to tak ma byt)
Olej neubyva
filtry vymeneny
nafta nepada a vzduch vylucuju (pal. hadice meneny za gumove+2te svorky dotahle nakrev
Potrebuju radu proto ze v okoli meho bydliste neni krom PENTA jiny dieselservis a ani solidni garaznik a ja nehodlam dat 1500-2000 za "diagnostiku"
Muj tip jsou vstriky, muze me tim nekdo zkuseny ujistit?
Nejake jine napady ci tipy?
Renault Megane 1.5dCi 78kW 2008
vstřiky čerpadlo možná i špatný palivo asi budeš muset na nějakou diagnózu ale zadarmo to nejspíš nebude 

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
naftou to rovnez nebude, zkousel jsem vse: shell, verva, omv i makro 
poslednich nekolik mesicu pridavam aditiva.
bud dam 2k za to ze se v tom nekdo bude hodku stourat, pak si 3x zapali, pujde na obed a vyuctuje 4 hod prace s tim ze to svede na vstriky nebo ty 2k dam za kontrolu a serizeni vsriku rovnou.
Jde mi spis o to aby to nakonec nebylo neco uplne jineho jako precejen ten selenoid ci elektronika ve 3. vstriku
Cerpadlo se da zkontrolovat i v aute nebo jen vyndat ven na stolici a zpatky = cca4-5000,-???

bud dam 2k za to ze se v tom nekdo bude hodku stourat, pak si 3x zapali, pujde na obed a vyuctuje 4 hod prace s tim ze to svede na vstriky nebo ty 2k dam za kontrolu a serizeni vsriku rovnou.
Jde mi spis o to aby to nakonec nebylo neco uplne jineho jako precejen ten selenoid ci elektronika ve 3. vstriku
Cerpadlo se da zkontrolovat i v aute nebo jen vyndat ven na stolici a zpatky = cca4-5000,-???
Na tomto veteránu počítej s investicema ale pokud vím věšteckou kouli tu nikdo nemá takže 100% radu čím to bude nečekej buď si to sprav svépomocí nebo to dej do servisu a nebo si kup něco jinýho další možnosti nejsou...diagnostika na stromech neroste tudíš ji musíš koupit a za to se platí pokud to bude rána vedle měl by servis počítat jen s režijními náklady (nepsaná slušnost)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
Tak to dej do Forda ať ti to zjistěj a máš to ne.BATMAN píše:naftou to rovnez nebude, zkousel jsem vse: shell, verva, omv i makro
Na PC u tohoto auta velice nic nezjisti.....
Ladas uz to asi shrnul, bud si koupit nove auto nebo calovat o co si servis rekne....
Ocekaval jsem na tomhle foru trosku odbornejsi odpovedi, ale co uz
Ladas uz to asi shrnul, bud si koupit nove auto nebo calovat o co si servis rekne....
Ocekaval jsem na tomhle foru trosku odbornejsi odpovedi, ale co uz

Naposledy upravil(a) BATMAN dne 28 říj 2009, 21:22, celkem upraveno 1 x.
Cca rok z5 komplet fungl palivova pumpa á2000,- takze membrana urco ok.
Membrana turbokorektoru menena 12/2008
EGR nevim, zaslepil jsem podtlak. hadicku ale zadnou zmenu jsem nezpozoroval.
Nevim co je to orig diagnostika ale asi to dotoho PENTA zavezu pac kor kdyz je ten motor studeny je to fakt hruza a to se desim az bude -15 az -20°C
Membrana turbokorektoru menena 12/2008
EGR nevim, zaslepil jsem podtlak. hadicku ale zadnou zmenu jsem nezpozoroval.
Nevim co je to orig diagnostika ale asi to dotoho PENTA zavezu pac kor kdyz je ten motor studeny je to fakt hruza a to se desim az bude -15 az -20°C