divnej zvuk u ASV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TomasH
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od TomasH »

Asi jen shodit tu hadici před EGR. Jo a jaké máte zkušenosti se zacpáním EGR, aby nešly splodiny do sání. Jasně se zvednou splodiny z výfuku, ale prej se tak nezasírají ventily a turbo. Jsou nějaké vedlejší důsledky? :?
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Dneska jdu rozdělat ty tlakové hadice za turbem a vyčistit, tak dám vědět, jestli nastala nějaká změna. Doufám, že to přestane!!!
lib.ra
Sběrač informací

Příspěvek od lib.ra »

TomasH píše:Dneska jdu rozdělat ty tlakové hadice za turbem a vyčistit, tak dám vědět, jestli nastala nějaká změna. Doufám, že to přestane!!!
Tak co, jaký je výsledek?
Octavia 1.9 TDI 81kW
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Zvuk se téměř nezměnil, jen kapku, asi lépe v hadicích klouže. :?
lib.ra
Sběrač informací

Příspěvek od lib.ra »

TomasH píše:Zvuk se téměř nezměnil, jen kapku, asi lépe v hadicích klouže. :?
Byly ty trubky hodně zasrané olejem? Nezkoušel jsi naslouchat k IC jestli to tam nesyčí.
Octavia 1.9 TDI 81kW
Zdendas
Sběrač informací

Příspěvek od Zdendas »

koukám, že výměna ventilu nepomáha a zvuk nemizí, ale proč zvuk zmizí, když ventil odpojím? teda vytahnu z něj ty dvě horní hadičky, ale napájení mu nechám.
Laurinek ASV TDI - prodáno

Audi A4 Avant ( B8 ) 3.0 Tdi quattro
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Zdendas píše:koukám, že výměna ventilu nepomáha a zvuk nemizí, ale proč zvuk zmizí, když ventil odpojím? teda vytahnu z něj ty dvě horní hadičky, ale napájení mu nechám.
S tím ventilem N75 je to jásné, protože když ho odpojíš, tak nejde do ovládání turba podtlak, a je jako by pořád zavřené - točí minimum (obtok). Je to prostě ze sání. Když to tlačí, tak se tam nějak ty tlaky porvou. Ještě je varianta, že se turbo při decelaraci zatřepe (pokud má vůli) anebo jsou hlučnější ložiska turbíny. Říkám je to varianta, ale divné je, že ten zvuk zůstal i při výměně turba. To by byla dost velká náhoda, ale možné to je. :?
krata
Nováček

Příspěvek od krata »

Ahoj,
úplně stejný problém Oct 81kW rok výroby 2002 motor ASV
Turbo vyměněno za nové a žádná změna
Při odpojení EGR se pouze zvuk ztiší.
Ale zvuk jde někde ze sání.
Předpokládám problem na škrtící klapce nebo u intercoleru
Pokud už jste na něco přišli tak dejte vědět :-)
Octavia combi TDI 81kW
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Chlapi, tak mě ještě napadá, když jste měnili to turbo a není to ním, zkoumali ste mazání turba, nebude to nějak zanesené, třeba tam jde míň oleje než by mělo, nevím jen úvaha. Pak už mě napadá jen ten IC, klapkou to určitě není, když se odpojí egr, tak se to fakt jen ztiší.
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Pak už mě napadá jen ten IC, klapkou to určitě není, když se odpojí egr, tak se to fakt jen ztiší.
Klapka má s EGR ventilem společné jen to, že jsou sousedi. :D
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Já vím, klapka je měkký dochod motoru a egr ten malý soák uvnitř na splodiny a zasírání motoru. Mám ten stejný problém a zkoušel jsem to měnit a není to tím. Hoši, co když je to tím IC, třeba je v něm olej a pak to dělá ten zvuk.
krata
Nováček

Příspěvek od krata »

Zkoušeli jste někdo vyměnit klapku. Pokud by nebyla úplně otevřená nebo nějak volná mohlo by se stát že by tam vzduchem vybrovala.
Mě se to projevuje pouze pokud pustím plyn z otáček vyšších než 2000 jinak to nedělá. :?
Octavia combi TDI 81kW
lib.ra
Sběrač informací

Příspěvek od lib.ra »

Pod 2000 ot ti to může dělat taky ale méně a to už nemusíš slyšet. Já jsem si toho hluku všiml až když jsem vyměnil váhu vzduchu. Ještě chci upřesnit že ta stará váha byla ok ale jsem do ní rypal tak přestala fungovat. Upřesňuji to proto aby si někdo nemyslel že jsem se starou váhou měl malý výkon. Ještě jsem nezkoumal jaká může mít vliv váha na ten kravál v sání. Myslím si že to bude spíš souhra náhod.
Ventil EGR jsem měl vytáhnutý a čistil jsem ho, a po namontování to bylo stejné. S tím olejem v IC by to možná mohlo být, třeba se zmenšil průchod. jak je složitá demontáž IC, dělal už to někdo?
Octavia 1.9 TDI 81kW
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Budu ho čistit, jak bude trochu teplo. Chtělo by to zvedák anebo bude stačit hever k pravému přednímu kolu si myslím. Jedna hadice zvrchu jedna zespodu a pak je ještě přychycený myslím na třech šroubech, jo a čidlo. Jo vlastně, nemůže to být jen tím čidlem na IC, to je možná taky varianta. Jo a dolů by měl jít asi spodem, jestli se nepletu.
krata
Nováček

Příspěvek od krata »

Přišel už někdo z vás na to čím to bylo ? :?
I v servisu nad tím kroutěj hlavou
Octavia combi TDI 81kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“