VW Golf III - nejde vyřadit

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
roman81
Nováček
Odpovědi: 0

VW Golf III - nejde vyřadit

Příspěvek od roman81 »

Dneska ráno po několika dnech nastartuju a chci vyřadit ze zpátečky na neutrál, abych si mohl zapnout topení a mezitím setřít orosená okna. Jenže to nešlo,kladlo to odpor,jako by šaltpáku něco drželo. Tak jsem vypnul motor, ale žádná změna, taky nešlo vyřadit. Tak jsem zkusil 2x i 3x promáčknout spojku a zase nic. Opět jsem nastartoval, zase to nešlo. Tak jsem malilinko couvnul a pustil spojku, aby chcípnul motor. Po následujícím nastartování už vyřadit šlo. Následovala zhruba 6 km jízda, všechny rychlosti šly v pohodě.Co s tím může být? Snad není převodovka v háji? Kdyby to bylo spojkou, tak by to šlo vyřadit alespoň při vypnutém motoru nebo se mýlim? Díky za rady. Auto mám několik měsíců a dnes to udělalo poprvé. Najeto zhruba 140 000km.
roman81
Nováček

Příspěvek od roman81 »

Nikdo nic? To jste se s tím nikdo nesetkal?
Tesak
Nováček

Kolko bolo stupnov?

Příspěvek od Tesak »

To zrejme nebude Tvoj pripad, ale mal som raz rano podobny problem pri -35. Zaradena 1, predo mnou mur domu a nesla za boha vyradit. Som myslel, ze mi noha odpadne, jak som musel celu vecnost drzat vyslapnutu spojku, kym sa to aspon trosku zohrialo a dalo sa vyradit. Odvtedy v zime parkujem k tomu muru zadkom...
Felda 1.9d
Zdenda
Přispěvovatel

Příspěvek od Zdenda »

no nevim, jestli je to ta správná rada, ale když je zima a necham zařazenou zpátečku, tak taky zatuhne a nejde vyndat. Jiný rychlosti to nedělaj. Vdycky pomohla síla.
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
Kornout
Aktivista

Re: VW Golf III - nejde vyřadit

Příspěvek od Kornout »

roman81 píše:Dneska ráno po několika dnech nastartuju a chci vyřadit ze zpátečky na neutrál, abych si mohl zapnout topení a mezitím setřít orosená okna. Jenže to nešlo,kladlo to odpor,jako by šaltpáku něco drželo. Tak jsem vypnul motor, ale žádná změna, taky nešlo vyřadit. Tak jsem zkusil 2x i 3x promáčknout spojku a zase nic. Opět jsem nastartoval, zase to nešlo. Tak jsem malilinko couvnul a pustil spojku, aby chcípnul motor. Po následujícím nastartování už vyřadit šlo. Následovala zhruba 6 km jízda, všechny rychlosti šly v pohodě.Co s tím může být? Snad není převodovka v háji? Kdyby to bylo spojkou, tak by to šlo vyřadit alespoň při vypnutém motoru nebo se mýlim? Díky za rady. Auto mám několik měsíců a dnes to udělalo poprvé. Najeto zhruba 140 000km.
Mě se tohle stávalo párkrát za jízdy u 4st., vždy se mi to teda povedlo vyřadit, ale pak to nějakou dobu šlo vyřadit ztuha, řadit normálně, taky jsem to nevychytal, přestalo to samo. Klep, klep, pro sichr :)
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“