Vibrace pri akceleraci

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Fox
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Vibrace pri akceleraci

Příspěvek od Fox »

Ahoj.
Mam chipnuteho Passata a uz delsi dobu pozoruju vibrace. Objevuji se pri prudkem pridani plynu v nizkych otackach motoru. Je mozne ze je to spojkou nebo tipujete neco vaznejsiho ?
Passat B5,5 1.9 TDI PD (AVB), 100HP powered by Reesha -> 145 HP
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Že by setrvák :(
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Setrvák to nebude.To by to vybrovalo pořád ,hlavně i na volnoběh.Jestly to dělá při akceleraci tak je to něco na nápravě,typuji P vnitřní kloub.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

muze to byt ten kloub,ale mozna taky silentbloky na motoru hlavně u převodovky,jestli ti to dělá i při prudším zabrždění tak určo silentblok převodovky,nejjednoduší je si vlézt pod auto a zkusit vůle na kloubech potom až zkoušet silentbloky
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
Fox-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Fox-CZ »

me to delal setrvak.....
Passat 2002 TDI96KW
Kesy
Přispěvovatel

Příspěvek od Kesy »

Mě to taky dělal setrvák, stejné příznaky pouze v zátěži v nízkých otáčkách na volnoběh v pohodě
Koumi
Přispěvovatel

Příspěvek od Koumi »

co je to ten "setrvak"? tiez mam pocit ze mi to jemne vibruje a ked som kupil auto sa mi zda ze to nerobilo a navyse na neutrali mi nejako chrci prevodovka, ked slapnem na spojku (staci do polky) to prestane
Mercedes e 270cdi
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

Koumi píše:co je to ten "setrvak"? tiez mam pocit ze mi to jemne vibruje a ked som kupil auto sa mi zda ze to nerobilo a navyse na neutrali mi nejako chrci prevodovka, ked slapnem na spojku (staci do polky) to prestane
setrvacnik spomaha aute pri rozjezdu tzn v nizkych otackach on se dycky natoci a pak kdyz je potreba tak se pusti
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

DavidVoda píše:
Koumi píše:co je to ten "setrvak"? tiez mam pocit ze mi to jemne vibruje a ked som kupil auto sa mi zda ze to nerobilo a navyse na neutrali mi nejako chrci prevodovka, ked slapnem na spojku (staci do polky) to prestane
setrvacnik spomaha aute pri rozjezdu tzn v nizkych otackach on se dycky natoci a pak kdyz je potreba tak se pusti
Co že natočí?Já myslel že setrvačník slouží k tomu aby motor běžěl rovnoměrně a zároveň složí ke startování
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

váha píše:
DavidVoda píše:
Co že natočí?Já myslel že setrvačník slouží k tomu aby motor běžěl rovnoměrně a zároveň složí ke startování
hmm tak se zkus rozjet bez setrvaku co to udela:)bud bys musel dat hafo moc plynu nebo ti to chcipne
tady je citace z jednoho článku:
Při výpočtu hmotnosti setrvačníku pro sériová vozidla se přihlíží k tomu, aby energie akumulovaná do setrvačníku (při volnoběžných otáčkách) umožnila rozjezd vozidla na rovině bez manipulace s akcelerátorem. Setrvačník vychází sice těžší než je nezbytně nutné, ale ulehčuje rozjezd vozidla méně zkušeným řidičům a zlepšuje chování vozu při popojíždění v koloně, stačí pouze práce se spojkou bez přidávání plynu (můžete si sami vyzkoušet rozjezd vozidla na volnoběh pouze s citlivým ovládáním spojky). Setrvačník částečně působí také jako
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
Jim
Site Admin

Re: Vibrace pri akceleraci

Příspěvek od Jim »

Fox píše:Ahoj.
Mam chipnuteho Passata a uz delsi dobu pozoruju vibrace. Objevuji se pri prudkem pridani plynu v nizkych otackach motoru. Je mozne ze je to spojkou nebo tipujete neco vaznejsiho ?
přesně tenhle problém jsem měl po chipu, proto mi to Reesha ještě doladil s tím, že dost snížil krouták v nízkých otm., přesně nevím o kolik....vibrace ustoupily a po výměně spojky za VR6 zcela zmizely...

toť moje zkušenost... :)
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

DavidVoda píše:
to si to ale blbe pochopil (LOL)

ten setrvacnik se toci furt, diky nemu ale ma motor na volnobech vyrovnanejsi beh, da se rozjizdet bez plynu v kolone a taky to kvuli nemu vic zere na volnobeh a hlavne jak uz tu nekdo psal venec na nem slouzi ke startovani a plocha zase ke kontaktu s lamelou spojky
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“