No kachna nevím, koukal jsem na bezpečnostní list a skutečně bod vznícení to má 450°C což je prakticky stejný jako řepka, slunečnice a nafta. Takže ted akorát jestli to maže a náhodou nekarbonuje či jiný úskalí, mazání se vyřeší přísadou RO a karbon nevím. přes léto vyzkouším.
teabe píše:žádná kachna to opravdu není Jinak tankujou to do VW T4 už asi přez rok a to auto pořád jezdí. Dneska jsem se i dozvěděl,že to kupujou legálně od někoho.Mají na to papír.
a nevíš náhodou jestli ten izoš je rektifikovaný nebo ne
jsou dva druhy isopropylen alkohol a isopropylen alkoho rektifikovaný miloš
Se mi to nejak nezda, ze by to byl isopropanol. Ja ho pouzivam a rozhodne bych tohle do naftaku nenalil. Odmastuje to jak prase, je to jako lih, akorat to ma vetsi molekuly.....Navic cena klem 5-8kc je podle me u isopropanolu utopie.
Tomáš píše:Se mi to nejak nezda, ze by to byl isopropanol. Ja ho pouzivam a rozhodne bych tohle do naftaku nenalil. Odmastuje to jak prase, je to jako lih, akorat to ma vetsi molekuly.....Navic cena klem 5-8kc je podle me u isopropanolu utopie.
Jj taky se mi to nezdá. Co vim tak jsme kdysi v učení používali isopropanol na čištění optik, je to něco jako líh, jen líh zanechává neviditelnej film a tohle se vypaří beze zbytku. A že by to mělo nějaký mazací účinky tak to asi taky ne.
Ja ten isapropanol(isopropylalkohol) pouzivam v ultrazvukove vane na cisteni mobilu. Vyhoda proti lihu je, ze se tak nevsakuje a nezanechava stopy...Ale rozhodne to neni nic podobne nafte...
Tomáš píše:Ja ten isapropanol(isopropylalkohol) pouzivam v ultrazvukove vane na cisteni mobilu. Vyhoda proti lihu je, ze se tak nevsakuje a nezanechava stopy...Ale rozhodne to neni nic podobne nafte...
Tak o tom nepochybuji. Jako nepochybuji, ze benzin ti pojede i na whisku. Ale tezko nato nekdo bude jezdit, kdyz se maloobchodni cena pohybuje kolem 50kc