pomoc-vytlaca olej z nadrzky na servoriadenie-octavia 1.9TDi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
pomoc-vytlaca olej z nadrzky na servoriadenie-octavia 1.9TDi
Ak auto stoji vonku na mraze vytlaca mi olej z nadrzky na servoriadenie, ak sa zohreje je to ok.
Podla mechanika odislo v cerpadle spätny ventil. ze vraj je nutna vymena cerpadla. Je to pravda ? neda sa to bez vymeny cerpadla opravyť? Nemôze tam biť aj ina vada? Za pomoc vopred dakujem

v cerpadle nie je spatny ventil, iba pretlakovy ktory pri pretlaku prepusta olej spat v ramci obehu cerpadla, tam by som problem nehladal, keby bol ten ventil zaseknuty tak bud by ti to neposilovalo alebo by to cerpadlo skripalo/skucalo..ten ventil je vo vrchnej casti cerpadla, pod vystupnou hadicou, cize ked zhodis hadicu z cerpadla, uvidis tam sesthrannu maticu, ked ju povolis tak ho vytiahnes von, mozes skusit pozriet ci tam nemas kusy hliniku.
Ale inak skor by som hladal problem asi priamo v serve alebo v oleji (kedysi davno mi tiez vyvieral olej z nadrzky a bol problem v serve v tych ventiloch vnutri serva, ale to bol starsi system)
Ale inak skor by som hladal problem asi priamo v serve alebo v oleji (kedysi davno mi tiez vyvieral olej z nadrzky a bol problem v serve v tych ventiloch vnutri serva, ale to bol starsi system)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik 

-
- Sběrač informací
mam tam olej MOBIL ATF 220 Premium. Vytlaca mi najme ked mam auto vonku v mraze a po nastartovani(studeny motor) potocim s volantom (zavrzga ako keby som tam mal malo oleja) a le po zohriati je to ok. Moze to robit olej , alebo nedaj boze je tam nejaky kondezat vody ktory po zamrznuti upcha servo a vznikne tam tlak oleja v nadrzi ze mi to vytlaci olej?

-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací