volswagen passat vs peugeot 406

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

adi
Aktivista
Odpovědi: 0

volswagen passat vs peugeot 406

Příspěvek od adi »

Ahoj muj znamy si chce koupit auto a rozhoduje se mezi VOLSWAGEN PASSAT 1.9TDI (81KW) vs PEUGEOT 406 2.0 HDI,auta by byla kolem roku +- 2000.Proto se vas ptam jake auto byste zvolili schvalne vy?
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

toto hlasovani jsem dal i na vw forum protoze chci aby to bylo pro obe znacky stejne
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
skritekpoletucha
Nováček

Příspěvek od skritekpoletucha »

Já se přiklánim k Pasatu.Tuto volbu jsem řešil před čtyrma rokama,zvoliljsem 406 auto je pohodlný, tichý,ale ta česká nafta mě zařízla.Nedával jsem tam aditivum a postupně jsem do něho nacpal 70 000,- .Začalo to regulátorem tlaku,pak vstřiky ,čerpadlo a hřebíček do rakvičky učinila spojka. Auto jsem kupoval z Holandska ,první majitel,serviska najeto 95000km,r.v.2001
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

Určite Passat, žabožrút sa s ním nemôže rovnať. Bude síce stáť viac, ale kvalita, dostupnosť dielov, servis, atď ..... 8)
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
vencavw
Přispěvovatel

Příspěvek od vencavw »

Jednoznačně VW. Na HDI by musel mít hodně velké štěstí pří výběru. :)
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Passat není co řešit
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Srovnáváš nesrovnatelný. Stačí se svézt a pochopíš. Jednoznačně Passat.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

tak napr podobne podvozkove skupiny jak ten passat pouziva napr audi bentley vo vozoch ktore maju hodnotu aj 8melonov,a aka znacka pouziva podvozok p 406? prikladov je viac, len nenarazit na stoceny germansky taxik (LOL),skoda ze posledna generacia passata je oproti svojmu predchodcovy uz len labutia pesnicka typu renault laguna II
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

a este ma bodobny viac prvkovy podvozok alfa :D ;)
drz
Přispěvovatel

Příspěvek od drz »

výhody prasáka:
-oblíbený u šmatáků
-většinou prvním majitelem pěkně sježděný
-za hubičku opravitelná přední náprava
-vůbec mu nehnijou 5.dveře a občas zadní lemy
-sedadla krásně tvrdá, že rozhodně kvůli bolesti zad během jízdy neusneš
-jo a kdybys měl štěstí na PD, tak ještě jeho sametové chrochtání
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

drz píše:výhody prasáka:
-oblíbený u šmatáků
Bez komentáře... Dovolím si tvrdit, že máš P406, jinak by jsi takový kokotiny nepsal... (LOL) Zkus ušetřit na Passata a pochopíš.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

p 406 bola uz v dobe jak vysla na trh moralne zastarala nehovorim ze je to zle auto ale v triede do akej ju francuzi strcili bola fakt archaizmom naproti tomu 5 gen passata bola v dobe svojho nastupu fakt spicka a sa mi zda ze nova generacia je oproti nej krok dozadu jak kvalitou tak technikou
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

nogis píše:
drz píše:výhody prasáka:
-oblíbený u šmatáků
Bez komentáře... Dovolím si tvrdit, že máš P406, jinak by jsi takový kokotiny nepsal... (LOL) Zkus ušetřit na Passata a pochopíš.
presne...406 je strasna rachotina oproti pasikovy...co je pravda ze ma konfortne mekke sedenie na dlhe cesty ale inak je to asi vsetko..ak by som mall volit tak radsej akehokolvek nemca ako francuza...ty mali zostat u syrov a vina a nehrabat sa do aut...
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
mio
Sběrač informací

Příspěvek od mio »

U takhle starého auta je naprostý nesmysl srovnávat , když nevíš v jakém je stavu .Deset let starý vůz už nebude žádný zázrak jak passat tak 406 s naj. několikaset tisíci km.Sám bych si nekoupil ani jedno raději bych asi koukal po alespoň rokem novějším superbu.Ale to je na majiteli kam až sahá jeho investice do vozu.Nikdy by mě nenapadlo stupidně hanobit jednu značku před druhou (LOL) .Taky jsem kdysi podlehl ovčí fobii a zakoupil jsi "nesmrtelné" TDI ve škodovce ,nebudu to rozvádět ale auto vypadalo krásně jak z venčí tak po technické stránce.Jenže chyba lávky po roce si škodovka začala říkat o investice (zvlněné kotouče samozřejmost ,turbo ,váha něco na ventilech,tlumiče ).Prostě šla z domu musel jsem jezdit ne opravovat, špatná koupě.Ale nikdy bych nikomu netvrdil octavii si nekupuj ,druhá "dvojka" měla docela výdrž .Máme ve firmě jak škodovky ,vw tak peugeoty a citroeny.Každé auto má svoje ale o ani jednom z nich se nedá říct že je to krám. Záleží v jaké je formě vůz a zacházení původního majitele.Stejně si auto vybere sám , svobodně :D .Nejlepší jsou soused má a kamarád , známý , nesuď dokud nemáš vlastní zkušenost. ;) ;)
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

mio píše:U takhle starého auta je naprostý nesmysl srovnávat , když nevíš v jakém je stavu .Deset let starý vůz už nebude žádný zázrak jak passat tak 406 s naj. několikaset tisíci km.Sám bych si nekoupil ani jedno raději bych asi koukal po alespoň rokem novějším superbu.Ale to je na majiteli kam až sahá jeho investice do vozu.Nikdy by mě nenapadlo stupidně hanobit jednu značku před druhou (LOL) .Taky jsem kdysi podlehl ovčí fobii a zakoupil jsi "nesmrtelné" TDI ve škodovce ,nebudu to rozvádět ale auto vypadalo krásně jak z venčí tak po technické stránce.Jenže chyba lávky po roce si škodovka začala říkat o investice (zvlněné kotouče samozřejmost ,turbo ,váha něco na ventilech,tlumiče ).Prostě šla z domu musel jsem jezdit ne opravovat, špatná koupě.Ale nikdy bych nikomu netvrdil octavii si nekupuj ,druhá "dvojka" měla docela výdrž .Máme ve firmě jak škodovky ,vw tak peugeoty a citroeny.Každé auto má svoje ale o ani jednom z nich se nedá říct že je to krám. Záleží v jaké je formě vůz a zacházení původního majitele.Stejně si auto vybere sám , svobodně :D .Nejlepší jsou soused má a kamarád , známý , nesuď dokud nemáš vlastní zkušenost. ;) ;)
nehovorim ze nemas pravdu ale peugeoty znam az moc dobre na to aby som mohol povedat nieco pozitivne...vlastna skusenost...
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“