motor 2,5 tdi 114kw "chrochtání"

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

curdin
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od curdin »

takže když to shrnu, tak největší prvděpodobná přícina je ve střikách, a před střiku. prostě zkontrolovat a seřídit.
Znáte někdo firmu dieselservis? mají ïnet stránky a tam píšou , že docela vědi co dělají .... :)
satas
Přispěvovatel

Příspěvek od satas »

je jedno jestli India nebo Brasil,lidská ruka nato nesahne,dělá to mašina tu výrobu.
VAG Group Servis-opravy a GO R4,V6,V8,V12 Tdi+Benzin,Servis a renovace Xenon-LED světlometů,Opravy a výměny EZS zámků řízení,klíče ,Budiky,Ochrana dílu Audi VW GEKO,VAS 6395A Turba,Diagnostika Praha-608974322
RC51
Přispěvovatel

Příspěvek od RC51 »

Tak asi maju na hovno masiny u BOSCHA alebo to INDIANI nevedia robit. (rofl)
ale 6 novych kompletnych vsterkovacov co leju, mi hniju v regale.
:x
Transporter T5 1,9TDI BRS,
AUDI A6 3.0TDI
curdin
Sběrač informací

Příspěvek od curdin »

ok necham si teda seridit předvstřik, to se dělá mechanicky nebo přez vag (na 2,5tdi)?
ještě mě napadá otazka jak to že se prostě ten předvřik rozhodí ? není to předzvěst nějakýho jinýho problému ?

jinak byl jsem s tím v bosh servisu ( s tím chrochtáním za tepla) a tam mi po pulhodinový diagnostice řekli nový čerpadlo od nás repas za 45tis.
na otazku proč dělá čerpadlo bordel jen u ohřátýho motoru řekli jo to víte , no ale dávat rance za čerpadlo a pak zjistit že to tím není....
satas
Přispěvovatel

Příspěvek od satas »

curdin píše:ok necham si teda seridit předvstřik, to se dělá mechanicky nebo přez vag (na 2,5tdi)?
ještě mě napadá otazka jak to že se prostě ten předvřik rozhodí ? není to předzvěst nějakýho jinýho problému ?

jinak byl jsem s tím v bosh servisu ( s tím chrochtáním za tepla) a tam mi po pulhodinový diagnostice řekli nový čerpadlo od nás repas za 45tis.
na otazku proč dělá čerpadlo bordel jen u ohřátýho motoru řekli jo to víte , no ale dávat rance za čerpadlo a pak zjistit že to tím není....
Předvstřik se dělá mechanicky s vagem,kdo řiká že jen vagem v životě neměl ponetí jak čerpadlo VP 44 vlastně funguje.Rozhodí se to z duvodu povolení napínací kladky nebo vytahání rozvod řemene na čerpadle.Nevim co má tvoje čerpadlo najeto ale pokud je to 200 tis a více nebude to žádnej šlágr už,VPčka držej cca tak do 250 a pak umíraj.
VAG Group Servis-opravy a GO R4,V6,V8,V12 Tdi+Benzin,Servis a renovace Xenon-LED světlometů,Opravy a výměny EZS zámků řízení,klíče ,Budiky,Ochrana dílu Audi VW GEKO,VAS 6395A Turba,Diagnostika Praha-608974322
RC51
Přispěvovatel

Příspěvek od RC51 »

Ja mam tiez 114kW A6 s tym istym problemom.
Velmi som zvedavy jak toto dopadne.
Dufam ze sa kolega dopracuje k nejakemu vysledku.
Ja som s tym za 2 roky nepohol.
Medzi tym som uz pomenil cerpadlo, vstreky, rozvody, vacky, cidlo teploty motora a snimac na kluke. (wallbash)
Stale ten pazvuk ostal.
AUDI A6 3.0TDI
Kubass
Přispěvovatel

Příspěvek od Kubass »

No já sem koukal na svuj motor a trošku sem se zarazil...kudy vede ten kablik od hlavního vstřiku???Já že z žádného vstřiku mi nad ventil. víkem žádnej kabel nevystupuje...AYM..
Škoda Superb 2.5TDi (114Kw) Octáva 1.9 66kw+chip
Nyní O2 RS TDI DSG (147kw, 451Nm)
RC51
Přispěvovatel

Příspěvek od RC51 »

Ked sa postavis pred auto, tak ten vstrek so snimacom je na lavej hlave
(hlava pred spolujazdcom).
Ide to od stredneho vstrekovaca a vychadza pod ventilovym vekom smerom k saniu (do stredu motora)
Je tam taky gumeny polkruh a v nom je kablik.
Ale pokial mas dobre nastavene cerpadlo(predvstrek), tak to ze je ten snimac nefunkcny, ani nezistis. Motor ide normalne.
AUDI A6 3.0TDI
curdin
Sběrač informací

Příspěvek od curdin »

tak už jem taky vymenil kde co (nejěký řídící ventily a čidla kde čeho, hlavní vstřik a furt to chrochta :) jen teda to čeradlo ne , ikdyž to mě přijde jako drahej pokus.....
takže jetli chápu správně tak se to může rozhodit při vytahaným rozvodovým řemenu, nebo povolený kladce ?
mám najeto lehce přez 160tis a někde těsně před 120 dělali ve škodovce rozvody, tak doufam , že je dělali opravdu..... už jsem párkrát četl jako že něco dělali jen na papíře....
RC51
Přispěvovatel

Příspěvek od RC51 »

SATAS ma s tym urcite podstatne viac skusenosti ako ja.
Skusal som menit aj predvstrek ma byt 2+-2.
Skusal som aj mimo toto rozmedzie. Zvuk sa menil a menila sa aj ochota motora ist do otacok a menila sa aj turbodiera.
Musis si to vyskusat sam. Mne to chrochtalo stale.
Najmenej to chrochtalo pri neskorom predstihu, auto stichlo, chod bol makky ale auto zlenivelo a zvacsila sa turbodiera.
AUDI A6 3.0TDI
RC51
Přispěvovatel

Příspěvek od RC51 »

Este ma napadlo, ze ked som dal velky predvstrek auto chrochtalo viac ale uz mi to sem tam padlo do nudzaku a na dispeji sa mi rozsvietila nejaka kontrolka.
Uz si presne nepamatam, ale asi to bolo ESP.
AUDI A6 3.0TDI
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

aj tie co chodia ku mne chrchocu a mne sa ten zvuk celkom aj paci :D
autorobert840
Přispěvovatel

Příspěvek od autorobert840 »

u mého Supa konečně vyřešeno chrochtání za tepla, váha vzduchu, výměna EGR včetně tlakového ventilu
F127, Accord Aero, R19, AR145, MB C220, A3, O1, O2, MB E230, P607, Superb V6, BMW 320Cd, Honda CR-V, BMW 330dA, Passat DSG F1, Superb II combi DSG F1 ...
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

ty čerpadla by nachodily 20 x kolem planety, kdyby neudělali ten blbej teflonovej povlak na přesuvnik pak už to auto nikdo nenastaví tak jak má když na spodku utiká tlak nafty
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Indické vstřiky se bud zasekávají nebo tečou....Naši dělají dobře vstřiky..mám je radši než origo Bosche...ale nejsou na všechny provedení....
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“