Rozbor nafty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bugs.Bunny
Aktivista
Odpovědi: 0

Rozbor nafty

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Ahoj. Má někdo možnost udělat rozbor nafty?

Na OI ALH včera byla vyměněna rozdělovací hlava za jinou protože byl na pístku zatuhlý kroužek se kterým hýbe vrchní el. část. Hýbat s tím šlo velice ztuha. Po demontáži a vychladnutí nelze s kroužkem ani pístkem v hlavě hýbat rukou vůbec. Jiná funkční hlava po cca 100km vypadá naprosto stejně. Jediná pravděpodobná příčina této závady bude cosi v palivu. (cukr)

Od natankování plné nádrže bylo najeto cca také 100km než zatuhla původní hlava.

Nafta je tankovaná u Benziny.
Dost by mě zajímalo co může být v naftě za přísadu která toto způsobuje. Majitel vylučuje jakoukoliv manipulaci s autem bez jeho vědomí a tomu bych i věřil, bo tato OI je opravdu v top stavu. Proto si myslím. že to bude opravdu naftou od benziny. Nechám si vzorek.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Kousek od mého bydlíště je Ústav paliv a maziv kde rozbory phm dělaj běžně, kdyžtak napiš kdybys ten vzorek nějak poslal tak to vyřídím.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

i uživatel beli o někom ví 300 olej a 8OO nafta miloš
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

potom napiste jak to dopadlo.
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Je toho asi 50L tak na vzorky určitě zbyde. :)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

taky jsem řešil čerpadlo na 407 a borec si nechal udělat rozbor a v naftě 30procent lihu. tankoval na nejmenované pumpě v jihlavě.
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

go.vojta píše:taky jsem řešil čerpadlo na 407 a borec si nechal udělat rozbor a v naftě 30procent lihu. tankoval na nejmenované pumpě v jihlavě.
menovať, darebákov netreba kryť (LOL)
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

go.vojta píše:taky jsem řešil čerpadlo na 407 a borec si nechal udělat rozbor a v naftě 30procent lihu. tankoval na nejmenované pumpě v jihlavě.
ku..vy jedny smejdsky...nakopat jim pr...e a povesit za kule do pruvanu.Vsechno bych jim nechal zaplatit :x
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

na porazenie...staras sa o auto najlepsie ako sa da..a niekto ti to doku.vy... :kol2:
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Tak ten lih musel byt hned vidět v te naftě, je to jak když naliješ vodu do nafty,bilá emulze, ani nemusel dělat rozbor a bylo to jasny na prvni pohled.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tuner píše:Tak ten lih musel byt hned vidět v te naftě, je to jak když naliješ vodu do nafty,bilá emulze, ani nemusel dělat rozbor a bylo to jasny na prvni pohled.
přidáním rozpoudědel se líh s naftou dokonale skamarádí miloš
Boban
Přispěvovatel

Příspěvek od Boban »

Řekně te mi váš názor na naftu, moje zkušenost je taková : tankkuji asi z 100% u Shellu, po přečtení testů na netu i v novinách jak porovnávali nafty v ČR od Benziny, Shellu, OMV atd. a vítězem se stala Benzina ve všech bodech atd. a Shell jaký je to propadák atd. Tak jsem si řekl že bych zkusil Benzinu, taknkoval jsem asi 4měsíce a sbíral nálepky. Tankoval jsem lepší Vervu jaký je to údajně zázrak i podle testů atd. Po cca 4měsících jsem natankoval u Shellu byla nejblíž a rapidně jsem se začal divit, že to auto je tišši a lépe reaguje na plyn. Po vyjetí nafty jsem znovu zkusil Benzinu na jiném místě než jsem tankoval pro porovnání a zase u Shellu byl tam skutečně rozdíl. Po svojí zkušenosti už tankuji jenom u Shellu, a né že bych tu dělal nějakou reklamu. Tak bych docela rád viděl ty testy na kolik byli zmanipulované atd. Vím že se ozve zase nějaký odprůrce na Shell atd. ale to je moje zkušenost. Ještě vyzkouším OMV i když vím že mají také dobrou naftu a jsem zvědavej na rozdíl.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Moje zkušenost je naprosto opačná. U Shellu jsem tankoval naftu pouze dvakrát (v obou případech u nás v Třebíči) a po mých zkušenostech NIKDY VÍCE !!! Když občas vezmu u Benziny, nemívám problémy.

Osobně tankuju téměř výhradně na Tank-ONO.

Myslím si, že kvalita paliv v ČR není dána značkou čerpací stanice, ale skutečností, kdo tu čerpací stanici vlastní či provozuje. Je to prostě v lidech. Někdo to pančuje vodou nebo jinou látkou, která tam nemá co dělat, jinde radši vsadí na sezioznost i za cenu nižších zisků (protože tím, že palivo nešidí, neokrádají zdaleka tolik jako neseriózní prodejci). Takže já značku paliva zásadně neřeším. Řídím se chodem motoru, kouřivostí a spotřebou paliva. U Tank-ONO (Jihlava, Krupá u Rakovníka, Milovice u Hořic, Plzeň, Sokolov a Ústí nad Labem) jsem nikdy neměl problém.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Boban
Přispěvovatel

Příspěvek od Boban »

Ano souhlasím, že je to více méně ve provozovatelích stanic nikoli ve značkách. Můžeš natankovat v neznačkové benzince naftu a bude kvalitnější než třeba u Shellu. Zkoušel jsem tankovat i Makra kde ta nafta nebyla až tak špatná ale motor byl více traktorovější, když jsem natankoval u Shelu tak motor byl znatelně tišší a pružnější. Vím o benzínkách dke netankovat protože ze zkušenosti kamaráda ho to stálo čerpadlo, je to takový šetřílek ( rozdíl pár desetníků ale přeci) a ve výsledku ho stálo mrtvici (wallbash)
Kamarád má zase zkušenost z OMV kde mu Alpin zmrznul -7 a pořád tomu nevěřil. Takže je to ve kvalitě aditiv a hlavně ve provozovatelích stanic.
Zkoušel někdo natankovat na jihu ? Treba na šumavě atd. Tak tu naftu dovážej z Rakouska a je to rozdíl taky jako prase, tam není tak šizená jako tady. Hodl český človek ..... ne krade okrádá rodinu (offtopic)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Jeden čas jsem tankoval v Jihlavě u Tesca. Dovážejí tam naftu OMV od Vídně. Jelo to opravdu dobře. Teď však podražili, takže jsem se vrátil k ONO.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“