Zamrzlá naft HELP

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Hanzz
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Hanzz »

Já tankuju naftu na Makru i služební vozy a zatím jsme nezamrzli.Vif nedáváme a jezdíme v pohodě.
alean
Přispěvovatel

Příspěvek od alean »

valchaaa píše:Pokud někomu při těchto mrazech cca -20 C nezamrzá nafta kterou koupí na čerpačce a sám si ji neadituvuje tak je to jen dílo náhody bohužel.
tankuju už třetí rok na pumpě ČSAD kde tankují i autobusy a bez aditiv,a zatím žádný problém - GV 1,9TDi PD
honzhanz
Sběrač informací

Příspěvek od honzhanz »

honzhanz píše:já beru stejně jako otec do dalších dvou aut z benziny, leju aditiva no a dneska jsem ujel cca 20km, po rychlostce to napred zpomalilo, zacalo cukat a po chvili dalsiho zpomalovani chciplo, kdyz se to chvili necha, jde to natocit a zase to jede, ale zase par km a asi dle stylu jizdy a takhle porad dokola. Jak casto se ma menit palivovej filtr? ja ho menil pred 8tkm a rikal jsem si ze s olejem to musi stacit? co by to mohlo byt? jen ten filtr nebo i neco jinyho? A to aditivum jsem tam na 100%mel a asi i vic, protoze jsem ho tam dal ja a pak mi druhej den otec rikal ze ma mrznout a jelikoz nemam nadrz zamykatelnou tak kdyz daval do svyho tak mi tam taky dal na 3vicka - tj na 30l nafty (takze pri 60L nafty jsem tam mel dany ty aditiva jakoby na 90L nafty - jestli to s tim muze mit souvislost)
tak po par dnech jsem v teplý garáži nechal auto rozmrznout, vyměnil filtr a na starym jsem nepoznal že by bylo něco špatně. nalil jsem do nádrže 5l benzínu k cca 50l nafty a včera jsem zas po 20km, z toho asi 13 po dálnici skončil v odstavnym pruhu, protože to chcíplo, po deseti minutách jsem to natočil a dojel, cesta zpátky byla 80-90km rychlostí, lechtání plynu a šlo to. Jenže co s tim, takhle se jezdit nedá, jestli dát ještě víc benzínu, nebo jestli můžou bejt třeba slabý trubky od nádrže k filtru že to tak promrzne (je to audi 80 1.9tdi) nemáte někdo zkušenosti?
notobi
Přispěvovatel

Příspěvek od notobi »

neni ucpaný sítko u plováku v nádrži? nevim jakej tm máš motor tak víc psát nebudu aby to nebyl nějakej blábol
OctaviaI combi rv04, 1.9TDI, ASV 81kW, čip cca 130hp, mimo xenonů, kůže, el sedaček, navigace a zad loket opěry plná výbava
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tu nádrž bych určitě kuchnul, vsadím se že tam bude maglajz okolo síta.
honzhanz
Sběrač informací

Příspěvek od honzhanz »

no nádrž, jenže to je problém, je to motor 1Z, na audi 80 cabrio. Nádrž jsem měl kdysi i venku a zkoumal jsem jestli se do ní dostanu, jde o to že tam má akorát tankovací hrdlo a pak je tam díra na plovák, samozřejmě je tak blbě udělaná že jinudy tam neni vidět natož se nějak dostat. jeďině možnost strčit kameru tou dírou na plovák s baterkou na nějakym drátku jinak je nemožný se na to podívat, natož se tam dostat rukou :? :x
Matvej
Sběrač informací

Příspěvek od Matvej »

notobi píše:
pasa píše:Kupuju ho u benzinky na Jarově ,přímo u tý co je v areálu autosalonu a i maj rozumnou cenu,naposled 245,-.
Koupil sem ho u Štangla za 185,- začátkem prosince a cena to byla nejlepší co sem se koukal po netu nikdo ho za míň neměl
to iste plati aj u Štangla na Slovensku - 7.5Euro som platil 8)
AUDI A3, RV98, AGR 66kw, seriovka
Hanzz
Přispěvovatel

Příspěvek od Hanzz »

Včera jsem si dolil naftu z kanystru a po nalití v sítku nalévacího hrdla zůstala bílá emulze?Co to bylo a vadí to motoru když to není v naftě?Mám něco nalít do nafty?
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

2 Hanzz: bys měl vědět ty čí to byl kanystr a co bylo uvnitř (noteeth)
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
Hanzz
Přispěvovatel

Příspěvek od Hanzz »

Nafta to byla a kvalitní.Auta co na ni jezdí nemají problém :-D , jen stála venku na mraze v kanystru.Tak by mě zajímalo co to bylo za látku a jestli se nestane nic motoru.
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
Hanzz
Přispěvovatel

Příspěvek od Hanzz »

Kdo by se netěšil.Ten adrenalin, jestli ráno nastartuje :-D Naštěstí zatím jezdím a bez aditiv.Stávám venku a nafta zatím nezklamala.snad jsem to nezakřikl, musím to zaklepat (LOL)
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

Hanzz píše:Kdo by se netěšil.Ten adrenalin, jestli ráno nastartuje :-D Naštěstí zatím jezdím a bez aditiv.Stávám venku a nafta zatím nezklamala.snad jsem to nezakřikl, musím to zaklepat (LOL)
já dělal taky pokus naftu čistou jak čuranky,do rana kolem -6,byla jak mlíko,a na dně černý soply se to parafínu ty chladna nelíběj asi :x
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
SupermanXXX
Přispěvovatel

Příspěvek od SupermanXXX »

čumim (crazy) když jsem sipřed třemi roky kupoval Tdi bál jsem se co budu v zimě dělat. Chtěl jsem koupit nějaké aditivum ale v návodu jsem si přečetl že se tam dávat nemá. tak tam nic nedávám, tankuju naftu kde se dá (většinou benzina) a nikdy mi to nezamrzlo. První rok jsem byl u kamoše a ráno bylo -18 mě pašík na podruhý nastartoval a jeho OII s Alpin diesel zamrzla, měli ste vidět jeho výraz (noteeth) letos sem u firmy nastartoval a kolega z novym mondeem ne (noteeth) tak nevim fikltr tam je asi dva roky starý a no problem. ťuk ťuk teď jsem bral v praze na tank and go a startuje se mu trochu hůř ale v poho a to má najeto 205 tisíc, je chinutej na 165 koní a kat+egr off (rofl) ještě se mi zdá blbost jak tu někdo píše že mu zamrzla nafta až po 50km jízdy :? vždyť ta nafta se průtokem sama ohřívá ne :? takže když to dokážu rozjet a neni zamrzlej filtr tak už by to zamrznout snad nemělo (wallbash)
96 tutbo + 764 + chip + EGR + KAT off
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

taky mi nedávno zamrzla nafta, tankuju na OMW. Nastartoval jsem na drc, ujel asi 100 metrů a zdechlo to. už to nešlo nastartovat, v hadičce na naftu, která vede do čerpadla, prázdno. tak jsem to odtahl do teple garaže a druhej den se to opět pokoušel nastartovat a nic. povolily se vstřiky, odvzušnilo se to a jede to jako drak:-D pro jistotu tam leju ted taky ty aditiva, koupil jsem cosi, co stálo 150 korun a je to na 600litrů nafty tak to snad nějakej efekt mít bude, mělo by to být do -40 palivovej filtr jsem dal pro jistotu novej, stál asi pětikilo a je to Bosch tak proč ne:-D motor 1,9TDI 66KW ALH
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“