Zamrzlá naft HELP
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
tak po par dnech jsem v teplý garáži nechal auto rozmrznout, vyměnil filtr a na starym jsem nepoznal že by bylo něco špatně. nalil jsem do nádrže 5l benzínu k cca 50l nafty a včera jsem zas po 20km, z toho asi 13 po dálnici skončil v odstavnym pruhu, protože to chcíplo, po deseti minutách jsem to natočil a dojel, cesta zpátky byla 80-90km rychlostí, lechtání plynu a šlo to. Jenže co s tim, takhle se jezdit nedá, jestli dát ještě víc benzínu, nebo jestli můžou bejt třeba slabý trubky od nádrže k filtru že to tak promrzne (je to audi 80 1.9tdi) nemáte někdo zkušenosti?honzhanz píše:já beru stejně jako otec do dalších dvou aut z benziny, leju aditiva no a dneska jsem ujel cca 20km, po rychlostce to napred zpomalilo, zacalo cukat a po chvili dalsiho zpomalovani chciplo, kdyz se to chvili necha, jde to natocit a zase to jede, ale zase par km a asi dle stylu jizdy a takhle porad dokola. Jak casto se ma menit palivovej filtr? ja ho menil pred 8tkm a rikal jsem si ze s olejem to musi stacit? co by to mohlo byt? jen ten filtr nebo i neco jinyho? A to aditivum jsem tam na 100%mel a asi i vic, protoze jsem ho tam dal ja a pak mi druhej den otec rikal ze ma mrznout a jelikoz nemam nadrz zamykatelnou tak kdyz daval do svyho tak mi tam taky dal na 3vicka - tj na 30l nafty (takze pri 60L nafty jsem tam mel dany ty aditiva jakoby na 90L nafty - jestli to s tim muze mit souvislost)
-
- Sběrač informací
no nádrž, jenže to je problém, je to motor 1Z, na audi 80 cabrio. Nádrž jsem měl kdysi i venku a zkoumal jsem jestli se do ní dostanu, jde o to že tam má akorát tankovací hrdlo a pak je tam díra na plovák, samozřejmě je tak blbě udělaná že jinudy tam neni vidět natož se nějak dostat. jeďině možnost strčit kameru tou dírou na plovák s baterkou na nějakym drátku jinak je nemožný se na to podívat, natož se tam dostat rukou

to iste plati aj u Štangla na Slovensku - 7.5Euro som platilnotobi píše:Koupil sem ho u Štangla za 185,- začátkem prosince a cena to byla nejlepší co sem se koukal po netu nikdo ho za míň nemělpasa píše:Kupuju ho u benzinky na Jarově ,přímo u tý co je v areálu autosalonu a i maj rozumnou cenu,naposled 245,-.

AUDI A3, RV98, AGR 66kw, seriovka
-
- Přispěvovatel
já dělal taky pokus naftu čistou jak čuranky,do rana kolem -6,byla jak mlíko,a na dně černý soply se to parafínu ty chladna nelíběj asiHanzz píše:Kdo by se netěšil.Ten adrenalin, jestli ráno nastartujeNaštěstí zatím jezdím a bez aditiv.Stávám venku a nafta zatím nezklamala.snad jsem to nezakřikl, musím to zaklepat

moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
-
- Přispěvovatel
čumim
když jsem sipřed třemi roky kupoval Tdi bál jsem se co budu v zimě dělat. Chtěl jsem koupit nějaké aditivum ale v návodu jsem si přečetl že se tam dávat nemá. tak tam nic nedávám, tankuju naftu kde se dá (většinou benzina) a nikdy mi to nezamrzlo. První rok jsem byl u kamoše a ráno bylo -18 mě pašík na podruhý nastartoval a jeho OII s Alpin diesel zamrzla, měli ste vidět jeho výraz
letos sem u firmy nastartoval a kolega z novym mondeem ne
tak nevim fikltr tam je asi dva roky starý a no problem. ťuk ťuk teď jsem bral v praze na tank and go a startuje se mu trochu hůř ale v poho a to má najeto 205 tisíc, je chinutej na 165 koní a kat+egr off
ještě se mi zdá blbost jak tu někdo píše že mu zamrzla nafta až po 50km jízdy
vždyť ta nafta se průtokem sama ohřívá ne
takže když to dokážu rozjet a neni zamrzlej filtr tak už by to zamrznout snad nemělo 

96 tutbo + 764 + chip + EGR + KAT off
- JohnnyBOSS
- Aktivista
taky mi nedávno zamrzla nafta, tankuju na OMW. Nastartoval jsem na drc, ujel asi 100 metrů a zdechlo to. už to nešlo nastartovat, v hadičce na naftu, která vede do čerpadla, prázdno. tak jsem to odtahl do teple garaže a druhej den se to opět pokoušel nastartovat a nic. povolily se vstřiky, odvzušnilo se to a jede to jako drak:-D pro jistotu tam leju ted taky ty aditiva, koupil jsem cosi, co stálo 150 korun a je to na 600litrů nafty tak to snad nějakej efekt mít bude, mělo by to být do -40 palivovej filtr jsem dal pro jistotu novej, stál asi pětikilo a je to Bosch tak proč ne:-D motor 1,9TDI 66KW ALH
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW

Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW