turbo zožralo olej
Moderátoři: šulda, Moderátoři
turbo zožralo olej
čaute borci viem že to tu už bolo popisane niekde,no chcel by som sa o tom dozvediet viac.Mam octaviu 1,asi dva krat sa mi stalo za mesiac(januar) ze mi stratila vykon teda nefungovalo turbo a zrazu jeb v nedelu som uz nenastartoval.Auto mi olej nezralo ani nepamätam,tu nedelu pozeram oleja nikde,vzdy som si vsimal ci neni mlaka pod autom nebola,uz som vedel ze ho zozralo turbo a....dotiahli sme ho do servisu,zohnali turbo 200€a tu vysokotlakovu hadicu.Vraj precistili vsetko vymenili olej filtre atd.Auto stratilo vykon po odskusani podla mojich dohadov necitit ten tah niekedy mi to trhalo asvalt 1,2,3 teraz slabota riadna.Co poradite pls 
Re: turbo zožralo olej
Určitě nalogovat turbonitro02 píše:čaute borci viem že to tu už bolo popisane niekde,no chcel by som sa o tom dozvediet viac.Mam octaviu 1,asi dva krat sa mi stalo za mesiac(januar) ze mi stratila vykon teda nefungovalo turbo a zrazu jeb v nedelu som uz nenastartoval.Auto mi olej nezralo ani nepamätam,tu nedelu pozeram oleja nikde,vzdy som si vsimal ci neni mlaka pod autom nebola,uz som vedel ze ho zozralo turbo a....dotiahli sme ho do servisu,zohnali turbo 200€a tu vysokotlakovu hadicu.Vraj precistili vsetko vymenili olej filtre atd.Auto stratilo vykon po odskusani podla mojich dohadov necitit ten tah niekedy mi to trhalo asvalt 1,2,3 teraz slabota riadna.Co poradite pls
CHrysler 300C 5.7 HEMI 
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro
Pokud ti turbo vytáhlo olej, tak to taky může být přidřené... Přinejhorším se seznámíš s paní ojnicínitro02 píše:Ako nalogovat som laik.chcem to dnes napojit na obd,no neviem ci to pojde.A este dalsia vec auto mi teraz dost klepoce co predtym nie,vravi aby som si vymenil zdvyhatka,co myslite maju vpliv na vykon?
Zdvihátka nějaký vliv na výkon mít můžou, ale nikterak zásadní. Možná v extrémním případě...
Turbo mi vymenili,moze bzt olej vsade v katalizatore a vyfuku?dhfool píše:Pokud ti turbo vytáhlo olej, tak to taky může být přidřené... Přinejhorším se seznámíš s paní ojnicínitro02 píše:Ako nalogovat som laik.chcem to dnes napojit na obd,no neviem ci to pojde.A este dalsia vec auto mi teraz dost klepoce co predtym nie,vravi aby som si vymenil zdvyhatka,co myslite maju vpliv na vykon?![]()
Zdvihátka nějaký vliv na výkon mít můžou, ale nikterak zásadní. Možná v extrémním případě...
Přijel ke mě nedávno jeden pán s ALH, že se mu stalo něco podobného a že mu tam dali nové turbo, motor šel nepravidelně a hulilo to změřil jsem komprese a dva válce na tom byli špatně, mysleli jsme si, že budou zapečené kroužky, ale nakonec byli ohnuté ojnice a odrbané spodky pístů od závaží na klice, zřejmě to způsobil olej co zůstal ve válcích a zřejmě to šlo na tvrdo!!!
motor ide na zaciatku nepravidelne no potom sa to ustali no klepoce cosi vraaaj zdvyhatka?Viktor.88 píše:Přijel ke mě nedávno jeden pán s ALH, že se mu stalo něco podobného a že mu tam dali nové turbo, motor šel nepravidelně a hulilo to změřil jsem komprese a dva válce na tom byli špatně, mysleli jsme si, že budou zapečené kroužky, ale nakonec byli ohnuté ojnice a odrbané spodky pístů od závaží na klice, zřejmě to způsobil olej co zůstal ve válcích a zřejmě to šlo na tvrdo!!!
caute tak uz mam motor pouzity za 480€ aj s turbom v servise.vraj ten moj uz nedaval tlaky(pridrety ???)ale este by som to nebral ako vysledok co tak- nemoze tlak unikat cez ventily (ohnute alebo ...neviem).Skurwena kontrolka oleja a nezasvieti a nezasvieti ked treba,vizual je vizual jebem na kontrolku.