turbo zožralo olej

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

nitro02
Nováček
Odpovědi: 0

turbo zožralo olej

Příspěvek od nitro02 »

čaute borci viem že to tu už bolo popisane niekde,no chcel by som sa o tom dozvediet viac.Mam octaviu 1,asi dva krat sa mi stalo za mesiac(januar) ze mi stratila vykon teda nefungovalo turbo a zrazu jeb v nedelu som uz nenastartoval.Auto mi olej nezralo ani nepamätam,tu nedelu pozeram oleja nikde,vzdy som si vsimal ci neni mlaka pod autom nebola,uz som vedel ze ho zozralo turbo a....dotiahli sme ho do servisu,zohnali turbo 200€a tu vysokotlakovu hadicu.Vraj precistili vsetko vymenili olej filtre atd.Auto stratilo vykon po odskusani podla mojich dohadov necitit ten tah niekedy mi to trhalo asvalt 1,2,3 teraz slabota riadna.Co poradite pls (hm)
ROBIG
Aktivista

Re: turbo zožralo olej

Příspěvek od ROBIG »

nitro02 píše:čaute borci viem že to tu už bolo popisane niekde,no chcel by som sa o tom dozvediet viac.Mam octaviu 1,asi dva krat sa mi stalo za mesiac(januar) ze mi stratila vykon teda nefungovalo turbo a zrazu jeb v nedelu som uz nenastartoval.Auto mi olej nezralo ani nepamätam,tu nedelu pozeram oleja nikde,vzdy som si vsimal ci neni mlaka pod autom nebola,uz som vedel ze ho zozralo turbo a....dotiahli sme ho do servisu,zohnali turbo 200€a tu vysokotlakovu hadicu.Vraj precistili vsetko vymenili olej filtre atd.Auto stratilo vykon po odskusani podla mojich dohadov necitit ten tah niekedy mi to trhalo asvalt 1,2,3 teraz slabota riadna.Co poradite pls (hm)
Určitě nalogovat turbo
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
nitro02
Nováček

Příspěvek od nitro02 »

Ako nalogovat som laik.chcem to dnes napojit na obd,no neviem ci to pojde.A este dalsia vec auto mi teraz dost klepoce co predtym nie,vravi aby som si vymenil zdvyhatka,co myslite maju vpliv na vykon?
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

nitro02 píše:Ako nalogovat som laik.chcem to dnes napojit na obd,no neviem ci to pojde.A este dalsia vec auto mi teraz dost klepoce co predtym nie,vravi aby som si vymenil zdvyhatka,co myslite maju vpliv na vykon?
Pokud ti turbo vytáhlo olej, tak to taky může být přidřené... Přinejhorším se seznámíš s paní ojnicí :)

Zdvihátka nějaký vliv na výkon mít můžou, ale nikterak zásadní. Možná v extrémním případě...
nitro02
Nováček

Příspěvek od nitro02 »

dhfool píše:
nitro02 píše:Ako nalogovat som laik.chcem to dnes napojit na obd,no neviem ci to pojde.A este dalsia vec auto mi teraz dost klepoce co predtym nie,vravi aby som si vymenil zdvyhatka,co myslite maju vpliv na vykon?
Pokud ti turbo vytáhlo olej, tak to taky může být přidřené... Přinejhorším se seznámíš s paní ojnicí :)

Zdvihátka nějaký vliv na výkon mít můžou, ale nikterak zásadní. Možná v extrémním případě...
Turbo mi vymenili,moze bzt olej vsade v katalizatore a vyfuku?
Kubass
Přispěvovatel

Příspěvek od Kubass »

Jestliže se ti to stalo na ohřátém motoru tak si myslim že ten olej se musel spálit...taky to muselo pořádně hulit,ne???Už jsem viděl jak dokonce ten olej chytnul a bylo po motoru.... (LOL)
Škoda Superb 2.5TDi (114Kw) Octáva 1.9 66kw+chip
Nyní O2 RS TDI DSG (147kw, 451Nm)
Viktor.88
Přispěvovatel

Příspěvek od Viktor.88 »

Přijel ke mě nedávno jeden pán s ALH, že se mu stalo něco podobného a že mu tam dali nové turbo, motor šel nepravidelně a hulilo to změřil jsem komprese a dva válce na tom byli špatně, mysleli jsme si, že budou zapečené kroužky, ale nakonec byli ohnuté ojnice a odrbané spodky pístů od závaží na klice, zřejmě to způsobil olej co zůstal ve válcích a zřejmě to šlo na tvrdo!!!
nitro02
Nováček

Příspěvek od nitro02 »

Viktor.88 píše:Přijel ke mě nedávno jeden pán s ALH, že se mu stalo něco podobného a že mu tam dali nové turbo, motor šel nepravidelně a hulilo to změřil jsem komprese a dva válce na tom byli špatně, mysleli jsme si, že budou zapečené kroužky, ale nakonec byli ohnuté ojnice a odrbané spodky pístů od závaží na klice, zřejmě to způsobil olej co zůstal ve válcích a zřejmě to šlo na tvrdo!!!
motor ide na zaciatku nepravidelne no potom sa to ustali no klepoce cosi vraaaj zdvyhatka?
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

ak ti to klepe od toho nasatia oleja, tak to asi zdvihátka nebudú, asi by som dal dolu hlavu a pozrel na piesty a ojnice.
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
nitro02
Nováček

Příspěvek od nitro02 »

nazdar pani tak motor doklepal asi mi to vtedy chytilo valec,napojili sme na wag zrusili chyby a motor mal tah ako predtym(co som sa tesil)az na to klepanie.noooooooo a v pondelok jeb vykon v p..i.Dymova clona.a uz nezhanam len turbo ale aj motor co uz :-(((
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

co to máš za kód?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
nitro02
Nováček

Příspěvek od nitro02 »

myslis motora ? AGR
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

nitro02
Dej nám pak vědět, co se s tím motorem stalo. Jestli ohlá ojnice, nebo něco jinyho.
nitro02
Nováček

Příspěvek od nitro02 »

caute tak uz mam motor pouzity za 480€ aj s turbom v servise.vraj ten moj uz nedaval tlaky(pridrety ???)ale este by som to nebral ako vysledok co tak- nemoze tlak unikat cez ventily (ohnute alebo ...neviem).Skurwena kontrolka oleja a nezasvieti a nezasvieti ked treba,vizual je vizual jebem na kontrolku.
Viktor.88
Přispěvovatel

Příspěvek od Viktor.88 »

jebat na kontrolku se nevyplácí a hlavně když je to olejová... :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“