Výběr vozu-Golf nebo Astra
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výběr vozu-Golf nebo Astra
Zdravím a potřebuju radu-pomáhám mámě vybrat auto. A je dilema mezi golfem5 a astrou rok cca 2008. Auto v naftě. Astra 1.7cdti 92kw a nebo golf 1.9tdi 66kw/je to pd?/ jak je na tom opel se spolehlivostí ? Já sám taky nevím, obě auta jsou pěkná..astra má lepší výbavu a výkon ale zas golf je golf... Fakt nevím. Poraďte mi prosím a řekněte klady a zápory těchto aut. Dík.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
Re: Výběr vozu-Golf nebo Astra
66kw neni PD.Andy-CZ píše: 66kw/je to pd?/
VW Bora-variant 74kw ATD
Seat Altea XL 1,9TDI 77kw BLS
Seat Altea XL 1,9TDI 77kw BLS
Re: Výběr vozu-Golf nebo Astra
Deane7 píše:66kw neni PD.[/quAndy-CZ píše: 66kw/je to pd?/
JE TO PD
- bds
- Přispěvovatel
Tyjo, fakt jsem nevedel, ze delali 66kw PD do G5. Ale ted jsem na to koukal do ETKY a je to tak. Dokonce tam jsou i naprosto stejne vstriky a turbo jako u 77kw verze. Mel by se k tomu vyslovit nekdo povolanejsi, ale mohlo by to znamenat, ze by to mohlo jit dost slusne chipovat.
Ja rozhodne hlasuju pro VW. Spolehlivost, dostupnost dilu (i novych za dobre ceny), koncentrovana znalost (VAG, poruchy) a k tomu to jeste podrzi cenu o kus lepe nez jine znacky (cely koncern).
EDIT: Trochu jsem se po tom pidil a tohle jsem nasel:
"tenhle motor se upravuje z 90ps na 143ps a kroutak z 240nm na 340nm"
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... u&start=30
Docela drsny ...
Ja rozhodne hlasuju pro VW. Spolehlivost, dostupnost dilu (i novych za dobre ceny), koncentrovana znalost (VAG, poruchy) a k tomu to jeste podrzi cenu o kus lepe nez jine znacky (cely koncern).
EDIT: Trochu jsem se po tom pidil a tohle jsem nasel:
"tenhle motor se upravuje z 90ps na 143ps a kroutak z 240nm na 340nm"
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... u&start=30
Docela drsny ...
Ahoj myslm že na tomto fóru ti nejspíš bude doporučeno VW protože je tu opravdu hodně fandů této značky a myslím že je to správné doporučení už kvůli tomuto DP fóru kde se člověk dozví a sežene snad úplně vše. Astra je pěkná a vůbec to není špatný auto ale ten golf je prostě lepší volba a to i z důvodu menší ztráty hodnoty v budoucnu. Kvalita VW je taky jinde než Opel což bohužel ví i zloději.
To je snad to největší proti. Takže 100% pojistit v případě volby VW.

radkin - Octavia CLHA
Golf si asi taky dele udrzi cenu,
ale zase Astra neni vubec spatne auto, mel jsem 2005ku 1.7CDTi 74kW (motor ISUZU CommonRail) a nejezdilo to vubec spatne, super podvozek (muze jeste mit navic ten elektronicky rizenej - ted nevim, jak se to jmenuje) kam se na nej hrabal GIV a spotreba dlouhodoba 5,6l/100km
ale zase Astra neni vubec spatne auto, mel jsem 2005ku 1.7CDTi 74kW (motor ISUZU CommonRail) a nejezdilo to vubec spatne, super podvozek (muze jeste mit navic ten elektronicky rizenej - ted nevim, jak se to jmenuje) kam se na nej hrabal GIV a spotreba dlouhodoba 5,6l/100km
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz