OCTAVIA VÍMĚNA OLEJE

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Csala
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Csala »

cereus píše:Mam znameho, ktory ma sukromnu dielnu, ma tam masinu na meranie viskozity oleja, posluzi na orientacnu kontrolu stavu oleja. Parkrat som tam teda bol dat olej premerat. Ked som auto kupil, bol v nom Valvoline 10W-40 (nespomeniem si presne na nazov). Uz po 10 000 km bol v cervenom poli hlboko pod limitom! Rychlo s nim prec a uz by som ho tam viac nedal. Potom som daval Castrol TXT Softec, naposledy som ho meral po 12 000km a ten olej bol skoro ako novy.
Ja nie som ziadny obhajca Castrolu! :P Viac ho tam nemienim davat, lebo je zbytocne predrazeny, kvalitne oleje sa daju kupit za podstatne lepsiu cenu. Ale myslim, ze ten olej nie je zly a urcite nie je len do kosacky. Strasne vela som cital o tom, ze vsetko od Castrolu je mizerne atd. Mozno to nie je naj, ale ani to nie su tie najmizernejsie oleje na trhu.
Kontrola opotrebenia motoroveho oleja je velmi zlozita zalezitost. Laboratorne pracoviska na to vybavene by si v republike spocital na jednej ruke.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
cereus
Přispěvovatel

Příspěvek od cereus »

Prave preto som napisal "orientacna kontrola". Mne je jasne, ze olej ma mnoho fyzikalnych a chemickych vlastnosti a podrobny rozbor sa da urobit len v labaku. Ale velka zmena viskozity znamena, ze ten olej uz nie je to, co novy. Merali sme aj nove oleje, tie vykazovali super hodnoty. Opotrebovane oleje zas vykazovali horsie hodnoty a vzdy bol vidiet rozdiel medzi lacnymi a drahsimi olejmi.
Octavia combi 1.9 TDI 66 kW, AGR ´98
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Castrolu vyčítám skutečně jen tu vysokou cenu >> reklama se jim musí nějak vrátit. A jejich reklamy typu: "Nalila sem si Castrol Magnatec do motoru a prožívám další a další orgasmy..." mě už trochu nudí... Ti co na něj maj, ať ho tam klidně lejou, určitě tím nic nezkazí, jen bych veděl jak líp investovat své vydělané peníze.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

když už jsme u toho hanění Castrolu, tak napíšu, proč jsem proti němu já a je to už mnoho let, když se ještě lil do aut bomba Castrol Protec3 15W/40, benzíňáky uvnitř vypadaly tak jako by jezdily na naftu, hnusnej černej šlem po celým motoru a ze současnosti, BMW 325 E46, provozovaná 100000km na Castrol 0W/30, začla žrát 1l oleje na 500km, po rozdělání se zjistilo, že jsou úplně zakarbonovaný stírací kroužky a otvory v pístu pro odtok oleje, při zkoušení kroužků na opotřebení ve válci tyto nejevily zvýšenou vůli v zámku, vše bylo způsobeno tím zakarbonováním. Takže reklama " Z lásky k motoru" mi přijde trochu mimo a v duchu mi nezbývá nic jiného než se zasmát a upřimě litovat chudáky, kteří si ho koupí. Podle mě mezi nejšpičkovější oleje patří Mobil.
cereus
Přispěvovatel

Příspěvek od cereus »

Ja sa aj chystam davat tam nieco ine. Uvazoval som prave nad Mobilom (Syst 5W-40), splna normu 505 00, takze by to do Octavie malo pasovat. Stoji okolo 1400-1500, co je este prijatelne.
Octavia combi 1.9 TDI 66 kW, AGR ´98
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“