Octa II 1.9 TDIPD 77kW klepani za studena po startu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octa II 1.9 TDIPD 77kW klepani za studena po startu
Zdravim vsetkych tu znalych ludi a prosim o pomoc. Mam octu II 1.9 TDIPD 77kW 10/2005 ak motor uplne vychladol napr. po noci alebo dlhsom stati tak po nastartovani divne klepe. Je to neprirodzeny klepavy zvuk zvysujuci sa s poctom otacok. Zda sa mi ze to ide zo zadnej casti motora niekde pod turbom pri vyfuku ale nie som si tym isty. Sycave klepanie ako od kompresora je pocut zo vstupu do sania. Po zvyseni teploty alebo niekedy az po zohriati motora klepanie zmizne aj pocas jazdy, dnes dokonca uz bol motor zohriaty a stale klepal, ale po vypnuti a naslednom 5min. nastartovani klepotavy zvuk zmizol. Ked to klepe tak najviac sa to ozyva pri 2000 ot/min a pri pridavani trasie autom (pocit ako by to slo na 3 valce). Ked vsak nic neklepe a je zohriaty motor, ide tichucko samozrejme ako PD a bez znamok nejakej chyby, proste ide ako hodinky a uz nezaklepe. Neviem to ani nikomu ukazat alebo dat vypocut, pretoze kym tam pridem tak klepanie prestane??? Ziadna chyba nesvieti. VAG nemam tak neviem dostat ziadne hodnoty z motora(ja viem moj problem). Ked niekto nahodou vie poradit budem mu velmi vdacny. Vela veci si dokazem urobit sam, ale ked neviem co, tak som v koncoch.
no prvy krat to bolo asi pred cca 700km dozadu potom dlhsie nic a teraz uz treti den po sebe pocas poslednych 30km, este pre doplnok rozvody menena 7000km dozadu aj s pumpou ak to pomoze
Naposledy upravil(a) jefri dne 01 dub 2010, 22:23, celkem upraveno 1 x.
taky si myslím sundej ventildekl a zkoukni to asi ko vačka a nějaký hydro...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!