cukání Passat B5.5 PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

LancerEVO10
Sběrač informací
Odpovědi: 0

cukání Passat B5.5 PD

Příspěvek od LancerEVO10 »

Zdravím a chtěů bych požádat o radu :)

Mám Passat B5.5 96kW s chipem, najeto 225t.km. Již chvíli se mně při studeném rozjezdu stávalo, že auto mělo snahu v nízkých otáčkách cukat a chcípnout. Nyní se přidalo cukaní mezi 3000-3500 ot., když plně sešlápnu plyn na 1,2 nebo 3 rychlostní stupeň, tak v těchto otáčkách auto jednou nebo dvakrát cukne, jako kdyby ztratilo výkon na okamžik(pokud jedu delší cestu, tak po nějakých 50km jízdy a pár rychlejších rozjezdech už se to neděje). A taky na 5 nebo 6 rychlostní stupeň, když je auto kolem 1500-1800 ot. a chci rychle akcelerovat, tak dojde jako kdyby k přehlcení naftou a auto první trochu škytne a pak se plně rozjede. :?
Samo cukání není nějak moc silné a závažné, ale obtěžuje to a rád mám auto v dobré kondici... Pročítal jsem si nějaké diskuse, ale podobnou kombinaci jsem nenšel, možná půjde o více závad najednou :(

Všem děkuji předem za rady a pomoc při řešení ;)
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

S něčím podobným jsem se setkal a problém byl ve svazku ke vstřikům.
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

nemůže být ucpaný sací koš v nádrži?co palivový filtr,je vyměněn?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

to co psali přede mnou zkontroluj - přívod nafty, a vyměň O kroužky na vstřikovačích
LancerEVO10
Sběrač informací

Palivový filtr byl měněn před 16 tis. km. Ten přívod nafty by to mohl být, ale nevysvětloval by to cukání při rozjezdu, to je minimum plynu a tak není třeba velkého množství nafty...
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

Za studena mě taky občas pocuknul, za tepla už OK a stačilo napružit kontakty na vstřikách a OK
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Marek_A4
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek_A4 »

LancerEVO10 píše:Palivový filtr byl měněn před 16 tis. km. Ten přívod nafty by to mohl být, ale nevysvětloval by to cukání při rozjezdu, to je minimum plynu a tak není třeba velkého množství nafty...
palivak po 16tkm moze byt tiez uz zrely na vymemu..niekedy mu staci aj 2000 a je upchaty,zalezi od kvality nafty..ak by vymena nepomohla,tak su to v lepsom pripade kontakty na vstrekoch a v horsom niektory vstrek..
CAHA 125 kW TDI CR
LancerEVO10
Sběrač informací

Zkusím tedy vyměnit palivový filtr a zkontrolovat kontakty na vstřikovačích (naftu beru už nějakých 40 tis. km u jedné čerpací stanice a zatím jsem s ní problémy neměl). Jednou jsem již měl problémy se vstřikovači, auto spadlo hned do nouzového režimu a nedalo se s ním skoro vůbec jet, tehdy to byly zanesené kontakty. Používal jsem olej Hekra pro PD, ale vstřikovače se s ním zanášely, takže už 4 výměny dávám Castrol a až do teď to bylo dobré.
LancerEVO10
Sběrač informací

Tak problém je zdá se vyřešen.

Na diagnostice zjistili, že při volnoběhu vstřikovač na 1. válci je už v horší formě, ale prý na výměnu to ještě nebylo. Potom jsem nechal vyčistit všechny vstřikovače + na doporučení opraváře přívodní kabely k nim a jak se zdá problém byl vyřešen :)
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Viděl jsi naftový filtr? Nebyl černý? Problémy s cukáním se zhoršovaly, nebo to bylo pořád stejné? Vstřiky se čistily jak? rozmontované ultrazvukem?
LancerEVO10
Sběrač informací

dhfool píše:Viděl jsi naftový filtr? Nebyl černý? Problémy s cukáním se zhoršovaly, nebo to bylo pořád stejné? Vstřiky se čistily jak? rozmontované ultrazvukem?
Naftový filtr zůstal původní, chtěl jsem ho vyměnit, ale nějak na to zapoměli v servise, i když jsem ho měl připravený v autě. Bylo to více méně stejné, jen jednou to spadlo do nouzového režimu a jeden válec nešel, ale hned jsem to znovu nastartoval a jelo to normálně dál. JJ vstřiky se čistily ultrazvukem.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Díky za info.
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

LancerEVO10 píše:Tak problém je zdá se vyřešen.

Na diagnostice zjistili, že při volnoběhu vstřikovač na 1. válci je už v horší formě, ale prý na výměnu to ještě nebylo. Potom jsem nechal vyčistit všechny vstřikovače + na doporučení opraváře přívodní kabely k nim a jak se zdá problém byl vyřešen :)
a podla coho zistili ze prave vstrekovac je v horsej forme ? vestecka gula ? :D
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
LancerEVO10
Sběrač informací

tomiisp píše:
LancerEVO10 píše:Tak problém je zdá se vyřešen.

a podla coho zistili ze prave vstrekovac je v horsej forme ? vestecka gula ? :D
Auto bylo u mechanika, který mně před cca 3 lety auto chipoval a zabývá se autoelektronikou. Ten nějak 10 minut přes vag zkoumal, jestli jsou všechny hodnoty v normě a jediné co zjistil, byla menší odchylka u vstřikovače na prvním válci, při zatížení se už pak nic neobjevilo. Podle toho jak jsem to pochopil, tak dokáže vyčíst množství nafty, které jde do válce a z toho zjistil, že vstřikovač na 1. válci vykazuje hodnoty, jež jsou sice ještě v normě, ale ideální stav to už není...
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Pochopils správně. Jen ten vstřikovač spíš uhádl, protože rozdíl dávek může ukazovat i na jiné problémy. Ale je to v podstatě jedno, páč ti to jede a necuká.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“