A6 KOUŘÍ BÍLE
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Pokud nebude těsnit žhavič, nebude ve válci dostatečná komprese a nafta se buď nevznítí nebo úplně nespálí, proto bílý kouř. Nebo ukapávající vstřik. Tipoval bych to na netěsnící žhavič, pokud tato závada začala po výměně žhavičů.Fandy píše:A hlavně proč po výměně žhavičekJaroslav Grebeníček píše:To jsem zkoušel víčko i po odšroubování drží ,z měrky oleje se nepáří,je to závada jak noha .pafka píše:Když za chodu motoru odšroubuječš nalejvací víčko oleje , tak jaký to má tlak. Udrží se , nebo má snahu odskočit?
- daniel.987
- Přispěvovatel
Fantik píše:Nejspíš se ti do oleje dostává nafta, začni to řešit co nejdřív nebo popravíš motor.Bedrich píše:Ahoj jsem tady sice novej, ale mám G IV 1,9 PD a dělámi to to samé a čirou náhodou jsem zkusil změřit olej a zdá se mi, že mi ho přibývá.
A co u tebe?
Tak jsem dneska odpustil oleje a tak ze dva dny budu jezdit a uvidím jestli se opravdu zvedá hladina toho oleje.
Ale kdyby jo tak co stím? Asi vyměnit těsnící gumičky na PD vstřikách ne?
-
- Sběrač informací
Odpověď na A6 kouří bíle
Děkuji všem kteří mi byli nápomocni dobrou radou,byla to žhavička přes vint ,proto ta kouřivost u zahřívajícího se motoru.
Problém u A6 2,5tdi je vůbec výměna žhavek,protože vzhledem k mé
lenosti se mi nechtělo sundávat sací potrubí a žhavič na prvním válci
jsem šrouboval prodloužením s kloubkem a tak se stalo,že jsem ji našrouboval přes závit.Oprava závitu nebyla až tak náročná ale je to pakárna navíc.Ještě jednou dík.
PS.až zas něco zkur..m tak se ozvu.
jsem šrouboval prodloužením s kloubkem a tak se stalo,že jsem ji našrouboval přes závit.Oprava závitu nebyla až tak náročná ale je to pakárna navíc.Ještě jednou dík.

Re: Odpověď na A6 kouří bíle
Hlavně že to dobře dopadlo,zase jsme chytřejšíJaroslav Grebeníček píše:Děkuji všem kteří mi byli nápomocni dobrou radou,byla to žhavička přes vint ,proto ta kouřivost u zahřívajícího se motoru.

Ahojte akurat sa mi dostala do ruk podobna Audina kori na bielo ale u mna je to urco olej
dnes ma siel majitel previezt a chcel mi ukazat ako to dymi a ono nic
ako obycajne ked sa idem s niekym previest ale po nahliadnuti pod kapotu motor od oleja teda len v zadu pozrem lepsie a na nosniku vidim gum.zatku z hlavy (krytka rysiky vacky L) tak som ju tam dal naspet a auto zacalo dymit ako besne po asi 15 km ju zacalo opat vytlacat ,otvorim naliev.hrdlo a obrovsky tlak ako v kompresore
tak som hned yacal cistit sitko na vrchu motora ale sa mi nezda ye bolo az tak zas***e moze to robit este nieco ine??